Thumbnail
Δύο εργαζόμενοι νεκροί και ένας τραυματίας το τελευταίο διάστημα κάτω από «αδιευκρίνιστες συνθήκες» - Διαλεύκανση των αιτιών ζητά η ΓΣΕΕ

Μακραίνει ακόμα περισσότερο η λίστα με τα εργατικά δυστυχήματα στην Ελλάδα, καθώς δύο ακόμα εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους υπό «αδιευκρίνιστες συνθήκες» σε διάφορα μέρη της χώρας, ενώ ένας τρίτος τραυματίστηκε. Η ΓΣΕΕ ζητά άμεση διαλεύκανση των αιτιών θανάτου και του τραυματισμού.

Πιο αναλυτικά, στη Λίμνη Πλαστήρα εργαζόμενος εργολάβου του ΔΕΔΔΗΕ, χάνει τη ζωή του την ώρα που επιχειρούσε να αποκαταστήσει βλάβη στην ηλεκτροδότηση. Παράλληλα, στο δήμο Βόρειας Κυνουρίας, εργαζόμενος σε εργολάβο που έχει αναλάβει την επεξεργασία απορριμμάτων, σκοτώνεται την ώρα που εκτελούσε εργασίες. Ακόμα, στα Τρία Μοναστήρια Ρεθύμνου, οδηγός τραυματίζεται όταν το φορτηγό που οδηγούσε εξετράπη από την πορεία του.

«Κοινός παρανομαστής και στις τρεις περιπτώσεις οι “αδιευκρίνιστες συνθήκες», σημειώνει η ΓΣΕΕ, ζητώντας «να διευκρινιστούν άμεσα οι συνθήκες κάτω από τις οποίες οι δύο συνάδελφοι έχασαν τη ζωή τους και ο ένας συνάδελφος τραυματίστηκε  και να αποδοθούν ευθύνες όπου αυτές αναλογούν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ:

Η λίστα με τους νεκρούς εν ώρα εργασίας δε λέει να κλείσει. Τις τελευταίες ημέρες, δύο εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους την ώρα που εργάζονταν και ένας τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Στη Λίμνη Πλαστήρα εργαζόμενος εργολάβου του ΔΕΔΔΗΕ, χάνει τη ζωή του την ώρα που επιχειρούσε να αποκαταστήσει βλάβη στην ηλεκτροδότηση.

Στο δήμο Βόρειας Κυνουρίας, εργαζόμενος σε εργολάβο που έχει αναλάβει την επεξεργασία απορριμμάτων, σκοτώνεται την ώρα που εκτελούσε εργασίες.

Στα Τρία Μοναστήρια Ρεθύμνου, οδηγός τραυματίζεται όταν το φορτηγό που οδηγούσε εξετράπη από την πορεία του.

Κοινός παρανομαστής και στις τρεις περιπτώσεις οι “αδιευκρίνιστες συνθήκες”.

Είναι αδιανόητο και έχουμε κρούσει κατ επανάληψη τον κώδωνα του κινδύνου, να χάνουν τη ζωή τους άνθρωποι την ώρα του μεροκάματου.

Τα εργατικά δυστυχήματα και ατυχήματα έχουν γίνει μάστιγα για τη χώρα μας και δυστυχώς δεν έχουν ληφθεί μέτρα ώστε να αποτραπούν.  

Απαιτούμε να διευκρινιστούν άμεσα οι συνθήκες κάτω από τις οποίες οι δύο συνάδελφοι έχασαν τη ζωή τους και ο ένας συνάδελφος τραυματίστηκε  και να αποδοθούν ευθύνες όπου αυτές αναλογούν.

Οι αρμόδιες αρχές και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί πρέπει να κινητοποιηθούν άμεσα, ώστε να μη θρηνήσουμε άλλους συναδέλφους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Παγωμένο νερό
Αφυδάτωση και dέρμα: Πώς eπηρεάζει την eπιδερμίδα σας και pώς να την ροστατεύσετε
Η αφυδάτωση θαμπώνει το δέρμα και αποδυναμώνει τον φυσικό φραγμό του. Μάθετε πώς να διατηρείτε την επιδερμίδα σας ενυδατωμένη και υγιή.
Αφυδάτωση και dέρμα: Πώς eπηρεάζει την eπιδερμίδα σας και pώς να την ροστατεύσετε
οδοντόβουρτσα
Η οδοντόβουρτσα ως μικρόκοσμος: Έως και 12 εκατομμύρια βακτήρια «ζουν» πάνω της
Από Escherichia coli έως μύκητες Candida – Τι δείχνουν οι έρευνες για τα μικρόβια στις οδοντόβουρτσες και πώς να τις καθαρίζετε σωστά
Η οδοντόβουρτσα ως μικρόκοσμος: Έως και 12 εκατομμύρια βακτήρια «ζουν» πάνω της
γατα
Να κοιμάστε ή όχι με τη γάτα σας στο ίδιο κρεβάτι; Τα υπέρ και τα κατά
Αν ο ύπνος με τη γάτα σας σας προσφέρει γαλήνη και χαρά, συνεχίστε να το κάνετε. Αν πάλι προτιμάτε να κοιμάστε μόνοι, είναι εξίσου αποδεκτό.
Να κοιμάστε ή όχι με τη γάτα σας στο ίδιο κρεβάτι; Τα υπέρ και τα κατά