Απόδειξη στο φαρμακείο
Φαρμακοποιός επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς της Γεωργίας Μπίκα - Ποιο είναι το πρωτόκολλο για μία κοπέλα που βιάζεται

Σε θρίλερ εξελίσσεται το ζήτημα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης Γεωργίας, που έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τις οποίες δεν βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες, ενώ βρέθηκε ελάχιστο αλκοόλ στα ούρα.

Η 24χρονη υποστηρίζει ότι η ίδια αγόρασε τους ουροσυλλέκτες για να δώσει δείγμα για να γίνουν οι τοξικολογικές της εξετάσεις.

Ωστόσο, η αστυνομία ισχυρίζεται σε επίσημη ανακοίνωση της πως χορηγήθηκαν από την υπηρεσία στην 24χρονη δύο σφραγισμένοι ουροσυλλέκτες, οι οποίοι μάλιστα εξετάστηκαν και μακροσκοπικά από αστυνομικό, πριν δοθούν στην Γεωργία, ώστε να πιστοποιηθεί ότι όλα έγιναν όπως πρέπει και να μην υπάρχει κάτι διαβλητό στην όλη διαδικασία.

Η Γεωργία Μπίκα έδειξε στον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο τη σχετική απόδειξη από το φαρμακείο, την οποία δημοσιοποίησε.

Στη συνέχεια, ο φαρμακοποιός επιβεβαίωσε ότι η Γεωργία αγόρασε μόνη τους ουροσυλλέκτες, διαψεύδοντας την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ο φαρμακοποιός δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι «μπήκε ένας άνθρωπος και πήρε δύο ουροσυλλέκτες… Ούτε την θυμάμαι… θυμάμαι μια κοπέλα που πήρε δύο ουροσυλλέκτες».

Από την πλευρά του, ο τεχνικός σύμβουλος της 24χρονης και ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης είπε στον Γιώργο Λιάγκα πως «θα ζητήσουμε να γίνει επανάληψη των τοξικολογικών εξετάσεων, καθώς και να γίνει εξέταση μέσω τριχών της Γεωργίας», για να υπάρξουν τυχόν ευρήματα για ουσίες που της χορηγήθηκαν.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. που αποδεικνύεται ψευδή

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ  ανέφερε ότι «της χορηγήθηκαν, σε συνεννόηση με την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, δύο σφραγισμένοι ουροσυλλέκτες, οι οποίοι ελέχθησαν προηγουμένως μακροσκοπικά από αστυνομικούς της εν λόγω Υπηρεσίας, καθώς υπήρχαν υπόνοιες χορήγησης σε αυτή ναρκωτικών ή άλλων εξαρτησιογόνων ουσιών. Ανωτέρω ουροσυλλέκτες διατηρήθηκαν σε ψυχρό περιβάλλον (ψυγείο) εντός ασφαλούς χώρου, σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, μέχρι την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, που παραδόθηκαν στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Α.Π.Θ».

Η 24χρονη από την πλευρά της είχε απαντήσει: «Δεν μου έδωσαν καν ουροσυλλέκτες (οι αστυνομικοί). Μου είπαν πως έπρεπε να βγω έξω και να πάω να αγοράσω. Έψαχνα για περίπου 40 λεπτά να βρω φαρμακείο. Έβλεπα θολά. Με τη βοήθεια του GPS βρήκα φαρμακείο και όταν γύρισα δεν μου είπε κανείς τους πως έπρεπε να δώσω ούρα εκείνη τη στιγμή».

«Τους κρατήσαμε στο ψυγείο»

«Ούτε ουροσυλλέκτες υπάρχουν, ούτε αιμοληψίες γίνονται στα αστυνομικά τμήματα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η αρμοδιότητα δόθηκε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία και γι΄αυτό χορηγήθηκαν οι ουροσυλλέκτες στη Γεωργία, ώστε να τους κρατήσουμε εμείς στο ψυγείο του αστυνομικού τμήματος» είπε στον ΑΝΤ1 ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ Σταύρος Μπαλάσκας. «Έχουμε καταγγείλει ότι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είμαστε εμείς και ο κούκος. Ερευνάται αν πήγε στο φαρμακείο. Ουροσυλλέκτες δεν έχουμε» συμπλήρωσε.

«Όταν μία κοπέλα βιάζεται, αν έχεις τις αισθήσεις θα πάει άμεσα στην αστυνομία να το δηλώσει. Ο αστυνομικός πρέπει να της πάρει κατάθεση και να της δώσει σημείωμα για να πάει μόνη της στον ιατροδικαστή, εκτός αν έχει χτυπηθεί. Αυτό είναι το πρωτόκολλο» συμπλήρωσε.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΙΕΠ
ΙΕΠ: Πρόσκληση για το Μητρώο Αξιολογητών Διδακτικών Βιβλίων (Πολλαπλό βιβλίο)
Προαναγγελία δημοσίευσης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερομένους (φυσικά πρόσωπα) για την ένταξη σε «Μητρώο...
ΙΕΠ: Πρόσκληση για το Μητρώο Αξιολογητών Διδακτικών Βιβλίων (Πολλαπλό βιβλίο)