Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Ηλεία: Εκκενώνεται η περιοχή Χελιδόνι
Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση στην Αρχαία Ολυμπία - Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις - Τρία τα μέτωπα στην περιοχή

Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, με την κατάσταση να κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη. Μάχη με τρία διαφορετικά μέτωπα δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ πριν από λίγο δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση του χωριού Χελιδόνι

«Συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας οι εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να αντιμετωπίζουν άμεσα τις όποιες αναζωπυρώσεις μπορεί να σημειωθούν», ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «έχει δοθεί ιδιαίτερο βάρος και στο πύρινο μέτωπο στην περιοχή Χελιδόνι, ώστε να μην κινδυνεύσει η κοινότητα, ενώ έχει δοθεί εντολή από την Πυροσβεστική να γίνει προληπτική εκκένωση».

Μάλιστα, όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Γιαννόπουλος, «η φωτιά βρίσκεται σε μία χαράδρα, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να κατευθυνθεί σε μία διπλανή δασώδη περιοχή και να απειλήσει την κοινότητα Κρυονέρι».

Στην πυρόπληκτη Ηλεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας έφθασε πριν από λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αμέσως μετά την προσγείωσή του στο στάδιο των Μακρισίων, ο πρωθυπουργός μετέβη στο Συντονιστικό Κέντρο που έχει στηθεί για τον έλεγχο και τον στρατηγικό σχεδιασμό της επιχείρησης κατάσβεσης της φωτιάς, στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας.

Αφού ενημερώθηκε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον αρχηγό της Πυροσβεστικής, κατευθύνθηκε προς το Μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο στην Αρχαία Ολυμπία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα