ειδική αγωγή σεμινάριο
INTIME NEWS
Διαδικτυακό θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές από το Αστεροσκοπείο Αθηνών από τη Δευτέρα 28 έως την Τετάρτη 30 Ιουνίου

Διαδικτυακό πρόγραμμα για παιδιά της Ε' και της ΣΤ' τάξης του Δημοτικού διοργανώνουν για πρώτη φορά το Κέντρο Επισκεπτών Πεντέλης με το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 28 Ιουνίου μέσω της διαδραστικής πλατφόρμας ΖΟΟΜ και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 30 Ιουνίου.

Η παρούσα δράση πανελλαδικής εμβέλειας αφορά την παρουσίαση διαφορετικών επιστημονικών ενοτήτων οι οποίες συνθέτουν ένα αρκετά μεγάλο τμήμα του φάσματος δραστηριοτήτων του Αστεροσκοπείου.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ουσιαστική συμμετοχή των παιδιών και η γνωριμία τους με τα διάφορα συναφή ερευνητικά πεδία όπως παρουσιάζονται από το ίδιο το εξειδικευμένο προσωπικό του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ με όχημα το παιχνίδι, τη φαντασία, τη διαδικτυακή αστρονομική παρατήρηση αλλά και τη διαδραστική προσέγγιση.

Το ταξίδι ξεκινά από τη Γη, το δικό μας ηλιακό σύστημα και τον Ήλιο μας, επεκτείνεται στον Γαλαξία μας και φτάνει στους υπόλοιπους γαλαξίες ιχνηλατώντας το γοητευτικό και αόρατο σύμπαν των ακτινών Χ.

Το πρόγραμμα που πραγματοποιείται πρωινές ώρες (11.00-2.00 μμ καθημερινά) περιλαμβάνει διαδραστικές ομιλίες, ασκήσεις, μίνι παρουσιάσεις ταινιών, ζωγραφική και φυσικά αστρονομική παρατήρηση του Ήλιου αλλά και των αστεριών του βραδινού θερινού ουρανού οι οποίες διεξάγονται με ψηφιακά μέσα.

INFO. Πληροφορίες & κρατήσεις στο 210 - 3490160 καθημερινές 10.00-2.00 μμ αλλά και στο [email protected]

asteroskopeio
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ: Αιτήσεις, ΎΛΗ και εξ αποστάσεως προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα