Πρόσφυγες και μετανάστες στη Νέα Καβάλα καθάρισαν ακτές από σκουπίδια
Την παραλία μπροστά από την ανοιχτή δομή φιλοξενίας στην Καβάλα καθάρισαν πρόσφυγες και μετανάστες στο πλαίσιο του προγράμματος της WWF Ελλάς

Την παραλία μπροστά από την ανοιχτή δομή φιλοξενίας στην Καβάλα, όπου διαμένουν τους τελευταίους μήνες, καθάρισαν πρόσφυγες και μετανάστες στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Καθαρισμού Ακτών.

Πρόσφυγες και μετανάστες των δομών φιλοξενίας σε Ανδραβίδα και Νέα Καβάλα ανέλαβαν δράση υιοθετώντας δύο παραλίες, τη παραλία Μυρσίνης στην Ανδραβίδα και την παραλία Περιγιάλι στην Καβάλα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος της WWF Ελλάς: «Υιοθέτησε μια Παραλία» περίπου 25 μετανάστες/πρόσφυγες προχώρησαν σε παρακολούθηση και καταγραφή των απορριμμάτων στις παραπάνω παραλίες, με τη βοήθεια διερμηνέων και εργαζομένων του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ). 

screenshot_2.png

Οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα εκπαιδεύονται από στελέχη του WWF Ελλάς στη διαδικασία ορθής παρακολούθησης για την αποτύπωση της κατάστασης, ενώ έχουν στη διάθεσή τους τα απαιτούμενα υλικά και εργαλεία για τη διενέργεια της δράσης.

Μέχρι στιγμής στο πρόγραμμα συμμετέχουν 68 ομάδες, έχοντας υιοθετήσει 77 παραλίες σε όλη τη χώρα. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι 46 πρώτες καταγραφές με ευρήματα που αποτελούνται κατά κύριο λόγο από πλαστικά απορρίμματα. Να σημειωθεί πως το πρόγραμμα είναι ανοιχτό για όποια ομάδα πολιτών επιθυμεί να συμμετάσχει.

screenshot_1.png

Το σημαντικότερο στοιχείο είναι ότι οι περιοδικές καταγραφές στις παραλίες δίνουν τη δυνατότητα για τη δημιουργία χρονοσειρών, άρα και τη διεξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων για την κατάσταση ανά παραλία σε ό,τι αφορά στην πλαστική ρύπανση. 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κολούμπια πανεπιστήμιο
Εικόνες χάους και καταστροφής στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ - Περισσότερες από 2000 οι συλλήψεις
Σε κρίση τα αμερικανικά πανεπιστήμια - Οι διαδηλώσεις αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης
Εικόνες χάους και καταστροφής στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ - Περισσότερες από 2000 οι συλλήψεις