Κοινωνικός τουρισμός ΟΑΕΔ: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις
Alex Grymanis / SOOC
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται ανοίξει η πλατφόρμα αιτήσεων για δικαιούχους και παρόχους στον κοινωνικό τουρισμό του ΟΑΕΔ για το 2021 - 2022 - Πώς κάνετε αίτηση

Εν αναμονή της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης βρίσκεται ο ΟΑΕΔ για να ανακοινώσει την έναρξη των αιτήσεων του προγράμματος του Κοινωνικού Τουρισμού για το 2021 - 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική ΚΥΑ αναμένεται να δημοσιευθεί μέσα στις επόμενες ημέρες και τότε ο ΟΑΕΔ θα ανακοινώσει και τις ακριβείς ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού.

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» του ΟΑΕΔ, κατόπιν συνεννόησης τους με τον πάροχο.

Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Σάμο, Χίο, Κω και στο νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως και 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή.

Εκτός από την διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Για άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ), τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Πώς κάνετε αίτηση

Οι δικαιούχοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα καταθέτουν αποκλειστικά ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημόσιου gov.gr στις ημερομηνίες που θα καθορίσει ο ΟΑΕΔ.

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις υποβάλλονται:

  • από τους ίδιους τους δικαιούχους και όχι μέσω των Υπηρεσιών (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ,
  • αποκλειστικά από τους δικαιούχους και όχι από τους ωφελούμενους αυτών. Στην αίτηση των δικαιούχων συμπεριλαμβάνονται τα στοιχεία των ωφελουμένων μελών τους.

Υποβολή αιτήσεως μετά τη λήξη της προθεσμίας δεν είναι δυνατή.

Αιτήσεις που υποβάλλονται με οποιονδήποτε άλλο τρόπο και όχι μέσω των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ δεν εξετάζονται.

Η πρόσβαση στην ηλεκτρονική αίτηση στην ψηφιακή πύλη του Δημοσίου είναι δυνατή μόνο σε πιστοποιημένους χρήστες του ΟΑΕΔ (χρήστες που διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ).

  • Σε περίπτωση απώλειας των κωδικών πρόσβασης οι δικαιούχοι πρέπει να ζητούν ανάκτηση αυτών μέσω της επιλογής «Ξεχάσατε την ονομασία χρήστη ή το συνθηματικό σας;» 
  • Οι νέοι χρήστες (χρήστες που δεν διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης ΟΑΕΔ) μπορούν να εισαχθούν στην ηλεκτρονική αίτηση με τους κωδικούς TAXISnet, επιλέγοντας « Σύνδεση στο Σύστημα μέσω πιστοποίησης από την ΓΓΠΣ ». 

Η διαδικασία συμπλήρωσης και υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής έχει ως εξής:

  1. Οι δικαιούχοι μέσω της παραπάνω ιστοσελίδας ακολουθούν τη διαδρομή «Εργασία και Ασφάλιση» - «Αποζημιώσεις και Παροχές» - «Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού»
  2. Επιλέγουν «Είσοδος στην Υπηρεσία» και πραγματοποιούν είσοδο στο σύστημα κατά τη διαδικασία που περιγράφεται παραπάνω.
  3. Επιλέγουν την Αίτηση Κοινωνικού Τουρισμού. Εφιστάται η προσοχή για την ορθή συμπλήρωση όλων των πεδίων της αιτήσεως, σύμφωνα με τις διαδικτυακές οδηγίες. Σφάλματα κατά τη συμπλήρωση της αίτησης μπορεί να οδηγήσουν στον αποκλεισμό του δικαιούχου ή των ωφελούμενων μελών του από το πρόγραμμα ή στη μη ορθή μοριοδότησή του.
  4. Υποβάλλουν την αίτηση ηλεκτρονικώς στο ΚΠΑ2 όπου ανήκουν βάσει της ταχυδρομικής τους διεύθυνσης.
  5. Με την κατάθεση της αιτήσεως το σύστημα χορηγεί στον δικαιούχο αποδεικτικό της υποβολής της, το οποίο φέρει αριθμό πρωτοκόλλου (κωδικός αριθμός αίτησης) και ακριβή ημερομηνία και ώρα υποβολής.

Δικαιούχοι του προγράμματος

Το σύστημα επιλογής των δικαιούχων για το πρόγραμμα Κοινωνικού βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων οικονομικών, οικογενειακών και ασφαλιστικών κριτηρίων.

Δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι και άνεργοι που κατά το 2020:

  • πραγματοποίησαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e - ΕΦΚΑ (τ. ΙΚΑ – ΕΤΑΜ) με εισφορές υπέρ Εργατικής Εστίας ή
  • έλαβαν 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή
  • έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών ή
  • συγκέντρωσαν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω ή
  • είναι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ

Επιπλέον, για να είναι κάποιος δικαιούχος:

  • δεν πρέπει να έχει λάβει voucher κατά το αμέσως προηγούμενο πρόγραμμα
  • δεν πρέπει να έχει λάβει συναφή παροχή από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

Μόνο οι δικαιούχοι ΑμεΑ ή οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει ωφελούμενο μέλος ΑμεΑ στην αίτησή τους μπορούν να λαμβάνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypoyrgeio paideias
Υπουργείο Παιδείας: Τα οργανικά κενά εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης (Πίνακες)
Σύμφωνα με το  Υπουργείο Παιδείας τα συνολικά κενά εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση ανέρχονται σε 2.785 και 2.907 στη Δευτεροβάθμια...
Υπουργείο Παιδείας: Τα οργανικά κενά εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης (Πίνακες)