Διδάσκοντες Θεσσαλίας για Ουκρανία: Ναι σε ανθρωπιστική βοήθεια, όχι σε αποκλεισμό τέχνης-επιστήμης
«Λέμε ναι στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στον πληττόμενο λαό της Ουκρανίας, αλλά όχι στα φαινόμενα αποκλεισμών που παρατηρούνται στην επιστήμη, την τέχνη και τον αθλητισμό»

Το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ομόφωνα καταδικάζει την απαράδεκτη στρατιωτική εισβολή και συνεχιζόμενη επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Το βλέμμα μας είναι στραμμένο στη μεγάλη ελληνική κοινότητα της Ουκρανίας αλλά και στο νέο κύμα προσφύγων στους οποίους πρέπει να συμπαρασταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις. Λέμε ναι στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στον πληττόμενο λαό της Ουκρανίας, αλλά όχι στα φαινόμενα αποκλεισμών που παρατηρούνται στην επιστήμη, την τέχνη και τον αθλητισμό. Οι αποκλεισμοί αυτοί πετυχαίνουν τα αντίθετα από τα προσδοκόμενα αποτελέσματα συσπειρώνοντας το Ρωσικό λαό γύρω από την ηγεσία του.
 

Όλη η ανακοίνωση του ΕΣΔ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων ΠΘ ομόφωνα καταδικάζει την απαράδεκτη στρατιωτική εισβολή και συνεχιζόμενη επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, όπως και κάθε εισβολή σε κυρίαρχο κράτος. Έχουν ήδη εμπλακεί οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και κάποιες χώρες, οι κυβερνήσεις των οποίων βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Ρωσίας, όπως είναι η Λευκορωσία. Αυτή η εξέλιξη είναι μόνο καταστροφική κυρίως για τους λαούς της Ουκρανίας και της Ρωσίας αλλά θα έχει και τρομακτικές συνέπειες για όλους τους λαούς της Ευρώπης. Νέο κύμα κατατρεγμένων προσφύγων θα κατακλίσει την Ευρώπη και πρέπει να σταθούμε στο πλάι αυτών των ανθρώπων όπως πρέπει να κάνουμε και για κάθε πρόσφυγα που αναγκάζεται να εγκαταλείψει αθέλητα την πατρίδα του. Το βλέμμα μας είναι στραμμένο και στη μεγάλη ελληνική κοινότητα της Ουκρανίας.

Η εισβολή στην Ουκρανία μεγιστοποιεί την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση που ήδη βίωνε η χώρα μας από καιρό και αναμφίβολα θα οδηγήσει σε νέα φτωχοποίηση εκτός και αν ληφθούν γενναία μέτρα στήριξης. Προς αυτήν την κατεύθυνση τα μηνύματα περί ευρωομολόγου ενέργειας είναι ενθαρρυντικά, αλλά θα πρέπει να επεκταθούν και στον τομέα κρίσιμων πρώτων υλών, οι τιμές των οποίων ήδη επηρεάζονται από τις κυρώσεις. Επιπλέον, καταδεικνύεται με τον πιο εμφαντικό τρόπο η σημασία χάραξης πολιτικών στρατηγικής αυτάρκειας σε ενέργεια και πρώτες ύλες, με ενεργοποίηση και επέκταση των ήδη υπαρχόντων παραγωγικών δυνατοτήτων και εκμετάλλευση νέων προοπτικών.

Καλούμε την ελληνική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα να πει όχι στα φαινόμενα αποκλεισμών της επιστήμης αλλά και της τέχνης και του αθλητισμού που εμφανίζονται ως μέτρα πίεσης αλλά τελικά πλήττουν το ρωσικό λαό και δεν επιτυγχάνουν συσπείρωση κατά της ηγεσίας της Ρωσίας. Αντίθετα, πρέπει να ενισχυθούν οι κυρώσεις που πλήττουν τα συμφέροντα των ολιγαρχών.

Το ΔΣ του ΕΣΔ ΠΘ αντιτάσσεται στον καταστροφικό αυτό πόλεμο, λέει ναι στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στον πληττόμενο λαό της Ουκρανίας. Ως πανεπιστημιακή κοινότητα, προτάσσουμε το διάλογο, τους διαύλους για την επίτευξη της ειρήνης το συντομότερο δυνατόν μέσω της διπλωματικής οδού.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εσώρουχα
Ποια γυναικεία εσώρουχα έχουν απαγορευτεί σε 3 χώρες αλλά οι γυναίκες τα... λατρεύουν;
Αυτά είναι τα επικίνδυνα εσώρουχα που αγαπούν οι γυναίκες: Έχουν απαγορευθεί σε 3 χώρες
Ποια γυναικεία εσώρουχα έχουν απαγορευτεί σε 3 χώρες αλλά οι γυναίκες τα... λατρεύουν;
εμβόλιο
Ερευνητές ετοιμάζουν εμβόλιο για την καταπολέμηση της αντοχής στα αντιβιοτικά
Η προκλινική σύνθεση του εμβολίου που ανέπτυξε η ομάδα προσέφερε, όπως αναφέρεται στη δημοσίευση, υψηλά επίπεδα ανοσίας από θανατηφόρα επίπεδα...
Ερευνητές ετοιμάζουν εμβόλιο για την καταπολέμηση της αντοχής στα αντιβιοτικά