Πιστοποιητικό νόσησης
«Ναι» στη μείωση της διάρκειας των πιστοποιητικών νόσησης λέει η επιτροπή των ειδικών

Τη μείωση της διάρκειας του πιστοποιητικού νόσησης στους τρεις μήνες εισηγήθηκε η επιτροπή των ειδικών.

Πρόκειται για μια πρόταση την οποία φαίνεται να έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση μέσα από δηλώσεις στελεχών της και αναμένεται να γίνει δεκτή.

Μάλιστα, αναμένεται να δοθεί παράταση ενός μήνα από τη λήξη του πιστοποιητικού νόσησης ώστε να εμβολιαστούν όσοι νόσησαν με κορονοϊό.

Επίσης, να σημειωθεί ότι για να εκδοθεί το πιστοποιητικό νόσησης δεν αρκεί πλέον το rapid test, αλλά θα χρειάζεται επιβεβαίωση και από θετικό PCR - μοριακό τεστ.

Πλεύρης στις Βρυξέλλες: Να γίνει συζήτηση για την ισχύ των πιστοποιητικών

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, υποστήριξε ότι σταδιακά θα πρέπει να γίνει συζήτηση για «την ισχύ γενικότερα των πιστοποιητικών σε χρόνο που να διαφυλάσσει την ανοσία των πολιτών», στο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας στις Βρυξέλλες.

«Από την πλευρά της Ελλάδας θα θέσουμε υπόψη τα νέα μέτρα, τα οποία έχουμε λάβει και έχουν να κάνουν με περιορισμούς ειδικά για τις κατηγορίες των πολιτών μας άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί, καθώς επίσης και για την ανάγκη να αυξηθεί η τρίτη δόση, η ενισχυτική δόση σε όλους τους πολίτες» ανέφερε ο Θ. Πλεύρης.

«Eίναι το πρώτο μου Συμβούλιο Υπουργών Υγείας και είναι πάρα πολύ σημαντικά τα θέματα που θα συζητηθούν και για τον κανονισμό και για την Συνθήκη της πανδημίας, αλλά κυρίως και για την μεγάλη πρόκληση για την πανδημία COVID-19 που αντιμετωπίζουμε και από την πλευρά της Ελλάδας θα θέσουμε υπόψη τα νέα μέτρα τα οποία έχουμε λάβει και έχουν να κάνουν με περιορισμούς ειδικά για τις κατηγορίες των πολιτών μας άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί καθώς επίσης και για την ανάγκη να αυξηθεί η τρίτη δόση, η ενισχυτική δόση σε όλους τους πολίτες. Πιστεύουμε ότι σιγά σιγά θα πρέπει να συζητήσουμε την ισχύ γενικότερα των πιστοποιητικών σε ένα χρόνο που να διαφυλάσσει την ανοσία των πολιτών», υπογράμμισε ο Θ. Πλεύρης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικός με απογοήτευση
Θάνατος εκπαιδευτικού στη Θεσσαλονίκη: Η ΟΙΕΛΕ καταγγέλλει διοικητικό bullying και ανισότητες
«Κέρβεροι με τους καθηγητές, αρνάκια με τους ιδιοκτήτες»: Η ΟΙΕΛΕ ξεσκεπάζει τις αυθαιρεσίες στη διοίκηση
Θάνατος εκπαιδευτικού στη Θεσσαλονίκη: Η ΟΙΕΛΕ καταγγέλλει διοικητικό bullying και ανισότητες
πικρο
Πικροδάφνη στα σχολεία: Γιατί οι ειδικοί του πρασίνου λένε "όχι" στο μαζικό ξερίζωμα που ζητά το Υπουργείο
Οι γεωτεχνικοί τονίζουν ότι, παρά την τοξικότητα του φυτού, τα περιστατικά δηλητηρίασης είναι ελάχιστα (μόλις 4 σε σύνολο 22.000 ετησίως), ενώ...
Πικροδάφνη στα σχολεία: Γιατί οι ειδικοί του πρασίνου λένε "όχι" στο μαζικό ξερίζωμα που ζητά το Υπουργείο
Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ - ΗΠΑ
Μαθητές του Κολυμβαρίου στέλνουν ηχηρό μήνυμα: «Στο μέλλον μας δεν χωράει πόλεμος!»
Από τα θρανία στο μέτωπο της ειρήνης: Οι μαθητές καταδικάζουν τις επιθέσεις στο Ιράν
Μαθητές του Κολυμβαρίου στέλνουν ηχηρό μήνυμα: «Στο μέλλον μας δεν χωράει πόλεμος!»