Πιστοποιητικό νόσησης
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Ναι» στη μείωση της διάρκειας των πιστοποιητικών νόσησης λέει η επιτροπή των ειδικών

Τη μείωση της διάρκειας του πιστοποιητικού νόσησης στους τρεις μήνες εισηγήθηκε η επιτροπή των ειδικών.

Πρόκειται για μια πρόταση την οποία φαίνεται να έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση μέσα από δηλώσεις στελεχών της και αναμένεται να γίνει δεκτή.

Μάλιστα, αναμένεται να δοθεί παράταση ενός μήνα από τη λήξη του πιστοποιητικού νόσησης ώστε να εμβολιαστούν όσοι νόσησαν με κορονοϊό.

Επίσης, να σημειωθεί ότι για να εκδοθεί το πιστοποιητικό νόσησης δεν αρκεί πλέον το rapid test, αλλά θα χρειάζεται επιβεβαίωση και από θετικό PCR - μοριακό τεστ.

Πλεύρης στις Βρυξέλλες: Να γίνει συζήτηση για την ισχύ των πιστοποιητικών

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, υποστήριξε ότι σταδιακά θα πρέπει να γίνει συζήτηση για «την ισχύ γενικότερα των πιστοποιητικών σε χρόνο που να διαφυλάσσει την ανοσία των πολιτών», στο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας στις Βρυξέλλες.

«Από την πλευρά της Ελλάδας θα θέσουμε υπόψη τα νέα μέτρα, τα οποία έχουμε λάβει και έχουν να κάνουν με περιορισμούς ειδικά για τις κατηγορίες των πολιτών μας άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί, καθώς επίσης και για την ανάγκη να αυξηθεί η τρίτη δόση, η ενισχυτική δόση σε όλους τους πολίτες» ανέφερε ο Θ. Πλεύρης.

«Eίναι το πρώτο μου Συμβούλιο Υπουργών Υγείας και είναι πάρα πολύ σημαντικά τα θέματα που θα συζητηθούν και για τον κανονισμό και για την Συνθήκη της πανδημίας, αλλά κυρίως και για την μεγάλη πρόκληση για την πανδημία COVID-19 που αντιμετωπίζουμε και από την πλευρά της Ελλάδας θα θέσουμε υπόψη τα νέα μέτρα τα οποία έχουμε λάβει και έχουν να κάνουν με περιορισμούς ειδικά για τις κατηγορίες των πολιτών μας άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί καθώς επίσης και για την ανάγκη να αυξηθεί η τρίτη δόση, η ενισχυτική δόση σε όλους τους πολίτες. Πιστεύουμε ότι σιγά σιγά θα πρέπει να συζητήσουμε την ισχύ γενικότερα των πιστοποιητικών σε ένα χρόνο που να διαφυλάσσει την ανοσία των πολιτών», υπογράμμισε ο Θ. Πλεύρης.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μνημόνιο Συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας με την Αυστραλιανή εταιρεία τεχνολογίας Canva για δωρεάν πρόσβαση μαθητών και εκπαιδευτικών στην πλατφόρμα Canva Education
Υπουργείο Παιδείας: Δωρεάν για 3 χρόνια το «Canva Education» σε όλα τα σχολεία
Ελεύθερη πρόσβαση σε εξειδικευμένα εργαλεία παρουσιάσεων και ψηφιακού περιεχομένου για όλους τους εκπαιδευτικούς
Υπουργείο Παιδείας: Δωρεάν για 3 χρόνια το «Canva Education» σε όλα τα σχολεία
Πανελλήνιες εξετάσεις 2026 σε Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία
Πανελλήνιες 2026: Αρχίζει αύριο Σάββατο η πειραματική βαθμολόγηση στη Νεοελληνική Γλώσσα
Οδηγία της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων (ΚΕΕ), πότε αρχίζει η κανονική βαθμολόγηση στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία
Πανελλήνιες 2026: Αρχίζει αύριο Σάββατο η πειραματική βαθμολόγηση στη Νεοελληνική Γλώσσα