τρίτη δόση εμβολίο emvolio.gov.gr
Πως κλείνετε ραντεβού για την τρίτη δόση εμβολίου στο emvolio.gov.gr - Πάμε για υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 65;

Παρουσιάζουμε έναν πλήρη οδηγό για να κλείσετε ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου στο emvolio.gov.gr καθώς και τις νεότερες πληροφορίες σχετικά με τον εμβολιασμό και με την τρίτη δόση.

Έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 627.571 εμβολιασμοί αναμνηστικής "τρίτης" δόσης ενώ 6.464.346 πολίτες έχουν πραγματοποιήσει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Σε λειτουργία τέθηκε η πλατφόρμα για την τρίτη δόση εμβολίου στο emvolio.gov.gr και αφορά όλα τα άτομα άνω των 18 ετών.

Πώς κλείνεται το ραντεβού για την τρίτη δόση;

Για τον προγραμματισμό ραντεβού αναμνηστικής δόσης οι πολίτες λαμβάνουν SMS από το emvolio.gov.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής, αρκετοί από όσους έχουν κάνει Johnson & Johnson δεν έλαβαν σήμερα SMS, όμως έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίσουν ραντεβού μπαίνοντας στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr.

Τα βήματα για το κλείσιμο του ραντεβού

Τα βήματα είναι τα ίδια με αυτά που γίνονται και για τις πρώτες δύο δόσεις του εμβολίου

Ο ενδιαφέρομενος χρήστης πρέπει να επιλέξει την επιλογή «Δείτε αν ανήκετε στην πληθυσμιακή ομάδα που μπορεί να εμβολιαστεί την τρέχουσα περίοδο με βάση τον ΑΜΚΑ σε συνδυασμό με τον ΑΦΜ σας και κλείστε το ραντεβού σας. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΑΜΚΑ».

Στη συνέχεια βάσει τον ΑΜΚΑ και ΑΦΜ ή επίθετο και η πλατφόρμα τον βάζει στο σύστημα για την επιλογή ραντεβού.

Ο ενδιαφερόμενος χρήστης βάζει τον Ταχυδρομικό Κώδικα και η πλατφόρμα εμφανίζει τα εμβολιαστικά κέντρα. Μετά την επιλογή του εμβολιαστικού κέντρου επιλέγεται η ημερομηνία και η ώρα

Ακολουθεί η επιβεβαίωση του ραντεβού εμβολιασμού. Αμέσως μετά ο πολίτης λαμβάνει και SMS επιβεβαίωσης στο κινητό του.

pvw kleinw rantevou gia tin triti dosi tou emvoliou

Εκτόξευση των κρουσμάτων

Για αύξηση των εμβολιασμών κατά 200% τις τελευταίες ημέρες μίλησε εκτός άλλων σε συνέντευξή του, ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. 

Μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε πώς «Τα κρούσματα αυξάνονται, αυξάνονται όμως και οι εμβολιασμοί και τα μέτρα αποδίδουν», σημείωσε επισημαίνοντας πως «οι εμβολιασμοί έχουν παρουσιάσει αύξηση πάνω από 200%, τόσο για την πρώτη δόση όσο και για την αναμνηστική δόση και αποτυπώνεται στα νούμερα που ανακοινώνονται κάθε βράδυ».

Υπογράμμισε ακόμη ότι το στοίχημα είναι να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί με τον ίδιο ρυθμό και εκτίμησε πως η αύξηση των κρουσμάτων αλλά και τα νέα μέτρα ώθησαν πολλούς να εμβολιαστούν.

Επέκταση της υποχρεωτικότητας της 3ης δόσης;

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης σημείωσε υπάρχουν σκέψεις η τρίτη δόση του εμβολίου να γίνει υποχρεωτική άνω των 65 ετών μιλώντας στο κανάλι του MEGA.

«Την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση παρουσίασε ένα νέο πλαίσιο προστασίας για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας. Από εκείνη την ημέρα 300.000 πολίτες έκλεισαν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους, και περίπου μισό εκατ. για την τρίτη αναμνηστική δόση.» τόνισε.

«Βασική μας μέριμνα είναι οι συμπολίτες μας άνω των 65 ετών. Υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ότι μετά το εξάμηνο ίσως η ανοσολογική απόκριση δεν είναι η επιθυμητή. Άνθρωποι που άνω των 65 έκαναν την τρίτη δόση βοήθησαν στο να μειωθούν τα κρούσματα. Εξετάζουμε για τους ανθρώπους άνω των 65 ετών η 3ηδόση να καταστεί υποχρεωτική, κυρίως για την πρόσβαση σε κλειστούς χώρους». σημείωσε.

Τέλος ο κος Κοντογεώργης ανέφερε πως «Εμείς ενθαρρύνουμε και την πρώτη και την τρίτη δόση. Για την τρίτη δόση οι άνω των 65 είναι ζωτικής σημασίας να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους. Εξετάζουμε τα δεδομένα. Σε αυτή τη φάση νομίζω τα μέτρα είναι επαρκή. Η ανταπόκριση των συμπολιτών μας και στην τρίτη δόση είναι ενθαρρυντική».

Ερωτήσεις και απαντήσεις για την Τρίτη δόση του εμβολιασμού

  • Γιατί το προτείνουν οι επιστήμονες;

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι μειώνεται η ανοσία όσον αφορά τη λοίμωξη, διατηρείται όμως η προστασία για σοβαρή λοίμωξη και θάνατο. Και όχι μόνο διατηρείται η προστασία, αλλά ενισχύεται αν κάνουμε τη δόση «booster», η οποία προφυλάσσει κατά 11 φορές από την επιβεβαιωμένη λοίμωξη και κατά περίπου 20 φορές από τη σοβαρή λοίμωξη ή και τον θάνατο» εξήγησε  ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας μιλώντας στο 34ο Πανελλήνιο Ετήσιο Συνέδριο της Διαβητολογικής Εταιρείας Βόρειας Ελλάδας.

Μάλιστα, εκτίμησε πως οι περισσότερες  χώρες θα υιοθετήσουν την τρίτη δόση, προειδοποιώντας ωστόσο για έναν δύσκολο χειμώνα ενόψει.

  • Ποιοι πρέπει να την κάνουν;

Τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών γνωμοδότησαν ότι η τρίτη δόση, που υπενθυμίζεται πως είναι προαιρετική, είναι διαθέσιμη για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών. Η τρίτη δόση εμβολίου για πολίτες που εμβολιάστηκαν με Pfizer ή AstraZeneca ή Moderna θα γίνεται με το mRNA εμβόλιο της Pfizer και για τους πολίτες που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της Johnson & Johnson η αναμνηστική δόση θα γίνεται είτε με το ίδιο σκεύασμα είτε με αυτό της Pfizer.

  • Είναι επικίνδυνος ο συνδυασμός του εμβολίου της εποχικής γρίπης και του COVID;

«Το αντιγριπικό εμβόλιο μπορεί να χορηγηθεί ακόμη και την ίδια μέρα με το εμβόλιο κατά του κοροναϊού – αλλά σε διαφορετικά ανατομικά σημεία – όπως και οποιαδήποτε άλλη μέρα πριν και μετά το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού» επανέλαβε σε χθεσινή της ανακοίνωση η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

  • Πόσοι μήνες πρέπει να μεσολαβήσουν για τον προγραμματισμό της αναμνηστικής δόσης;

Οι επιστήμονες είχαν αρχικά εισηγηθεί ότι πρέπει να υπάρχει ένα μεσοδιάστημα έξι-οκτώ μηνών από το βασικό εμβολιαστικό σχήμα και τον προγραμματισμό της τρίτης δόσης.

Αναμένεται να αλλάξουν τα όρια και η χρονική "αυστηρότητά" δίνοντας την ευκαιρία στους χρήστες της πλατφόρμας emvolio.gov.gr να κλείσουν το ραντεβού τους έως και δύο εβδομάδες νωρίτερα

Πότε πρέπει να γίνει η 3η δόση - Τι δήλωσε ο Θεμιστοκλέους

Όπως υποστήριξε ο κ. Θεμιστοκλέους, «όλοι θα πρέπει να προσέχουν και να τηρούν τα μέτρα δημόσιας υγείας, ακόμα και αν έχουν εμβολιαστεί και με την τρίτη δόση», την οποία, όπως τόνισε, πρέπει να κάνουν τα άτομα που είναι άνω των 18 ετών και έχουν συμπληρώσει 6 μήνες από τη δεύτερη δόση του εμβολιασμού τους με τα εμβόλια Pfizer, Moderna και AstraZeneca. 

Ακόμη, για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο Johnson & Johnson σημείωσε πως μπορούν να κάνουν την αναμνηστική δόση δύο μήνες μετά από τον εμβολιασμό τους είτε με το ίδιο εμβόλιο είτε με mRNa, δηλαδή Pfizer και Μοderna.

Τέλος, για την επίταξη ιδιωτικών νοσοκομείων και ιδιωτών γιατρών, ανέφερε ότι εάν δεν υπάρξει ενδιαφέρον τότε θα δοθούν φύλλα πορείας για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα