Αντετοκούνμπο: «Θα πάω το κύπελλο σε Σεπόλια και Ζωγράφου»
«Θα πάμε το κύπελλο παντού, στα Σεπόλια, στου Ζωγράφου, στα μέρη που μεγαλώσαμε», δήλωσε ο Γ. Αντετοκούνμπο, ενώ προσκάλεσε στα Σεπόλια παιδιά για να παίξουν μπάσκετ

Οι πρωταθλητές του ΝΒΑ Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, έφτασαν στην Ελλάδα το πρωί της Κυριακής  και ετοιμάζονται για τις διακοπές τους μετά την μεγάλη μάχη για τον τίτλο, ενώ ακολούθησε συνέντευξη Τύπου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο προσκάλεσε το κόσμο σε γήπεδο στα Σεπόλια ώστε να δουν το κύπελλο και να παίξουν μπάσκετ. «Σας το λέω από τώρα ώστε να είστε εκεί όλοι όσοι θέλετε», δήλωσε.

Ο Έλληνας σταρ του NBA έχει εκφράσει την πρόθεσή του να επισκεφτεί τη γειτονιά όπου μεγάλωσε στα Σεπόλια. «Θα το πάμε παντού, στα Σεπόλια, στου Ζωγράφου, στα μέρη που μεγαλώσαμε», είπε. «Δεν σταματάμε. Οι γονείς μας δεν σταματούσαν να δουλεύουν. Δούλευαν συνέχεια για να μας ταϊσουν και να μας μεγαλώσουν. Από εκεί το έχουμε πάρει. Δεν θα σταματήσουμε να δουλεύουμε, όπως οι γονείς μας.

Το ταξίδι του αναμένεται να είναι ολιγοήμερο καθώς το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου η σύζυγός του που είναι έγκυος αναμένεται να φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδί τους.

 

Ζούμε το όνειρό μας – Θα πάμε το κύπελλο σε Σεπόλια και Ζωγράφου

«Ευχαριστώ όλον τον κόσμο που έχουμε πάει ΝΒΑ και ζούμε το όνειρό μας. Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε πίσω και βλέπουμε τους φίλους μας. Χαρούμενοι που φέραμε και το κύπελλο μαζί. Έπρεπε να περάσουμε μεγάλη διαδικασία. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος γιατί είναι ένα από τα μεγαλύτερα τρόπαια στον κόσμο και βρίσκεται στην Ελλάδα. Δεν ξέρω για πόσες μέρες θα βρίσκεται εδώ αλλά θα το πάμε στα μέρη που μεγαλώσαμε, Σεπόλια και Ζωγράφου. Τώρα που το είδαμε πάλι, ακόμα δεν έχουμε πιστέψει τι έχει γίνει. Είναι τρομερό. Με σκληρή δουλειά από τους δυο μας και την ομάδα. Και φυσικά που όλοι μας στήριζαν από την Ελλάδα», είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

«Είναι απίστευτο όταν είσαι μικρό παιδί και βλέπεις στο YouTube παιχνίδια και τώρα καταλαβαίνεις πως αυτά που έβλεπες έχουν γίνει πραγματικότητα», είπε από την πλευρά του ο Θανάσης

«Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε πίσω. Που μπορούμε να το φέρουμε στην Ελλάδα το κύπελλο. Έπρεπε να περάσουμε μία μεγάλη διαδικασία γι’ αυτό. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα τρόπαια στον κόσμο που βρίσκεται αυτή την στιγμή στην Ελλάδα. Δεν ξέρουμε πόσες μέρες θα μείνουμε εδώ αλλά θα το πάρουμε μαζί μας στα μέρη που μεγαλώσαμε, στα Σεπόλια, στου Ζωγράφου», ανέφερε χαρακτηριστικά, δίπλα στον αδερφό του, Θανάση, ο οποίος ξεκίνησε η συνέντευξη τύπου, ευχαριστώντας σε όλους κατά την διάρκεια της σεζόν αλλά και από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε το μπάσκετ έχουν στηρίξει την οικογένεια.

«Θέλω πάλι να το ξαναζήσω όλο αυτό. Δεν κράτησε πολύ, θέλω να τα ξαναζήσουμε όλα αυτά σαν ομάδα. Να συνεχίσουμε να γίνουμε καλύτεροι και να είμαστε ακόμα πεινασμένοι να κερδίζουμε και να ζήσουμε τέτοιες στιγμές με το Μιλγουόκι και την Εθνική Ομάδα. Με τον Θεό να είναι δίπλα μας θα ζήσουμε κι άλλες στιγμές. Το συναίσθημα αυτό είναι εθιστικό», σημείωσε ακόμη και πρόσθεσε:

«Είχα ανθρώπους δίπλα μου που με πίστεψαν και με βοήθησαν να γίνω καλύτερος. Το καλύτερο συναίσθημα που έχω νοιώσει μέχρι τώρα είναι που έγινα πατέρας, δεν το πιάνει το πρωτάθλημα του ΝΒΑ. Και θα ξαναγίνω πατέρας σε λίγο. Αν μου έλεγες πριν από 8 χρόνια πως σήμερα θα ήμουν εδώ με τον Θανάση και θα πηγαίναμε το τρόπαιο του ΝΒΑ όπου θέλουμε θα σε έλεγα τρελό».

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναφέρθηκε και στην Εθνική Ομάδα, τονίζοντας: «Θέλω πολύ να βοηθήσω την Εθνική με οποιονδήποτε τρόπο ώστε να κάνουμε κάτι σπουδαίο στο μέλλον. Να έχουμε καλούς παίκτες καλούς προπονητές, καλό σύστημα και να εκπροσωπήσουμε σωστά τη σημαία. Το επόμενο πράγμα που θέλω πάρα πολύ».

«Μακάρι να μπορούσαμε να παίζαμε τώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να μην ήμασταν εδώ. Θέλω να κάνω τη δουλειά μου και να πηγαίνω σπίτι μου και με την οικογένειά μου. Δεν με ενδιαφέρει να είμαι το πρόσωπο του ΝΒΑ. Δεν είμαι Αμερικάνος. Δεν θέλω να είμαι το πρόσωπο του ΝΒΑ, αλλά να είμαι ο Γιάννης και να δουλεύω. Για την Εθνική μακάρι να είχαμε προκριθεί», πρόσθεσε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συναυλία αλληλεγγύης
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας
Συναυλία αλληλεγγύης προς τους εκπαιδευτικούς
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας