Rapid test
INTIME NEWS/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Εντός της ημέρας η ΚΥΑ για το θετικό rapid test εμβολιασμένων θα χρειάζεται για να λάβουν την πενθήμερη αναρρωτική άδεια

Eντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που θα ορίζει ότι με θετικό rapid τεστ θα μπορεί να δικαιολογηθεί η απουσία από τη δουλειά για τους εμβολιασμένους, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η απόφαση θα ορίζει πως οι εμβολιασμένοι πολίτες που βρίσκονται θετικοί μέσω rapid test, θα το δηλώνουν και θα παίρνουν αναρρωτική  άδεια 5 ημερών. Στην ουσία δεν θα χρειάζεται η διενέργεια PCR test.

Με αυτόν τον τρόπο, η κυβέρνηση επιχειρεί να απομακρύνει τη σύγχυση που επικράτησε τις τελευταίες ημέρες για το αν χρειάζεται για τους εμβολιασμένους rapid ή PCR test.

Πρόσφατα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, εξαιτίας το συγχρωτισμού στα διαγνωστικά κέντρα, είχε ανακοινώσει ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες δεν χρειάζεται να κάνουν PCR test για να βγάλουν πιστοποιητικό νόσησης (και άρα να απουσιάσουν από τη δουλειά τους αφού μπαίνουν καραντίνα), αλλά ένα απλό rapid test.

Το πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» ενημερώνεται διαλειτουργικά για το θετικό διαγνωστικό τεστ του εργαζόμενου. Ο ΕΦΚΑ όμως δέχεται μόνο το μοριακό τεστ για να πληρώσει την πενθήμερη άδεια ασθενείας όσων εμβολιασμένων εργαζομένων νοσούν. Αυτό το πρόβλημα αναμένεται να λυθεί τα επόμενα 24ωρα που θα εκδοθεί η νέα ΚΥΑ.

Πηγές του υπουργείου Υγείας υποστηρίζουν ότι η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση θα προβλέπει ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες θα μπορούν με ένα απλό rapid test, όχι μόνο να εκδίδουν πιστοποιητικό νόσησης, αλλά και να μπορούν να πάρουν την 5ημερη άδεια από τη δουλειά τους, δηλαδή θα γίνεται δεκτό από τους εργοδότες και δεν θα απαιτείται PCR όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα