Πυρκαγιές: Ποιες χώρες συνδράμουν στην κατάσβεση - Απούσα η Γερμανία
Ποιες χώρες συνέδραμαν ως τώρα την Ελλάδα στις καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται σε ολόκληρη τη χώρα - Γιατί η Γερμανία δεν έχει στείλει βοήθεια

Στην Ελλάδα φτάνουν διαρκώς ενισχύσεις από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες θα συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών, που καίνε στη χώρα, μετά από αίτημα της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.

Όλη η βοήθεια των κρατών μελών κινητοποιήθηκε μέσω του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, με συγχρηματοδότηση από την Κομισιόν τουλάχιστον του 75% του κόστους μεταφοράς.

Αναλυτικά:

Γαλλία: 83 Γάλλοι πυροσβέστες και δύο αεροσκάφη Canadair

Ελβετία: 3 ελικόπτερα

Ουκρανία: Επίγεια μέσα και 100 πυροσβέστες

Κροατία: 1 αεροσκάφος Canadair

Σουηδία: Με δύο αεροσκάφη Air-Tractors

Κύπρος: Με δύο πυροσβεστικά οχήματα και επικεφαλής Βοηθό Διευθυντή της ΠΥ, όπως επίσης 20μελή ομάδα της Πολιτικής Άμυνας με προσωπικό εξοπλισμό της.

Ρωσία: Δέχθηκε την αποστολή ενός ακόμα αεροσκάφος τύπου Beriev-200, καθότι το προηγούμενο έχει βλάβη κινητήρα, αλλά δεν έγινε γνωστό αν πρόκειται έναντι αντιτίμου.
Ισραήλ: 22 Πυροσβέστες

HΠΑ: Με αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας και αεροπορικής επιτήρησης P-8 Poseidon. Πρόκειται για ένα από τα πλέον τεχνολογικά εξελιγμένα αεροπορικά μέσα.

Επιπρόσθετα, δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα με περισσότερους με 122 πυροσβέστες ξεκίνησαν από την Ρουμανία με προορισμό την Ελλάδα, προκειμένου να ριχτούν στην μάχη της κατάσβεσης, των πυρκαγιών σε όλη την χώρα. Το εντυπωσιακό κομβόι ξεκίνησε την Παρασκευή (6/8) με σκοπό το πρωί του Σαββάτου (7/8) να είναι σε θέση να βοηθήσει την κατάσβεση των πύρινων μετώπων που συνεχίζουν να καίνε σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί, ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που η Ρουμανία στέλνει στο εξωτερικό πυροσβεστικές δυνάμεις.

Το ρουμάνικο Προξενείο στην Θεσσαλονίκη, τονίζει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι: «δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα μόνη μπροστά στις φλόγες! Είμαστε δίπλα στους Έλληνες φίλους μας!».

Η Γαλλία στο πλευρό της Ελλάδας

«Η Γαλλία στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας που υποφέρει πολύ από καταστροφικές πυρκαγιές» αναφέρει ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν σε ανάρτησή του στο Twitter, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στην Ελλάδα.

Όπως σημειώνει ο Γάλλος Πρόεδρος τρία καναντέρ και 80 Γάλλοι πυροσβέστες και διασώστες έχουν αναπτυχθεί στα πύρινα μέτωπα προκειμένου να συνδράμουν τις ελληνικές αρχές.

«Εξετάζεται αν κάποιο ομόσπονδο κρατίδιο μπορεί να στείλει πυροσβεστικές δυνάμεις» λέει η Γερμανία

Η Γερμανία δεν διαθέτει πυροσβεστικά αεροσκάφη, διευκρινίζει εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού υπουργείου Εσωτερικών, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους το Βερολίνο δεν έχει ακόμη προσφέρει βοήθεια στις χώρες της νότιας Ευρώπης που αντιμετωπίζουν πυρκαγιές.

«Η Γερμανία δεν έχει στείλει ακόμη βοήθεια στις χώρες που έχουν πληγεί από δασικές πυρκαγιές, αλλά αυτή τη στιγμή εξετάζεται εάν κάποιο ομόσπονδο κρατίδιο μπορεί να στείλει πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ελλάδα», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου. Σύμφωνα με τον ίδιο, από την αρχή των πυρκαγιών η Ελλάδα, η Αλβανία, η Ιταλία, η Βόρεια Μακεδονία και η Τουρκία έχουν ζητήσει υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον, έχει ζητηθεί απευθείας βοήθεια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Τα περισσότερα αιτήματα αφορούν πυροσβεστικά αεροσκάφη, τα οποία η Γερμανία δεν διαθέτει, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος, ο οποίος πάντως σημείωσε ότι το ελληνικό αίτημα εξετάζεται από το Κοινό Κέντρο Αναφοράς και Κατάστασης της Ομοσπονδίας και των Κρατιδίων (GMLZ).

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), ελικόπτερα της Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση πυρκαγιών από αέρος στην Γερμανία, αν και τα ελικόπτερα της Αστυνομίας μπορούν σε κάποιες περιπτώσεις να μεταφέρουν μόνο σχετικά μικρή ποσότητα νερού.

Πρόσφατα η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Πρασίνων είχε ζητήσει την αγορά πυροσβεστικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων ενόψει των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΚΑΡΔΑΜΟ
Ένα πολύ σημαντικό λαχανικό που πρέπει να τρως για να ζήσεις ως τα βαθιά γεράματα
Δεν είναι τυχαία η τοποθέτηση κάποιου, ο οποίος , όταν αναφέρεται στην θεραπεία ενός ασθενούς από μία πάθηση λέει τη φράση «αυτός καρδάμωσε» - Ενα...
Ένα πολύ σημαντικό λαχανικό που πρέπει να τρως για να ζήσεις ως τα βαθιά γεράματα
naksos.jpg
Νάξος και μικρές Κυκλάδες φιγουράρουν σε διεθνή μέσα - Στις πρώτες θέσεις για αξέχαστες διακοπές
«Τα λευκά μάρμαρα, οι αρχαίοι ναοί και οι γιγαντιαίοι Κούροι είναι "μάρτυρες" της πλούσιας μακραίωνης ιστορίας του μυθικού νησιού»
Νάξος και μικρές Κυκλάδες φιγουράρουν σε διεθνή μέσα - Στις πρώτες θέσεις για αξέχαστες διακοπές
33-your-childs-teacher-happy-kids-classroom.jpg
Το μυστικό των ανθρώπων που είναι οι πιο ευτυχισμένοι στον κόσμο
Η Ελλάδα βρίσκεται φέτος στην 64η θέση, καθώς υποχώρησε κατά έξι θέσεις σε σχέση με το 2023 που είχε βρεθεί στην 58η θέση της λίστας
Το μυστικό των ανθρώπων που είναι οι πιο ευτυχισμένοι στον κόσμο