emvolio
Menelaos Michalatos / SOOC
Εξετάζεται να καταστεί υποχρεωτική η τρίτη δόση για τους άνω των 65

Ότι υπάρχουν σκέψεις η 3η δόση του εμβολίου να γίνει υποχρεωτική για τους άνω των 65 ετών αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης.

Είναι σημαντικό να διευκρινιστεί πως η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού αφορά τους πολίτες που είναι άνω των 65 ετών και ήδη έχουν εμβολιαστεί με τις 2 δόσεις. 

Μιλώντας στο Mega είπε πως «υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ότι μετά το εξάμηνο ίσως η ανοσολογική απόκριση δεν είναι η επιθυμητή. Ανθρωποι που άνω των 65 έκαναν 3η δόση, βοήθησαν στο να μειωθούν τα κρούσματα» είπε.

Πρόσθεσε πως βασική μέριμνα είναι οι πολίτες μας άνω των 65 ετών, καθώς υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ότι μετά το εξάμηνο ίσως η ανοσολογική απόκριση δεν είναι η επιθυμητή. «Άνθρωποι που άνω των 65 έκαναν την τρίτη δόση βοήθησαν στο να μειωθούν τα κρούσματα. Εξετάζουμε για τους ανθρώπους άνω των 65 ετών η 3η δόση να καταστεί υποχρεωτική, κυρίως για την πρόσβαση σε κλειστούς χώρους», τόνισε.

«Εμείς ενθαρρύνουμε και την πρώτη και την τρίτη δόση. Για την τρίτη δόση οι άνω των 65 είναι ζωτικής σημασίας να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους. Εξετάζουμε τα δεδομένα. Σε αυτή τη φάση νομίζω τα μέτρα είναι επαρκή. Η ανταπόκριση των συμπολιτών μας και στην τρίτη δόση είναι ενθαρρυντική».

Χρήση διπλής μάσκας στα ΜΜΜ

Ο Θανάσης Κοντογεώργης πρόσθεσε ακόμη, πως υπάρχουν σκέψεις για χρήση διπλής μάσκας στα μέσα μεταφοράς συμπληρώνοντας πως το παραπάνω αναμένεται να συζητηθεί στην επιτροπή των ειδικών αυτή τη βδομάδα.

«Στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ειδικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η κυβέρνηση είχε καταβάλει σημαντική προσπάθεια το τελευταίο διάστημα, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κίνηση και να λειτουργήσουν καλύτερα». Σε κάθε περίπτωση για τα ΜΜΜ, υπάρχουν σκέψεις να υπάρχει η χρήση διπλής μάσκας. Η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όσους χώρους υπάρχει συνωστισμός. Για τα ΜΜΜ, η σκέψη για τη διπλή μάσκα είναι στην επιτροπή των ειδικών και θα συζητηθεί αυτή τη βδομάδα».

Αναφορικά με την εστίαση και για το αν θα υπάρξουν νέα μέτρα στη λειτουργία αποσαφήνισε πως «στην εστίαση υπάρχει αυστηρός περιορισμός για τους εσωτερικούς χώρους, το ίδιο και για τους μικτούς, και ένα αυστηρό πρωτόκολλο για τους εργαζόμενους. Βλέπουμε ένα πολύ καλό δείκτη συμμόρφωσης στην εστίαση. Είναι προς το συμφέρον όλων η εστίαση να λειτουργήσει με τον τρόπο που πρέπει».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dypa
ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για προγράμματα κατάρτισης ανέργων
Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για τα 3 νέα επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης ανέργων της ΔΥΠΑ σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα
ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για προγράμματα κατάρτισης ανέργων
pangaiou
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Δευτέρα 29-04 ξεκινάει η επιμόρφωση εκπαιδευτικών
29 Απριλίου 2024 η έναρξη των επιμορφωτικών προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου με την goLearn που αφορούν εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Δευτέρα 29-04 ξεκινάει η επιμόρφωση εκπαιδευτικών