Κοινωνία

Χημικά και ξύλο σε οικοδόμους σε διαμαρτυρία στο υπ. Εργασίας (Βίντεο)

epithesi mat oikodomoi
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Με σύνθημα «Σκόνη, πέτρες, λάσπη, όλη μέρα στο γιαπί - Ποτέ δουλειά την Κυριακή» το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας διαδήλωσε ενάντια στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη στο υπουργείο Εργασίας - Χημικά και ξύλο από τα ΜΑΤ

Επεισόδια με ξύλο και χημικά σημειώθηκαν έξω από το υπουργείο Εργασίας, όπου μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων, πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία ενάντια στο νέο νομοσχέδιο Χατζηδάκη για τα εργασιακά.

Οι συγκεντρωμένοι έριξαν τσιμέντο στην είσοδο του υπουργείου και τότε δέχτηκαν την επίθεση των δυνάμεων καταστολής, ενώ πραγματοποιήθηκαν και δύο προσαγωγές.

Ακολούθησε ρίψη χημικών και χρήση γκλοπ από τους αστυνομικούς των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα οι συγκεντρωμένοι να υποχωρούν επί της οδού Σταδίου, όπου η κίνηση διεξάγονταν κανονικά.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας με σύνθημα «Σκόνη, πέτρες, λάσπη, όλη μέρα στο γιαπί - Ποτέ δουλειά την Κυριακή» πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας.

Το αντεργατικό νομοσχέδιο που έρχεται σε συνέχεια των ήδη φωτισμένων νόμων, κατήγγειλε ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, σύμφωνα με το 902.gr. «Έχουν το θράσος οι κυβερνώντες και λένε ότι είμαστε τυχεροί γιατί θα εργαζόμαστε τετραήμερο», σχολίασε και υπογράμμισε ότι την ίδια στιγμή προωθούν τη δεκάωρη δουλειά που θα αμείβεται με «αέρα κοπανιστό». «Δεν πρόκειται να το αποδεχθούμε αυτό. Και θα παλέψουμε μαζί με άλλους κλάδους ώστε το νομοσχέδιο αυτό να μην έρθει καν στη Βουλή», τόνισε. Δίπλα στα παραπάνω, ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τις ρυθμίσεις που θέτουν στο στόχαστρο τα σωματεία και το δικαίωμα στην απεργία.

«Αφού δεν παίρνουν από λόγια θα τους το πούμε και με πράξεις», διαμήνυσαν οι οικοδόμοι. Και για να αποδείξουν στον υπουργό ότι το μπετό δεν γίνεται μόνο του ούτε μπορείς να το φτιάξεις την Κυριακή και να το ρίξεις τη Δευτέρα, οργάνωσαν επιτόπου ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο παραγωγής σκυροδέματος: Η μπετονιέρα τέθηκε αμέσως σε λειτουργία και το μπετό έπεσε στην πόρτα του υπουργείου, προκειμένου ο υπουργός να διαπιστώσει εξ ιδίας πείρας αν θα μπορέσει να το φτυαρίσει την επόμενη μέρα.

Η απάντηση της κυβέρνησης ήρθε με τη ρίψη χημικών και επίθεση στους εργαζόμενους. «Στην απεργία θα νεκρώσουν όλα τα γιαπιά και τα εργοτάξια», διαβεβαίωσαν οι οικοδόμοι ξεκαθαρίζοντας ότι συνεχίζουν τη μάχη κόντρα στην αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης και την καταστολή που επιστρατεύει για να την προωθήσει. 

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία