γιατροί, νοσοκόμοι, υγεία
«Η μόνη λύση είναι η υποχρεωτική χρήση του εμβολίου» δήλωσε ο Νίκος Καπραβέλος - «Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα είναι μονόδρομος το lockdown»

Εφιαλτική ήταν η νύχτα στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με όσα περιέγραψε ο Νίκος Καπραβέλος, ο οποίος δήλωσε πως πάνω από 60 ασθενείς με κορονοϊό έφυγαν μόνοι τους, γιατί δεν υπήρχαν κρεβάτια.

Όπως περιέγραψε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κατά τη διάρκεια της νύχτας πήγαν στο «Παπανικολάου» 105 ασθενείς με Covid-19 αλλά μόνο οι 44 κατάφεραν να μείνουν.

«Έφυγαν μόνοι τους, πήγαν σπίτι τους, θα πάνε στην επόμενη εφημερία, στο επόμενο νοσοκομείο» είπε ο Νίκος Καπραβέλος για τους ασθενείς με κορονοϊό που δεν μπόρεσαν να μείνουν στο νοσοκομείο. Αποκάλυψε δε ότι ο κόσμος έχει χάσει την υπομονή του και «μας βρίζουν κι έχουν δίκιο» εξαιτίας της τεράστιας αναμονής, αφού οι γιατροί και οι νοσηλευτές του νοσοκομείου έχουν φτάσει στα όριά τους.

Ερωτηθείς για παλιότερη δήλωσή πως ίσως κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνεται επιλογή ασθενών, δήλωσε πως «αυτό το σημείο έχει ξεπεραστεί. Τώρα, είπε, είμαστε «κλειστόν λόγω πληρότητας. Τώρα πια δεν έχουμε επιλογή».

«Εσείς βλέπετε την τεράστια διασπορά στην κοινότητα από τα κρούσματα, εμείς από τα νοσοκομεία» συμπλήρωσε ο Νίκος Καπραβέλος, σημειώνοντας πως ανάμεσα στους ασθενείς που πήγαν τα ξημερώματα στο νοσοκομείο ήταν, σε ποσοστό 15-20% και εμβολιασμένοι, οι οποίοι δεν είχαν προλάβει να κάνουν την τρίτη δόση γιατί δεν έχει συμπληρωθεί το εξάμηνο.

«Θα γίνουμε Ρουμανία με ασθενείς στα πάρκινγκ»

Κατά τον ίδιο, «είμαστε σε φάση έξαρση της πανδημίας». Χαρακτήρισε τον κορονοϊό «θανατηφόρο μάστιγα» και σημείωσε ότι παγκοσμίως η μόνη λύση είναι η υποχρεωτική χρήση του εμβολίου. Προειδοποίησε δε ότι «αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα είναι μονόδρομος το lockdown».

«Κι αν κάποτε φοβόμασταν το Μπέργκαμο, τώρα ο μεγάλος φόβος είναι να δούμε και στην Ελλάδα εικόνες όπως στη Ρουμανία, με ασθενείς να μένουν στα πάρκινγκ των νοσοκομείων και να τους χορηγείται εκεί οξυγόνο», δήλωσε επίσης ο Νίκος Καπραβέλος.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

synaylia_allileggyis
Εκπαιδευτικοί: Σήμερα Τρίτη 7 μμ στα Προπύλαια μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας
Εκπαιδευτικοί: Σήμερα Τρίτη 7 μμ στα Προπύλαια μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών
club-party.jpg
Βόλος: Ένοχος 21χρονος για τον βιασμό κοπέλας σε πάρτι- Πέντε χρόνια φυλάκιση
Tο δικαστήριο αποφάσισε κατά πλειοψηφία την ενοχή του κατηγορουμένου ο οποίος συνελήφθη σε ηλικία 18 ετών μετά από καταγγελία συνομήλικης του ότι στο...
Βόλος: Ένοχος 21χρονος για τον βιασμό κοπέλας σε πάρτι- Πέντε χρόνια φυλάκιση