Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Νέα ουσία βρέθηκε στην Τζωρτζίνα
«Nor - κεταμίνη» βρέθηκε στα ούρα της Τζωρτζίνας - Καταρρίπτει το επιχείρημα της 33χρονης κατηγορουμένης

Συνεχίζονται οι έρευνες για την υπόθεση θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα, με νέα σημαντικά ευρήματα να έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με νέα στοιχεία η ουσία nor κεταμίνη που βρέθηκε στα ούρα της Τζωρτζίνας, ανατρέπει τα δεδομένα και καταρρίπτει την υπερασπιστική γραμμή της 33 χρονης μητέρας.

Όπως μετέδωσε στο Mega, στα ούρα της Τζωρτζίνας ανιχνεύτηκε η «nor κεταμίνη», δηλαδή η ουσία που βρέθηκε στον οργανισμό του παιδιού καθώς είχε προλάβει να μεταβολίσει ήδη την κεταμίνη. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η ουσία χορηγήθηκε πολύ νωρίτερα στο κορίτσι σε σχέση με αυτό που ισχυρίζεται η 33χρονη κατηγορούμενη.

Ουσιαστικά η κεταμίνη δόθηκε αρκετά λεπτά πριν το παιδί φύγει από τη ζωή και έτσι πρόλαβε να μεταβολίσει την ουσία. 

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, το γεγονός ότι χορηγήθηκε μεγάλη ποσότητα κεταμίνης στο παιδί οδήγησε στο να βρεθεί αυτή η ουσία στο σώμα της.

Ο ιατροδικαστής, Χαράλαμπος Κούτσης μίλησε στην εκπομπή του Mega για την ουσία nor – κεταμίνη που ανιχνεύθηκε στην 9χρονη Τζωρτζίνα.

Ο ιατροδικαστής εξήγησε πως αυτό σημαίνει πως όποια ουσία μπαίνει στον οργανισμό, ακολουθεί έπειτα ο δρόμος του μεταβολισμού, που αποτελεί και μία φυσική διαδικασία.

«Η κεταμίνη μπαίνοντας στον οργανισμό μέσω της κυκλοφορίας του αίματος θα μεταβολιστεί στο ήπαρ, και μετατρέπεται σε nor-κεταμίνη. Όλα αυτά σημαίνουν ένα πράγμα, ότι υπάρχει λειτουργία του οργανισμού, για να έχουμε μεταβολισμό και μάλιστα έχει συνεχίσει τη διαδρομή του ο συγκεκριμένος μεταβολίτης και έχει πάει στα ούρα. Αυτό αποδεικνύει ότι υπήρξε ένα καλό χρονικό διάστημα, απολύτως συμβατή με αυτή των 20-30′ που έχει η δράση της κεταμίνης και μέσα σε αυτό το διάστημα κατάφερε προκαλέσει το θάνατο αλλά και να μεταβολιστεί ένα μέρος της» επισήμανε ο κ. Κούτσης.

Σε ό,τι αφορά τη χορήγηση του ροκουρόνιου κατά την ανάνηψη της 9χρονης, ο ιατροδικαστής είπε πως δεν βρέθηκε η ουσία στον οργανισμό της καθώς όταν κλήθηκαν οι γιατροί για να κάνουν ΚΑΡΠΑ και να χορηγήσουν την εν λόγω ουσία, το παιδί ήταν ήδη νεκρό.

«Δεν υπήρχε καρδιακή λειτουργία, και εφόσον δεν υπήρχε καρδιά, το ροκουρόνιο που μπήκε δεν κατάφερε να κυκλοφορήσει στον οργανισμό» δήλωσε ο κ. Κούτσης.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κολούμπια πανεπιστήμιο
Εικόνες χάους και καταστροφής στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ - Περισσότερες από 2000 οι συλλήψεις
Σε κρίση τα αμερικανικά πανεπιστήμια - Οι διαδηλώσεις αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης
Εικόνες χάους και καταστροφής στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ - Περισσότερες από 2000 οι συλλήψεις