vasilakopoulos
Σύμφωνα με τον καθηγητή, οι θάνατοι οφείλονται στα «απόνερα» της μετάλλαξης Δέλτα

Την εκτίμηση ότι οι θάνατοι από κορονοϊό θα μειωθούν τις επόμενες 2 με 3 εβδομάδες, έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, απαρίθμησε μερικές από τις αιτίες του μεγάλου αριθμού των νεκρών στη χώρα μας. Σύμφωνα με τον Θ. Βασιλακόπουλο, το γεγονός πως στην Ελλάδα έχουμε τον πιο γερασμένο πληθυσμό στην Ευρώπη, είναι καταλυτικός παράγοντας. Πρόσθεσε ακόμη πως περίπου 300.000 ηλικιωμένοι δεν έχουν εμβολιαστεί επιλέγοντας να μην προστατεύσουν τον εαυτό τους.

Παράλληλα, τόνισε πως η ελληνική κοινωνία δρέπει τους καρπούς της αλόγιστης χρήσης αντιβιοτικών εδώ και 20 χρόνια, που είχε ως αποτέλεσμα την μερική αχρήστευση πάρα πολλών αντιβιοτικών και τη δημιουργία ανθεκτικών μικροβίων μέσα στα νοσοκομεία.

Πρόσθεσε ακόμη πως το ΕΣΥ είναι γερασμένο και εξουθενωμένο, ενώ η ανάπτυξη κλινών ΜΕΘ, χρειάζεται χρόνο για να ωριμάσει και να φανούν τα οφέλη της.

Ο Θ. Βασιλακόπουλος επεσήμανε πως οι θάνατοι που καταγράφονται αυτές τις ημέρες, αποτελούν τα «απόνερα» της μετάλλαξης Δέλτα που είναι πιο νοσογόνος και καθώς επικρατεί το στέλεχος Όμικρον του κορονοϊού οι εισαγωγές είναι ήδη μειωμένες και σταδιακά θα μειωθούν και οι θάνατοι.

Επίσης από την προσεχή εβδομάδα θα φανεί και η ευεργετική επίδραση του «μίνι lockdown» που έγινε λόγω του χιονιά, όπως δήλωσε ο καθηγητής.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα