Τα Θρανία της Άνοιξης κυκλοφορούν το 6ο τεύχος παιδικής εφημερίδας
«Τα θρανία της άνοιξης» και οι μαθητές που κάνουν ραδιόφωνο, από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, συμμετέχουν στην έκδοση της παιδικής εφημερίδας «ο Κοκκινολαίμης»

Κυκλοφόρησε το 6ο τεύχος του «Κοκκινολαίμη», της παιδικής εφημερίδας που δημοσιεύει ελεύθερα κείμενα και ποίηση.

Οι μαθητές γεμίζουν τις σελίδες της εφημερίδας, με σελίδες για την αρχιτεκτονική, τις διαδρομές στην πόλη, τα δικαιώματα, την κοινότητα, την αλληλεγγύη, τον κινηματογράφο, το ραδιόφωνο, την υπαίθρια διδασκαλία, τα ποδήλατα, τα βιβλία, τις πλατείες και τα πάρκα.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

Ο Κοκκινολαίμης -  Η εφημερίδα του ραδιοφώνου των παιδιών «Τα θρανία της Άνοιξης» 

Εδώ «Τα θρανία της Άνοιξης»! Κυκλοφορεί το 6ο τεύχος της εφημερίδας των ραδιοφώνων των παιδιών «Ο Κοκκινολαίμης» με ανοιχτά τα σχολεία και τυπωμένος!! Σήμερα είναι 16 Ιουνίου – η μέρα που χάσαμε τον Άρη και του Οδυσσέα του Τζόυς. Επίσης είναι η γενέθλια ημέρα που είδα κι εγώ το φως και από νωρίς προβληματίστηκα τι να κάνω στη ζωή μου. Ήρθε πάλι η ώρα της αναγέννησης. «Τα Θρανία της άνοιξης», συνεπή στο ραντεβού με τα παιδιά και τους μεγάλους, πετάνε με τον έκτο «Κοκκινολαίμη» τους!

«Ο Κοκκινολαίμης» είναι η εφημερίδα των παιδιών που κάνουν ραδιόφωνο σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας – Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Αμαλιάδα, Γαργαλιάνοι - με ελεύθερα κείμενα και ποίηση, με σελίδες για την αρχιτεκτονική, τις διαδρομές στην πόλη, τα δικαιώματα, την κοινότητα, την αλληλεγγύη, τον κινηματογράφο, το ραδιόφωνο, την υπαίθρια διδασκαλία, τα ποδήλατα, τα βιβλία, τις πλατείες και τα πάρκα.
Όλη αυτή την περίοδο ήμασταν στους λόφους, τα πάρκα, τους πεζόδρομους, τις πλατείες, στα σχολεία και τις συνελεύσεις της γειτονιάς. Όλη αυτή την περίοδο κάναμε ραδιόφωνο με τα παιδιά μέσα κι έξω από το σχολείο. Και τα ραδιόφωνα του «Σκασιαρχείου» έγιναν 7, γεμάτα όνειρα κι αγάπη για τους ανθρώπους, τα δέντρα και τα πουλιά, τη φύση και τη δουλειά. Και πρόσφατα, στις 3 Ιουνίου 2021 ανταμώσαμε όλ@ μαζί στο κάλεσμα του Φεστιβάλ Ολυμπίας για παιδιά και νέους. Θερμές ευχαριστίες στους ανθρώπους του φεστιβάλ! 

Ειδικά εμείς «Τα θρανία της Άνοιξης» είμαστε στην πρώτη γραμμή του κέντρου της Αθήνας, εκεί όπου μας καλούν τα κοινωνικά κινήματα, οι γονείς και τα παιδιά κι όπου αισθανόμαστε ότι ολοκληρώνουμε τον κύκλο της κοινότητας για να έχουμε το σχολείο της κοινότητας.

Καλό ταξίδι στον «Κοκκινολαίμη» μας! Και με μορς θα επικοινωνούμε μαζί του, και πειρατικούς σταθμούς και λογοτεχνία και τυπογραφία. Όλη μας η ζωή είναι ένα ταχυδρομείο ιδεών, στάσεων, πολιτικών και γλωσσών που οδηγούν σε μεταφράσεις, κατανόηση, μοίρασμα, αλληλεγγύη, άγνωστα μονοπάτια, εικόνες, σκηνώματα  και δώρα.

Καλοκαίρι λοιπόν! Τα βουνά μας περιμένουν. Και οι θάλασσες, να ζούμε πάλι την κατάδυση και τις βουτιές στη μοναδική γνώση που ξέρει από ναυάγια και μηχανισμούς, ασφάλεια κι ελευθερία, κάστρα στην άμμο, ανεμόμυλους, φλερτ, πέταγμα και συντροφιά.

Περιμένουμε τα κείμενα σας! Παρουσιάσεις, βιβλίων, κείμενα για θέατρο,  Καραγκιόζη και κουκλοθέατρο, ραδιοφωνικές εκπομπές, ελεύθερα κείμενα και συνεταιρισμούς.  Να κάνουμε και τον δικό μας συνεταιρισμό για τον «Κοκκινολαίμη» μας, για να τον τυπώνουμε ταχτικότερα!

Γεια σας παιδιά! Μεγάλα και μικρά! Ήταν «Τα θρανία της Άνοιξης» – το ραδιόφωνο των παιδιών. Στο μικρόφωνο ο κύριος Μπαμπάλ, 16/6/2021, Αθήνα – Πεδίο του Άρεως.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα