Κορονοϊός-Σχολεία: Πάνω από 10.000 κρούσματα σε παιδιά 4-18 την τελευταία εβδομάδα
Στα 10.293 ανέρχονται τα κρούσματα παιδιών ηλικίας 4 έως 18 ετών σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΔΥ

Στα 10.293 ανέρχονται τα κρούσματα των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών, τα οποία αποτελούν το 22% των συνολικών κρουσμάτων. 

Σημειώνεται πως για την εβδομάδα 2021-01-04 έως 2021-12-19 τα κρούσματα ήταν 8.355.

Aναλυτικότερα, το ποσοστό κρουσμάτων ατόμων ηλικίας 4-18 ετών στο σύνολο των κρουσμάτων COVID-19 ανά επιδημιολογική εβδομάδα αναφοράς 2021-01-04 έως 2021-12-26 όπως παρουσιάζεται στο διάγραμμα.

Δείτε το διάγραμμα: 

krousmata_koronoiou_paidia

 

Οικονόμου: Όλα τα σενάρια ανοιχτά με βάση τι θα πουν οι επιστήμονες

Την επιδίωξη της κυβέρνησης να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία μετά τις γιορτές επανέλαβε με σημερινές του δηλώσεις ο Γιάννης Οικονόμου, διευκρινίζοντας ωστόσο πως αυτό θα εξαρτηθεί από τις εισηγήσεις των επιστημόνων και με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα. 

«Αν μας εγγυηθούν οι επιστήμονες ότι μπορούν να ανοίξουν με ασφάλεια, δεν υπάρχει λόγος να μετατεθεί το άνοιγμα τους» είπε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας πως μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία εισήγηση να μην ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου. 

Επιπλέον, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν κάποιες τροποποιήσεις των μέτρων στα σχολεία, όπως είναι ο διαγνωστικός έλεγχος και τα περισσότερα τεστ.

«Θα εξαντλήσουμε κάθε εργαλείο, κάθε πιθανότητα, που έχουμε στα χεριά μας για να ατυχούμε το άνοιγμα των σχολείων» ανέφερε, προσθέτοντας πως «τώρα που οι μαθητές είναι εκτός σχολικού περιβάλλοντος με την Όμικρον να δείχνει τη διασπορά και με τις νέες ηλικίες πιο ευαίσθητες, χρειάζεται ενδεχομένως κάποια τροποποίηση, κάποιος πιο αυστηρός έλεγχος, για να πάμε 10η Ιανουαρίου και να ανοίξουν τα σχολεία» είπε.

Μακρή για σχολεία: Θα ανοίξουν κανονικά στην ώρα τους

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, ξεκαθάρισε πως τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά και στη  ώρα τους μετά την περίοδο των διακοπών.

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε η απόφαση είναι τα σχολεία να ανοίξουν στην ώρα τους» είπε και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει κάποια διαφορετική εισήγηση ως προς το άνοιγμα των σχολείων».

Σημείωσε ακόμη πως «θα δούμε αν η Επιτροπή θα προτείνει πιο αυστηρά τεστ ή αυξημένο τέστινγκ».

Η Ζέττα Μακρή επισήμανε στον ΑΝΤ1 ότι σαφώς και θα παρακολουθούνται οι εξελίξεις,  αλλά για να γίνει οποιαδήποτε αλλαγή στο πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων θα πρέπει να έχει προηγηθεί εισήγηση της επιτροπής των ειδικών.

Η υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι το αυξημένο τέστινγκ στα σχολεία έχει βοηθήσει να περιοριστούν τα κρούσματα και η μεταδοτικότητα μέσω των παιδιών και είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν μοιραστεί στα σχολεία 32 εκ. self test.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα