maria theodoridou
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
«Η χορήγηση της δόσης στους 6 μήνες παρατείνει κατά πολύ τα αντισώματα που θα παραχθούν από τον εμβολιασμό του», τόνισε η Μαρία Θεοδωρίδου

Μια δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού 6-12 μήνες μετά τη νόσησή τους, θα λάβουν όσοι έχουν νοσήσει, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου. 

«Από την έναρξη της επιδημίας έχουν νοσήσει 389.000 συνάνθρωποί μας. Με την παρασκευή του εμβολίου ήταν εμφανές ότι θα έπρεπε να δημιουργηθεί ένα σχήμα εμβολιασμού και για τα άτομα που είχαν νοσήσει. Το μόνο κριτήριο για να αποφασίσει το σχήμα του εμβολιασμού είναι ότι η επαναλοίμωξη ήταν σπάνια πριν τους 3 μήνες. Το σχήμα αρχικά περιείχε 2 δόσεις εμβολιασμού που θα χορηγούνταν μετά το τρίμηνο που πιστεύαμε ότι διαρκούσε η φυσική ανοσία.

Μελέτες σε επιστημονικά κέντρα έδειξαν ότι η διάρκεια των εξουδετερωτικών αντισωμάτων ήταν μεγάλης διάρκειας, μεγαλύτερης από αυτή που πιστεύαμε και μάλιστα μια πρόσφατη μελέτη δείχνει χρόνο που ξεπερνά και τους 12 μήνες. Με τη γνώση αυτή, αποφασίστηκε και από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών η τροποποίηση του εμβολιαστικού σχήματος που θα περιλαμβάνει μια δόση εμβολίου. Αυτή παγιώνεται ως ικανή για προστασία», δήλωσε χαρακτηριστικά.  

Πρόσθεσε δε ότι αυτή τη μια δόση θα χορηγείται 6-12 μήνες μετά τη νόσηση.

«Η χορήγηση της δόσης στους 6 μήνες παρατείνει κατά πολύ τα αντισώματα που θα παραχθούν από τον εμβολιασμό του», επισήμανε. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

48 νέες θέσεις Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών ενηλίκων

Ρεβεγιόν με χιόνια στην Αττική - Προβλέψεις από Καλλιάνο και Κολυδά

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 31/12

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

χαλβά
Γλυκά ρολάκια Ανατολής με χαλβά και μέλι – Το πιο αρωματικό επιδόρπιο που θυμίζει Σμύρνη
Συνδυάστε φύλλο, χαλβά, καρύδι και αρώματα κανέλας–γαρίφαλου και δημιουργήστε ένα εύκολο, τραγανό και μεθυστικό γλυκό που γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά.
Γλυκά ρολάκια Ανατολής με χαλβά και μέλι – Το πιο αρωματικό επιδόρπιο που θυμίζει Σμύρνη
Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Κατηγορηματική αντίθεση στις διαγραφές φοιτητών από τους Συλλόγους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Όχι στις διαγραφές φοιτητών λένε οι Σύλλογοι Εργαζομένων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Κατηγορηματική αντίθεση στις διαγραφές φοιτητών από τους Συλλόγους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας