Ηράκλειο: Παραμύθι για την προστασία νερού μοιράστηκε σε μαθητές
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος παρουσιάστηκε το παραμύθι «Μα πού πήγε το νερό;» από την αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Έφη Κουτεντάκη στους μικρούς μαθητές του νηπιαγωγείου Καλλιθέας

Με ένα παιδικό παραμύθι που θα εκπέμπει μηνύματα για την κατασπατάληση του νερού, επέλεξε η αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Νέας Γενιάς, Έφη Κουτεντάκη, να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. 

Μοιράζοντας το παραμύθι στο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας, τόνισε την σημαντικότητα του «να διδάσκονται οι μαθητές την προστασία του νερού και την αξία διάσωσης των φυσικών πόρων».

Η σχέση με το φυσικό περιβάλλον ξεκινά από την παιδική ηλικία και την εκπαιδευτική διαδικασία. Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή τον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Νέας Γενιάς, Έφη Κουτεντάκη, επισκέφθηκε την Παρασκευή (4/6) το Νηπιαγωγείο Καλλιθέας, όπου έγινε η πρώτη διαδραστική παρουσίαση του παιδικού παραμυθιού με τίτλο: «Μα πού πήγε το νερό;».

Το νέο διδακτικό παραμύθι που έγραψε η Ειρήνη Ανδρουλάκη εκδόθηκε πριν λίγες μέρες από την Περιφέρεια Κρήτης και κατά την επίσκεψη έγινε η πρώτη διαδραστική παρουσίαση του με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των μαθητών του νηπιαγωγείου. Το παραμύθι πρόκειται να διανεμηθεί στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της Κρήτης, στο πλαίσιο της προσπάθειας ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος.

np.jpg

Το παραμύθι εκπέμπει μηνύματα για την κατασπατάληση του νερού σε μικρούς και μεγάλους και στην επαφή με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Νηπιαγωγείου Καλλιθέας, τόσο η συγγραφέας όσο και η Αντιπεριφερειάρχης, μίλησαν για την διαχείριση του νερού, του πολύτιμου και αναγκαίου αγαθού στη ζωή. Η αντιπεριφερειάρχης μοίρασε από ένα αντίτυπο στα παιδιά, για τη σημασία της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος ενώ μαζί με τη συγγραφέα συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά παιχνίδια, στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Σε δήλωση της η κ. Κουτεντάκη τόνισε πως «είναι πολύ σημαντικό να διδαχτούν οι μαθητές από μικρή ηλικία τη σημασία της προστασίας του νερού και την αξία της διάσωσης των φυσικών πόρων. Με το παραμύθι τα παιδιά μπορούν εύκολα να αναγνωρίσουν ένα πρόβλημα και να αποκτήσουν σταδιακά οικολογική συνείδηση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Προκλητικός ο θείος του Γυναικοκτόνου: "Δεν είστε όλοι θύματα"

Νέες Χιλιάδες Προσλήψεις αναπληρωτών σήμερα - ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ 

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 24/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Σχολεία: Αισιοδοξία από τον Θάνο Πλεύρη - «Τα σχολεία θα μείνουν ανοιχτά»
Ο Θάνος Πλεύρης εμφανίζεται αισιόδοξος για τη λειτουργία των σχολείων, υποστηρίζοντας ότι θα παραμείνουν ανοιχτά
Σχολεία: Αισιοδοξία από τον Θάνο Πλεύρη - «Τα σχολεία θα μείνουν ανοιχτά»
εκπαιδευτικοί τάξη
Υπουργείο Εργασίας για το συνταξιοδοτικό: Τι πραγματικά αλλάζει από 1/1/2022 και ποιους αφορά
Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση
Υπουργείο Εργασίας για το συνταξιοδοτικό: Τι πραγματικά αλλάζει από 1/1/2022 και ποιους αφορά
Διευθυντής σχολείου μήνυσε γονέα - αρνητή για συκοφαντική δυσφήμιση
Η μαθήτρια αρνήθηκε να φορέσει τη μάσκα στο σχολείο και οι γονείς της αρνήθηκαν να την παραλάβουν από το σχολείο - Η μήνυση
Διευθυντής σχολείου μήνυσε γονέα - αρνητή για συκοφαντική δυσφήμιση