Καθαρίστριες: Τέλος στις απολύσεις και τον ρατσιστικό αποκλεισμό
Να απαντήσει στα αιτήματα τους το υπουργείο Εσωτερικών, ζητά η Επιτροπή καθαριστριών/ών σχολείων Δήμου Αθήνας - Καλούν σε συγκέντρωση την Τρίτη 6 Ιουλίου

Με ανακοίνωση της η Επιτροπή καθαριστριών/ών σχολείων Δήμου Αθήνας, ζητά να μην υπάρξουν άλλες απολύσεις και να μην γίνεται ρατσιστικός αποκλεισμός στους/στις εργαζόμενους/ες. Καλούν σε συγκέντρωση την Τρίτη 6 Ιουλίου στις 10:00 στο υπουργείο Εσωτερικών. 

Επιθυμούν να συνεχίσουν να δουλεύουμε στην καθαριότητα των σχολείων χωρίς ρατσιστικούς αποκλεισμούς και με ίση αμοιβή και να γίνουν προσλήψεις με βάση τις ανάγκες των σχολείων, μονιμοποιήσεις και όχι ανακύκλωση στην ανεργία κάθε χρόνο.

Μάλιστα, καταγγέλλουν ότι «στα δύο προηγούμενα διαβήματα μας πήραμε την υπόσχεση από εκπροσώπους του ΥΠΕΣ ότι την Δευτέρα 5 Ιούλη θα έδιναν απάντηση στα αιτήματα τα οποία είχαν υποβληθεί στην Γενική Γραμματέα κυρία Π.Χαραλαμπογιάννη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι μετανάστριες/τες καθαρίστριες/ές που εργάζονται στα σχολεία του Δήμου της Αθήνας ζητάνε από το Υπουργείο Εσωτερικών να ξεκαθαρίσει την στάση σχετικά με την επαναπρόσληψη όλων χωρίς ρατσιστικούς αποκλεισμούς. Υπενθυμίζουμε ότι πέρυσι τον Αύγουστο το ΥΠΕΣ με εγκύκλιο του είχε αποκλείσει τις προσλήψεις των μεταναστριών/ών στη καθαριότητα ενώ με τροπολογία στη Βουλή τον Νοέμβριο επαναπροσλήφθηκαν με χαμηλότερη αμοιβή από τους υπόλοιπους εργαζόμενους στα σχολεία.

Ήδη στα δύο προηγούμενα διαβήματα μας πήραμε την υπόσχεση από εκπροσώπους του ΥΠΕΣ ότι την Δευτέρα 5 Ιούλη θα έδιναν απάντηση για τα τρία παρακάτω αιτήματα τα οποία είχαν υποβληθεί στην Γενική Γραμματέα κυρία Π.Χαραλαμπογιάννη:

1.Να συνεχίσουμε να δουλεύουμε στην καθαριότητα των σχολείων χωρίς ρατσιστικούς αποκλεισμούς και με ίση αμοιβή. Αρκετοί από εμάς απασχολούνται ακόμη και πάνω από 20 χρόνια στα σχολεία!

2. Προσλήψεις με βάση τις ανάγκες των σχολείων, μονιμοποιήσεις και όχι ανακύκλωση στην ανεργία κάθε χρόνο."

Εκ μέρους του ΟΑΕΔ δόθηκε λύση στο αίτημα του επιδόματος ανεργίας για τους μήνες του καλοκαιριού και για αυτό αναμένουμε την ενημέρωση του ΥΠΕΣ για την επαναπρόσληψη του Σεπτέμβρη, την ένταξη σε αυτήν όλων των μεταναστριών/ών χωρίς αποκλεισμούς. Είναι καιρός να δοθεί οριστική λύση και όχι αν επαναλαμβάνεται το μαρτύριο της ετήσιας απόλυσης και της αβεβαιότητας για το μέλλον.

Το λέμε δυνατά και καθαρά: Θέλουμε ψωμί τριαντάφυλλα και μόνιμη δουλειά!

ΔΩΣΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ!

ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΣΗ-ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ!

ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα