marios themistokleous
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ / INTIME NEWS
Το άνοιγμα της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό με όλα τα διαθέσιμα σκευάσματα για την ηλικιακή ομάδα 35-39 την Τετάρτη 26 Μαΐου, ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό με όλα τα διαθέσιμα σκευάσματα για την ηλικιακή ομάδα 35-39 ετών την Τετάρτη 26 Μαΐου, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό στο υπουργείο Υγείας, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. 

Όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό με όλα τα σκευάσματα για την ηλικιακή ομάδα 35-39 ετών θα ανοίξει την Τετάρτη 26 Μαΐου. 

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, 145.000 άνθρωποι ηλικίας 40-44 ετών έκλεισαν ραντεβού μετά το άνοιγμα των της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό τους με όλα τα σκευάσματα. 

Όσον αφορά στις δόσεις των εμβολίων που περιμένουμε, ο κ. Θεμιστοκλέους δήλωσε ότι δεν έχει αλλάξει κάτι και ότι αναμένουμε την επιβεβαίωση για τις δόσεις από την Johnson & Johnson.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα εμβολιασμού των νησιών, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, είπε ότι για το διάστημα 24-30 Μαΐου, στα 19 νησιά έχει καταγραφεί πάνω από 90% πληρότητα στα ραντεβού. Ωστόσο, σε πέντε νησιά και συγκεκριμένα σε Σάμο, Λήμνο, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Κάλυμνο, τα ποσοστά είναι μικρά και συγκεκριμένα κάτω από 35%.

Όσον αφορά τους πολίτες που έχουν νοσήσει, o κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι από την ερχόμενη Τρίτη αλλάζει η τακτική και αφορά δύο κατηγορίες:

-Όσοι έχουν νοσήσει το προηγούμενο διάστημα, θα δικαιούνται εμβολιασμό έξι μήνες μετά και το ραντεβού τους θα ακυρώνεται αυτόματα. Πριν παρέλθει το εξάμηνο, θα έρχεται ειδοποίηση για νέο ραντεβού.

-Όσοι νοσήσουν μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης, θα ακυρώνεται το δεύτερο ραντεβού και θα εμβολιάζονται 6-12 μήνες μετά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα