Δημοσιογράφος καταγγέλλει τον ΣΚΑΙ για απεργοσπαστικό μηχανισμό
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Καταγγελία της δημοσιογράφου Μάχης Νικολάρα πως η εργοδοσία του ΣΚΑΪ στήνει απεργοσπαστικό μηχανισμό με απειλές και εκβιασμούς

Δημοσιογράφος της ΕΡΤ καταγγέλλει εργοδοτική αυθαιρεσία στον ΣΚΑΪ με «απειλές και εκβιασμούς»  Στην σοβαρή καταγγελία ότι η εργοδοσία του ΣΚΑΪ, προχωρά στο στήσιμο απεργοσπαστικού μηχανισμού ενόψει της απεργίας της 10ης Ιουνίου, στην οποία συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι, προχώρησε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ και μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, Μάχη Νικολάρα.

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή της στο Facebook καταγγέλλει πως η εργοδοσία απειλεί και εκβιάζει δημοσιογράφους να εργαστούν παρουσιάζοντας το πρόγραμμα «απεργιακό»! 

Η δημοσιογράφος κάνει ανοιχτά λόγο για «ασφυκτικές πιέσεις» και «υπαλλήλους των αφεντικών τους», καταλήγοντας πως «όλοι μαζί απεργούμε για να μην περάσει το έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση ως εργασιακό νόμο»!
Η ανάρτηση:

Η εργοδοσία στον ΣΚΑΙ προσπαθεί να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό. Απειλεί και εκβιάζει συναδέλφους που βρίσκονται σε πιο αδύναμη θέση είτε λόγω ηλικίας είτε επειδή δεν είναι μέλη της ΕΣΗΕΑ να δουλέψουν αύριο για να βγει ενημερωτικό πρόγραμμα που θα ονομάσουν απεργιακό! Όλοι καταλαβαίνουμε ότι θα στηρίζει την απεργία όσο ο νόμος της κυβέρνησης είναι για την προστασία της εργασίας! Το διασωματειακό δεν έδωσε καμία άδεια για «απεργιακό» πρόγραμμα. Όσοι σκέφτονται να σπάσουν την απεργία τοποθετούν τους εαυτούς τους απέναντι στον κλάδο και σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας.

Οι συνάδελφοι πάντως που ασκούν αυτές τις πιέσεις από θέση ευθύνης πρέπει να ξανασκεφτούν αν είναι δημοσιογράφοι ή απλά υπάλληλοι των αφεντικών τους. Στηρίζουμε τους συναδέλφους στον ΣΚΑΙ που στην πλειοψηφία τους θα απεργήσουν παρά τις ασφυκτικές πιέσεις. Κανείς ως προσκαλεσμένος σε τυχόν εκπομπές απεργοσπασίας. Όλοι μαζί απεργούμε για να μην περάσει το έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση ως εργασιακό νόμο.


Πηγή: Rosa.gr
 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΠΑΜΑΚ
ΠΑΜΑΚ: Πραγματοποιήθηκε το ενημερωτικό εργαστήριο για φοιτητές με θέμα τη σεξουαλική παρενόχληση και τα προσωπικά όρια
Η δράση αποτέλεσε την πρώτη επίσημη εκδήλωση του Γραφείου Ισότητας, το οποίο λειτουργεί ως υποστηρικτικός μηχανισμός της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων...
ΠΑΜΑΚ: Πραγματοποιήθηκε το ενημερωτικό εργαστήριο για φοιτητές με θέμα τη σεξουαλική παρενόχληση και τα προσωπικά όρια
Επιβίβαση τουριστών με βαλίτσες σε καράβι στον Πειραιά για διακοπές
Ακρίβεια και διακοπές το 2026: Γιατί οι μισοί Έλληνες μένουν σπίτι και πώς κάνουν οικονομία όσοι ταξιδέψουν
Έρευνα ΙΕΛΚΑ: Διακοπές με «κόφτη» στις δαπάνες, στροφή στην ηπειρωτική Ελλάδα και σούπερ μάρκετ
Ακρίβεια και διακοπές το 2026: Γιατί οι μισοί Έλληνες μένουν σπίτι και πώς κάνουν οικονομία όσοι ταξιδέψουν