Κουμπαράς
Όλοι οι οικιακοί καταναλωτές θα προμηθεύονται πλέον το φυσικό αέριο, τουλάχιστον 15% φθηνότερα

Την απορρόφηση κατ' ελάχιστον του 15% του κόστους προμήθειας στο φυσικό αέριο ανακοίνωσε η "Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας", σε συνέχεια, όπως επισημαίνει, των ανακοινώσεων της κυβέρνησης για τα μέτρα προστασίας των πολιτών από τις διεθνείς ανατιμήσεις στον τομέα της ενέργειας, και με την υποστήριξη της ΔΕΠΑ Εμπορίας, της οποίας αποτελεί 100% θυγατρική εταιρεία.

«Οι οικιακοί καταναλωτές θα προμηθεύονται πλέον το φυσικό αέριο, τουλάχιστον 15% φθηνότερα. Η εταιρεία θα αποδώσει την έκπτωση αυτή στο σύνολο των δικαιούχων οικιακών καταναλωτών της. Με αυτόν τον τρόπο και χάρη στη σημαντική πρωτοβουλία της ΔΕΠΑ Εμπορίας, το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, ο ιστορικότερος πάροχος ενέργειας της χώρας, παραμένει πιστό στο όραμά του να λειτουργεί με υπευθυνότητα και διαφάνεια προς όφελος των καταναλωτών», αναφέρει η εταιρεία.

Την Παρασκευή η ΔΕΠΑ Εμπορίας ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε έκπτωση 15 % προς τους πελάτες της ιδιώτες παρόχους φυσικού αερίου προκειμένου αυτή να μετακυλισθεί στους οικιακούς καταναλωτές.

Αυξάνεται το επίδομα θέρμανσης

Στα νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης που έχει προκύψει από την κατακόρυφη αύξηση των τιμών του πετρελαίου θέρμανσης και του φυσικού αερίου, που ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, περιλαμβάνεται και η διεύρυνση των κριτηρίων του επιδόματος θέρμανσης με στόχο να ενταχθούν σε αυτό περισσότεροι δικαιούχοι.

Έτσι, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας, διευρύνονται τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης ενώ το ποσό του επιδόματος αυξάνεται κατά 36% για νοικοκυριά χωρίς παιδιά, κατά 49% για νοικοκυριά με ένα παιδί, κατά 59% για νοικοκυριά με δύο παιδιά και κατά 38% για νοικοκυριά με τρία παιδιά.

Να σημειωθεί ότι το επίδομα θέρμανσης καλύπτει την κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης, φυσικού αερίου, υγραερίου, καυσόξυλων και άλλων καυσίμων.

Οι βασικές αλλαγές που προβλέπονται στο επίδομα θέρμανσης είναι οι εξής:

  • Το βασικό ποσό του επιδόματος θέρμανσης αυξάνεται από τα 220 ευρώ στα που είχε καθοριστεί για το 2021 στα 300 ευρώ για το 2022.
  • Το νέο αυξημένο ποσό των 300 ευρώ θα αποτελέσει τη βάση υπολογισμού του επιδόματος για όλες τις περιοχές της χώρας και για όλους τους δικαιούχους. Το επίδομα, για κάθε δικαιούχο, θα υπολογίζεται με πολλαπλασιασμό του βασικού ποσού των 300 ευρώ με τον συντελεστή επιδότησης που έχει καθοριστεί για τον οικισμό στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία του. Συγκεκριμένα το ποσό πολλαπλασιάζεται με τις βαθμοημέρες, που αποτελούν έναν συντελεστή που κυμαίνεται από 0,12 έως 1,62 ανάλογα με το ψύχος της περιοχής).
  • Το ποσό που θα προκύπτει από τον παραπάνω πολλαπλασιασμό θα προσαυξάνεται κατά 20% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου (έναντι 10% που ίσχυε πέρυσι).
  • Το ελάχιστο επίδομα αυξάνεται στα 100 ευρώ, από 80 ευρώ.
  • Το μέγιστο επίδομα αυξάνεται στα 750 ευρώ, από 650 ευρώ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pikantika-fagita.jpg
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά
Μαγειρέψτε σαν Έλληνες στην πατρίδα του Τσελεμεντέ - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχώρισε γαστρονομικά το βρετανικό περιοδικό National Geographic
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά
ipourgeio_paideias
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση στην περιοχή τοποθέτησής τους
Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση στην περιοχή τοποθέτησής τους