Ρούλα Πισπιρίγκου
© Intime p.a.
Το Υπουργείο Υγείας μηνύει τη Ρούλα Πισπιρίγκου για συκοφαντική δυσφήμιση των γιατρών

Tο Υπουργείο Υγείας θα μηνύσει τη 33χρονη προφυλακισμένη μητέρα της Τζωρτζίνας αν έχει συκοφαντήσει γιατρούς ή νοσηλευτές, όπως ανέφερε στον Realfm 97,8 ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε ερώτηση για την απολογία της 33χρονης κατηγορουμένης και τις φερόμενες αναφορές στις ευθύνες σε ιατρικό προσωπικό για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου, που απολογήθηκε και προφυλακίστηκε για την αποτρόπαιη και φρικτή δολοφονία της εννιάχρονης κόρης της, Τζωρτζίνας αρνήθηκε έως το τέλος την εμπλοκή που της αποδίδεται στη δολοφονία του παιδιού της και επιχείρησε να δικαιολογήσει την ύπαρξη μεγάλης ποσότητας κεταμίνης που εντοπίστηκε στο αίμα του άτυχου παιδιού, καθώς ισχυρίστηκε πως την ευθύνη γι’ αυτό έχουν οι θεράποντες γιατροί.

Το βαρύ κατηγορητήριο στηρίζεται σε δύο τοξικολογικές εξετάσεις σε εργαστήρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης που δεν καταλείπουν αμφιβολία ότι ο θάνατος της 9χρονης προήλθε από χορήγηση πολύ μεγάλης ποσότητας κεταμίνης που δόθηκε στο παιδί από την ίδια τη μητέρα του. Η ψυχοδραστική ουσία που επέφερε τον θάνατο του παιδιού δεν ήταν ανάμεσα στα φάρμακα που λάμβανε και από τις τοξικολογικές εξετάσεις έχει αποδειχθεί ότι χορηγήθηκε όταν στον θάλαμο νοσηλείας ήταν μόνο του με τη μητέρα του.

Διοικητής Παίδων: Οι γιατροί ουδέποτε χορήγησαν κεταμίνη στην Τζωρτζίνα

«Σχετικά με αναφορές που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο 24ωρο ότι κατά την νοσηλεία της ασθενούς Γεωργίας Δασκαλάκη στο Νοσοκομείο μας, έλαβε, από το ιατρικό ή το νοσηλευτικό μας προσωπικό, την φαρμακευτική ουσία “κεταμίνη”, βεβαιώνουμε ότι ουδέποτε χορηγήθηκε στην μικρή ασθενή η ουσία αυτή είτε αυτούσια είτε σαν συστατικό άλλου φαρμακευτικού ιδιοσκευάσματος», είπε  ο διοικητής του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», Μανώλης Παπασάββας.

Η δήλωση της διοίκησης του νοσοκομείου έρχεται ως απάντηση στους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία στο υπόμνημα της σήμερα υποστήριξε ότι η ουσία κεταμίνη που δόθηκε στην εννιάχρονη από ιατρικό λάθος, προκάλεσε τον θάνατό της.

Σύμφωνα με την κατηγορούμενη, αν το παιδί είχε δεχθεί ποσότητα κεταμίνης θα έπρεπε να έχει καταλήξει σε 20 λεπτά, όπως έχουν αναφέρει οι γιατροί. Έτσι, σύμφωνα με τον βασικό ισχυρισμό της Ρούλας Πισπιριγκου, προκύπτει ξεκάθαρα πως η ίδια δεν έχει καμία σχέση με περιστατικό, αφού το παιδί κατέληξε τελικά έπειτα από 40 λεπτά.

Για την ανυπαρξία κεταμίνης στο Νοσοκομείο Παίδων που φαίνεται να επισημαίνεται στα στοιχεία της υπόθεσης, η κατηγορούμενη διερωτάται πώς γίνεται να μην υπάρχει αυτή η ουσία στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, καθώς χορηγείται στην κτηνιατρική, αλλά και την παιδοχειρουργική.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποιοι οδηγούν τα «ΑΟ» αυτοκίνητα στην Ελλάδα - Τι σημαίνουν οι μυστηριώδεις πινακίδες

Voucher 2250 ευρώ σε ανέργους με ΚΑΥΑΣ DYPAHS - ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΚΕΚ ΕΔΩ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 1/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

farmakeio_1.jpg
ΕΟΦ: Ανακαλείται παρτίδα του δημοφιλούς αντιβιοτικού Fucidin – Τι επικίνδυνο βρέθηκε στα χάπια
Συναγερμός στην αγορά: Ο ΕΟΦ αποσύρει άμεσα γνωστό αντιβιοτικό – Δείτε ποια παρτίδα θεωρείται επικίνδυνη
ΕΟΦ: Ανακαλείται παρτίδα του δημοφιλούς αντιβιοτικού Fucidin – Τι επικίνδυνο βρέθηκε στα χάπια
Ποινική δίωξη στη μητέρα από την Αλγερία για τον θάνατο του παιδιού στο Παλαιό Φάληρο
Παλαιό Φάληρο: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη κατάσταση στη μητέρα της 3χρονης
Παλαιό Φάληρο: Ποινική δίωξη εισαγγελέα στη μητέρα του νεκρού παιδιού για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη κατάσταση
Παλαιό Φάληρο: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη κατάσταση στη μητέρα της 3χρονης
nosokomeia_xeirourgeia
Συγκίνηση στο Τορίνο: Ο 15χρονος Δημήτρης ξύπνησε μετά τη μεταμόσχευση ήπατος
Θαύμα στο Τορίνο: Ο 15χρονος Δημήτρης από τα Φάρσαλα άνοιξε τα μάτια του μετά τη μεταμόσχευση ήπατος – Διαρκώς στο πλευρό του οι γονείς του
Συγκίνηση στο Τορίνο: Ο 15χρονος Δημήτρης ξύπνησε μετά τη μεταμόσχευση ήπατος