paidia_covid
Στα 31.512 ανέρχονται τα κρούσματα παιδιών ηλικίας 4 έως 18 ετών σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΔΥ, λίγες ημέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία

Στα 31.512 ανέρχονται τα κρούσματα των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών, μόλις λίγες ημέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία. Τα κρούσματα των ηλικιών 4-18 ετών αποτελούν το 16% των συνολικών μολύνσεων. 

Σημειώνεται πως για την εβδομάδα 2021-01-04 έως 2021-12-26, τα κρούσματα σε παιδιά ήταν 10.293, αποτελούσαν όμως μεγαλύτερο ποσοστό των συνολικών κρουσμάτων και συγκεκριμένα το 22%.

Αναλυτικότερα το ποσοστό κρουσμάτων ατόμων ηλικίας 4-18 ετών στο σύνολο των κρουσμάτων COVID-19 ανά επιδημιολογική εβδομάδα αναφοράς 2021-01-04 έως 2022-01-02, όπως παρουσιάζεται στο διάγραμμα.

Δείτε το διάγραμμα: 

koronoios_krousmata_paidia

Κεραμέως: Τα σχολεία γίνονται ασφαλείς χώροι

«Το σχολείο προβλέπει ένα πλαίσιο πολύ προστατευτικό και γίνεται ένας ασφαλής χώρος. 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι θα κάνουν δύο τεστ την εβδομάδα», σημειώνει για μία ακόμα φορά η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων που ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης.

«Τα σχολεία ανοίγουν για τον αυτονόητο παιδαγωγικό λόγο, ο δεύτερος είναι ψυχοσυναισθηματικός και ο τρίτος επειδή τα παιδιά μας είναι πιο ασφαλή στο σχολείο. Θα κάνουν οπωσδήποτε δύο τεστ την εβδομάδα και αν υπάρξει κρούσμα στην τάξη κάθε μέρα», ανέφερε ακόμα η υπουργός Παιδείας, μιλώντας στο Live News του Mega.

Η ίδια έκανε ειδική μνεία στα σχολεία που ανοίγουν παντού στην Ευρώπη. «Τα σχολεία ανοίγουν παντού. Σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν γίνονται τόσο αυστηροί έλεγχοι στα σχολεία. Είναι επιλογή της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού να επενδύσει χρήματα για να διασφαλίσει τη δια ζώσης λειτουργία και τη δημόσια και ατομική υγεία», είπε συγκεκριμένα.

«Πέρα από το ότι ανοίγουν τα σχολεία παντού στην Ευρώπη, ανοίξαμε τον Σεπτέμβριο με τη Δέλτα και χωρίς εμβολιασμένους μαθητές», υπογράμμισε επίσης, ενώ αναφέρθηκε και σε ορισμένα στοιχεία για τους εμβολιασμούς της εκπαιδευτικής κοινότητας.

«Στο Λύκειο αυτή τη στιγμή έχουμε ξεπεράσει τους 50% εμβολιασμούς. Καταλαβαίνω την ανησυχία του κόσμου. Σε κάθε έναρξη υπάρχει ανησυχία, όπως τότε και με την μάσκα στις μικρές ηλικίες, που υπήρξαν αντιδράσεις από τους γονείς. Δεν μπορούμε να τιμωρούμε τα παιδιά μας επειδή κάποιοι επιλέγουν να είναι ανεμβολίαστοι. Προτάσσουμε τα παιδιά και προστατεύουμε τα παιδιά μας», είπε.

Πλεύρης: Τα 50.000 κρούσματα δεν αποτρέπουν το άνοιγμα των σχολείων

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι η αύξηση των κρουσμάτων από μόνη της δεν πρέπει να είναι αποτρεπτικός παράγοντας για το άνοιγμα των σχολείων

«Έχουμε ένα πρωτόκολλο πιο αυστηρό από αυτό που είχαμε στην πιο νοσηρή Δέλτα, ακριβώς γιατί η μεταδοτικότητα είναι μεγαλύτερη. Δεν είμαστε σε γενικό λοκντάουν, αν ήμασταν, θα μπορούσες να πιθανολογήσεις ότι τα παιδιά θα παραμείνουν σπίτι τους… Αυτή τη στιγμή τα παιδιά ειδικά του γυμνασίου και του λυκείου και κλειστά να ήταν τα σχολεία θα κυκλοφορούσαν όπως κυκλοφορούν και η μεταδοτικότητα θα ήταν μεγαλύτερη» είπε.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι τα self test «θα τα παραλαμβάνουν οι γονείς όπως γίνεται έως τώρα, και όπου χρειαστεί rapid, θα γίνονται στις δημόσιες δομές, και προς τούτο μάλιστα, γιατί μπορεί να υπάρχει αναμονή στις δημόσιες δομές, είμαστε σε συνεννόηση και να αυξήσουμε τα σημεία που θα ανακοινώσουμε, αλλά να υπάρχει και προτεραιότητα στους μαθητές που θα κάνουν rapid». 

Επιπλέον, υπενθύμισε ότι «από το Σεπτέμβριο δεν κλείσαμε τα σχολεία, λειτούργησε ένα πρωτόκολλο, τη στιγμή που η επικρατούσα μετάλλαξη στη χώρα μας ήταν η μετάλλαξη Δέλτα, της οποίας η νοσηρότητα ήταν πολύ πιο ισχυρή από της Όμικρον, άρα η επιλογή από το Σεπτέμβριο ήταν ανοιχτά σχολεία».

Βασιλακόπουλος: Με κλειστά σχολεία θα κέρδιζαν μόνο οι καφετέριες και οι ανεμβολίαστοι

«Τα σχολεία δεν πρέπει να μείνουν κλειστά για να προστατέψουμε τους ανεμβολίαστους» δήλωσε στον ΣΚΑΪ καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Η λογική με τα σχολεία είναι παρά πολύ απλή… Αυτοί που υποστήριζαν να μη λειτουργήσουν τα σχολεία το έλεγαν για να μην υπάρχει έτι περαιτέρω διασπορά για να προστατέψουμε τους ανεμβολίαστους. Υπάρχει κι η αντίστροφη λογική: λειτουργώ κανονικά τα σχολεία γιατί εκεί τα παιδιά επιτηρούνται. Το 99,0% των εκπαιδευτικών θα βλέπει το παιδί, και θα του λέει “φόρα τη μάσκα”. Οι περισσότεροι των γονέων είναι λογικοί άνθρωποι, θα οδηγήσουν το παιδί σε self test, δηλαδή θα έχουμε καλύτερη επιδημιολογική επιτήρηση. Αν μείνει το παιδί του σπίτι θα κάνει ο γονέας στο παιδί 3 σελφ τεστ την εβδομάδα για να ξέρει αν έχει νοσήσει; Κανένα δεν θα κάνει» είπε.

«Οι μόνοι που θα κέρδιζαν από τη μη λειτουργία των σχολείων είναι οι καφετέριες και οι ανεμβολίαστοι που θα προστατευτούν. Έχουμε πλέον το απόλυτο εργαλείο για να είναι απολύτως ασφαλή τα παιδιά μας και λέγεται εμβόλιο» πρόσθεσε.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα