Έγκλημα στην Ανδραβίδα: Απολογείται σήμερα ο δράστης της τετραπλής δολοφονίας
Πού κρυβόταν ο δράστης- Τα σενάρια για συνεργό

Νέα προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί σήμερα ζήτησε και έλαβε εχθές ο 60χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης του τετραπλού φονικού στην Ανδραβίδα, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Ο 60χρονος κατηγορείται για την τετραπλή δολοφονία και συγκεκριμένα των δύο γονέων και των μικρών παιδιών του, με την ιατροδικαστική έκθεση να αναφέρει ότι πυροβόλησε τους γονείς και έπνιξε τα παιδιά τους.

Όπως ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης του 60χρονου, Σπύρος Ανδριόπουλος, (τον διόρισε το κράτος), «ο πελάτης μου δεν έχει ιδιαίτερη επαφή με το περιβάλλον» και «δηλώνει μετανιωμένος για τις πράξεις του και λυπάται πολύ».

Στο ερώτημα εάν έδωσε στον ίδιο μια απάντηση για τις δολοφονίες των δύο μικρών παιδιών, ο συνήγορος υπεράσπισής του ανέφερε πως, όπως ισχυρίζεται και στην ομολογία του, «δεν θυμάται» ενώ παραδέχεται πως σκότωσε το ζευγάρι… όμως, όπως λέει, «ο λόγος δεν ήταν τα χρήματα, αλλά κάτι πολύ πιο σοβαρό».

 «Δεν θυμάμαι τι έγινε με τα παιδιά»

Ο δολοφόνος της Ανδραβίδας, κατά τη μεταφορά του στο Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας, φορούσε μάσκα, και κουκούλα, και με σκυμμένο το κεφάλι, μπήκε γρήγορα μέσα στο κτήριο.

Στις ανακοινώσεις που έγιναν την περασμένη Κυριακή από την Αστυνομία, έγινε γνωστό πως δεν ακούστηκαν πυροβολισμοί, επειδή ο δράστης χρησιμοποίησε μαξιλάρι και πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής τα θύματά του.

Σε ό,τι αφορά στις δολοφονίες των δύο βρεφών της οικογένειας, ηλικίας δύο και τριών ετών αντίστοιχα, ο 60χρονος δεν τους έχει ομολογήσει ενώ κατά τη διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας αναφέρθηκε στην παρουσία των δύο βρεφών στο σπίτι, λέγοντας στη συνέχεια ότι δεν θέλει να θυμηθεί τι έγινε ακριβώς. Το μόνο που είπε στους αστυνομικούς ήταν ότι «δεν έχει συγχώρεση για αυτό».

«Αν μπορείς, βοήθησέ με να πέσω στα μαλακά» είπε σε αστυνομικό

Ο δολοφόνος της Ανδραβίδας ναι μεν ομολόγησε με ότι σκότωσε τους γονείς και τα δύο παιδιά τους για λίγα ενοίκια, όμως δεν έμεινε μόνο σε αυτά. Ζητούσε από τους αστυνομικούς να τον βοηθήσουν να πέσει στα «μαλακά».

Ο 60χρονος, Δ.Β., που ήταν ο σπιτονοικοκύρης της οικογένειας, ήταν γνωστός στους γείτονές του στην Ανδραβίδα. Στο παρελθόν είχε πυροβολήσει έναν γείτονά του 7 φορές, ήταν γνωστό το πάθος του για τον τζόγο και οι απόψεις που είχε για τους Ρομά. Έτσι, μετά το άγριο φονικό στην Ανδραβίδα, οι αστυνομικοί σχεδόν αμέσως έστρεψαν τις έρευνές τους στον 60χρονο, του οποίου τα ίχνη αγνοούνταν μετά τις τέσσερις δολοφονίες. Γι’ αυτό και ήθελαν με κάθε τρόπο να τον συλλάβουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 60χρονος που είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία της οικογένειας, ήθελε να το ξεφύγει στο εξωτερικό. Κι αυτό γιατί ήθελε να πάρει χρήματα, ταυτότητα και ταξιδιωτικά έγγραφα και να ξεφύγει. Τον συνέλαβαν όμως οι αστυνομικοί προτού εξαφανιστεί. Συνελήφθη και προσήχθη στην Ασφάλεια, όπου και ομολόγησε το αποτρόπαιο έγκλημά του.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν από το σπίτι του 60χρονου 15.000 ευρώ. «Μου πήρατε τα λεφτά… Γιατί μου τα πήρατε;», φώναζε ο 60χρονος σε αστυνομικό. Δεν ήταν μόνο αυτό, όμως, που έκανε ο 60χρονος. Απευθυνόμενος στον ίδιο αστυνομικό, του είπε: «Αν μπορείς, βοήθησέ με να πέσω στα μαλακά». Ο 60χρονος μπορεί να ομολόγησε τις δολοφονίες αλλά, όπως φάνηκε, ήθελε να τη… γλυτώσει.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους αστυνομικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση, ο 60χρονος όταν αναφέρθηκε στις δολοφονίες των παιδιών είπε: «Αυτό που έκανα στα παιδιά δεν συγχωρείται».

Πού κρυβόταν ο δράστης- Τα σενάρια για συνεργό

Σ’ ένα παλιό ψαροκάικο, στο Καρνάγιο της Πάτρας, φαίνεται πως είχε βρει προσωρινό καταφύγιο, σύμφωνα με πληροφορίες του PatrisNews, ο 60χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης του τετραπλού φονικού στην Ανδραβίδα, που συγκλόνισε την Ελλάδα, το διάστημα που αναζητούνταν από τις Αρχές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο μακελάρης της Ανδραβίδας, την πρώτη νύχτα της δολοφονίας, φιλοξενήθηκε σε διαμέρισμα στην Πάτρα, στην ίδια πολυκατοικία που έκρυψε και το όπλο των 9mm που χρησιμοποίησε για να σκοτώσει το ανδρόγυνο.

Στο μεταξύ, στο στόχαστρο των Αρχών ήταν και ένα άτομο που φέρεται να είχε επαφές με τον κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία και κατοικεί στην Αχαϊκή πρωτεύουσα.

Να θυμίσουμε ότι ο «μακελάρης» συνελήφθη στην Πάτρα, στο ύψος του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, το βράδυ της Παρασκευής.

Τόσο οι λάθος κινήσεις του, όσο φυσικά και η γιγαντιαία επιχείρηση εντοπισμού του, που είχε στηθεί από την ΕΛ.Α.Σ, οδήγησαν στη σύλληψή του.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Βραβεία μαθητών
Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα: «Σάρωσαν» τα μετάλλια οι Έλληνες μαθητές
Ποιοι μαθητές πήραν το χρυσό, το αργυρό και τα χάλκινα μετάλλια στην 41η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα
Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα: «Σάρωσαν» τα μετάλλια οι Έλληνες μαθητές
viasmos
Σοκ στην Κρήτη: Νονός βίαζε το βαφτιστήρι του από όταν ήταν 9 ετών
O 50χρονος ασχολείται με τη μουσική και δίδασκε στο παιδί μουσική και με αυτό το πρόσχημα έβρισκε την ευκαιρία να βρεθεί πολλές στιγμές μόνος μαζί του
Σοκ στην Κρήτη: Νονός βίαζε το βαφτιστήρι του από όταν ήταν 9 ετών