nosokomeio stithoskopio
Menelaos Michalatos / SOOC
Μεταφέρονται πολίτες σε ΜΕΘ άλλων νοσοκομείων, άλλων πόλεων, λέει ο δήμαρχος Λαρισαίων

Για θολό τοπίο στο αν υπάρχουν τελικά ή όχι κρεβάτια στη Λάρισα για τα περιστατικά κορονοϊού, έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης.

Επίσης τόνισε πως θα γίνει διαδημοτική καμπάνια για τον εμβολιασμό και εξέφρασε την άποψη για μια ακόμη φορά να χρησιμοποιηθεί το 404 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Λάρισας για να αυξηθούν οι κλίνες στην πόλη και να μην χρειάζεται να μεταφέρονται ασθενείς σε άλλες πόλεις.

Αναλυτικότερα ο δήμαρχος Λαρισαίων σημείωσε τα εξής:

«Οι τελευταίες επισκέψεις στην πόλη μας του νυν αλλά και του προηγούμενου υπουργείου Υγείας στη Λάρισα και η επίσκεψή τους στον δήμο δείχνουν την σοβαρότητα της κατάστασης με την πανδημία στην πόλη μας. Γι’ αυτό οδηγούμαστε και σε ένα δημοτικό συμβούλιο γι’ αυτό το θέμα σήμερα το απόγευμα. Τα κρούσματα είναι πολλά και ξεφεύγουν. Υπάρχει σοβαρή ανησυχία στην πόλη, ο φόβος έχει εξαπλωθεί παντού. Αυτός ο φόβος πρέπει να βρει διέξοδο προς την πλευρά του εμβολιασμού όλων μας για να αντιμετωπίσουμε το σοβαρό κύμα που υπάρχει στην πόλη. Ο δήμος κατέθεσε τις απόψεις του και εργαζόμαστε μέσα στον δήμο για την αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμένων που την προηγούμενη εβδομάδα στην πόλη ήταν στο 64%.

Συναποφασίστηκε με την ΠΕΔ Θεσσαλίας να πάμε σε ενιαία διαδημοτική καμπάνια για να πείσουμε για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και την τήρηση των μέτρων.

Το σύστημα υγείας της πόλης είναι στα όριά του. Μεταφέρονται συμπολίτες μας σε ΜΕΘ άλλων νοσοκομείων, άλλων πόλεων. Πρέπει να δοθούν ανάσες με κρεβάτια και προσωπικό από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας και να σταματήσει το θολό τοπίο που άλλοι λένε ότι υπάρχουν κρεβάτια και άλλοι πως δεν υπάρχουν. Να απαντηθεί υπεύθυνα αυτό.

Είχα πει από την άνοιξη ότι πρέπει να γίνει επίταξη ιδιωτικών κλινών, αλλά πάνω απ’ όλα να χρησιμοποιηθεί το 404 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Λάρισας. Έστω την ύστατη στιγμή να γίνει αυτό».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Χρυσούλα Κατσαβριά Σιωροπούλου
Κουκλοθέατρο: Μια βιωματική παιδαγωγική εμπειρία που καλλιεργεί έκφραση, εμπιστοσύνη και ουσιαστική συμμετοχή του παιδιού
Το κουκλοθέατρο δημιουργεί έναν σπάνιο χώρο μέσα στο σχολείο: έναν χώρο όπου το παιδί δεν καλείται να απαντήσει «σωστά», αλλά να μιλήσει αληθινά
Κουκλοθέατρο: Μια βιωματική παιδαγωγική εμπειρία που καλλιεργεί έκφραση, εμπιστοσύνη και ουσιαστική συμμετοχή του παιδιού
Πανό της ΕΛΜΕ Κέρκυρας
ΕΛΜΕ Κέρκυρας: «Πυρά» κατά του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου για τα περί... «ξεβολέματος» των εκπαιδευτικών
«Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν επειδή "ξεβολεύονται"» - Σκληρή ανακοίνωση μετά την αθωωτική απόφαση του Εφετείου
ΕΛΜΕ Κέρκυρας: «Πυρά» κατά του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου για τα περί... «ξεβολέματος» των εκπαιδευτικών
Κατάρρευση κτηρίων στην Κωνσταντινούπολη
Κωνσταντινούπολη: Κατέρρευσαν δύο κτήρια - Αναφορές για δεκάδες τραυματίες και εγκλωβισμένους (Βίντεο)
Θρίλερ στην περιοχή Αϊβανσαράι: Πληροφορίες για έκρηξη φυσικού αερίου – Τρεις τραυματίες στο νοσοκομείο, αγωνία για δύο αγνοούμενους κάτω από τα...
Κωνσταντινούπολη: Κατέρρευσαν δύο κτήρια - Αναφορές για δεκάδες τραυματίες και εγκλωβισμένους (Βίντεο)
Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
Ελληνόγλωσση εκπαίδευση: Έρχονται αιτήσεις αποσπασμένων εκπαιδευτικών για θέσεις Συντονιστών
Η Σοφία Ζαχαράκη προανήγγειλε διορθωτικές κινήσεις για τον αποκλεισμό αποσπασμένων εκπαιδευτικών
Ελληνόγλωσση εκπαίδευση: Έρχονται αιτήσεις αποσπασμένων εκπαιδευτικών για θέσεις Συντονιστών