alkis-dikastiria
Εννέα συνολικά οι συλλήψεις για τη δολοφονία του Άλκη - Εξαγριωμένοι πολίτες τους αποδοκίμασαν στην είσοδο των Δικαστηρίων

Κάτω από εντονότατες αποδοκιμασίες έφτασαν, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης, οι εννέα συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, στην περιοχή Χαριλάου.

Εξαγριωμένοι πολίτες τούς αποδοκίμασαν στην είσοδο των Δικαστηρίων, όπου αναπτύχθηκαν αστυνομικές δυνάμεις. Ανάμεσά τους βρίσκονται οι οκτώ που συνελήφθησαν χθες (Κυριακή) σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης και αναμένεται να πάρουν προθεσμία από την 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, η οποία διερευνά την υπόθεση.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν έξω από τα δικαστήρια, ώστε να μην δημιουργηθούν επιπλέον επεισόδια κατά την άφιξη των συλληφθέντων. Πολίτες που τους περίμεναν, όταν τους είδαν να βγαίνουν από το βανάκι της ασφάλειας, άρχισαν να φωνάζουν «δολοφόνοι, ντροπή σας», ενώ έριχναν πάνω τους διάφορα αντικείμενα.

Ενώπιον της ίδιας ανακρίτριας θα απολογηθεί αργότερα, ο 23χρονος που κρατείται ήδη από την περασμένη Τετάρτη και διώκεται για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή. Η ίδια πράξη αποδίδεται και στους υπόλοιπους οκτώ συλληφθέντες, μεταξύ αυτών επτά Έλληνες κι ένας Αλβανός (ηλικίας 20 έως 23 ετών), όπως περιγράφεται στο ένταλμα σύλληψης.

Δύο ακόμη πρόσωπα έχουν ταυτοποιηθεί για την υπόθεση από την έρευνα της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Ανάμεσά τους είναι ο 20χρονος Αλβανός, που φέρεται να εμπλέκεται και για την άλλη επίθεση, μαζί με τον 23χρονο συμπατριώτη του, τον Μάρτιο του 2019, πάλι στην περιοχή της Χαριλάου.

Τι γνωρίζουμε για τους οκτώ συλληφθέντες

Οι βασικοί ύποπτοι συνελήφθησαν χθες δυνάμει ενταλμάτων που εκδόθηκαν σε βάρος τους από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές. Πρόκειται για επτά Έλληνες και έναν υπήκοο Αλβανίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο από τους οκτώ φέρονται να ταυτοποιούνται ως οι δολοφόνοι του 19χρονου. Γενετικά και δακτυλικά αποτυπώματά τους βρέθηκαν στο σκεπάρνι με το οποίο χτύπησαν τον Άλκη Καμπανό, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα στη μηριαία αρτηρία.

Ακόμα, προέκυψε ταυτοποίηση ορισμένων από τους συλληφθέντες από γενετικό υλικό που ανιχνεύτηκε στα ρούχα του 19χρονου Άλκη και των δύο φίλων του που τραυματίστηκαν από την επίθεση, δίχως πάντως η ζωή τους να διατρέξει κίνδυνο.

Στον ανακριτή ο 23χρονος κατηγορούμενος

Με σκυμμένο το κεφάλι φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, ο 23χρονος κατηγορούμενος με τη συνοδεία της ασφάλειας προσπαθούσε να εισέλθει όσο πιο γρήγορα γίνεται στο κτήριο. Πολίτες που βρίσκονται έξω από τα δικαστήρια, φώναζαν «σκοτώστε τον».

Από στιγμή σε στιγμή θα περάσει την πόρτα του ανακριτή, ώστε να απολογηθεί. Ο ίδιος αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ ήδη του επιβλήθηκε ποινή τεσσάρων ετών χωρίς αναστολή για ευρήματα που εντοπίστηκαν στον σύνδεσμο όπου ανήκει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ και thethesstoday.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ξεπεράστηκε κάθε όριο: Χιλιάδες παίρνουν online Proficiency σε 1 ημέρα ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 10/5

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα