emvolio_koronoios
Menelaos Myrillas / SOOC
Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου σε αυτές τις ηλικίες έχει αποδειχθεί πως είναι στο 100% χωρίς καμία παρενέργεια - Εάν όλα πάνε καλά οι μαθητές θα μπορέσουν να βγάλουν τις μάσκες και να πηγαίνουν στο σχολείο χωρίς self test

Ανοίγει ο δρόμος για να εμβολιαστούν τα παιδιά από 12 έως 15 ετών, σύμφωνα με τον παιδίατρο, Σπύρο Μαζάνη, ο οποίος δήλωσε πως η αποτελεσματικότητα του εμβολίου σε αυτές τις ηλικίες έχει αποδειχθεί πως είναι στο 100% χωρίς καμία παρενέργεια.

«Μέχρι τον Σεπτέμβριο αναμένεται να προχωρήσει ο εμβολιασμός για τους μαθητές από 12 έως 15 ετών», είπε συγκεκριμένα ο κ. Μαζάνης, μιλώντας στο OpenTV.

Ο παιδίατρος υπογράμμισε πως το εμβόλιο της Pfizer θα μπορεί να συντηρείται και σε απλό ψυγείο, επομένως ανοίγει ο δρόμος να εμβολιαστούν τα παιδιά και στα ιατρεία των παιδιάτρων. Επίσης ο γιατρός σημείωσε ότι εάν όλα πάνε καλά με τους εμβολιασμούς των παιδιών, θα μπορέσουν οι μαθητές να βγάλουν τις μάσκες και να πηγαίνουν στο σχολείο χωρίς self test.

Την ίδια ώρα ο καθηγητής πνευμονολογίας Στυλιανός Λουκίδης, αναφέρθηκε στους μαζικούς εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού καθώς και στις παρενέργειες του εμβολίου.
 
Ο κ. Λουκίδης μιλώντας για τις παρενέργειες των εμβολίων ξεκαθάρισε, μεταξύ άλλων, πως δεν έχει αποδειχθεί για ποιον λόγο μετά από έναν εμβολιασμό κάποιοι οργανισμοί εμφανίζουν συμπτώματα και κάποιοι άλλοι όχι.

«Στην μέτρηση αντισωμάτων που γίνονται σε επιστημονικό επίπεδο δεν έχει φανεί πως αυτός που ανέπτυξε κλινική συμπτωματολογία μετά το εμβόλιο έχει υψηλότερα αντισώματα σε σχέση με αυτόν που δεν ανέπτυξε συμπτώματα», τόνισε ο καθηγητής.

Για τα συμπτώματα που παρουσιάζονται ο κ. Λουκίδης σημείωσε πως δεν πρέπει να μας ανησυχούν καθόλου. «Είναι κάτι το οποίο συνέβαινε και με το εμβόλιο της γρίπης», τόνισε. Εάν όμως κάποιο σύμπτωμα επιμείνει, τότε θα πρέπει να σκεφτούμε πως ίσως φταίει κάποιος άλλος παράγοντας.

«Εάν κάποιος εμφανίσει 7 μέρες πυρετό δεν πρέπει να το αποδώσει στο εμβόλιο αλλά θα πρέπει να το ψάξει», σημείωσε και πρόσθεσε πως «για να πέσει ο πυρετός μπορεί κάποιος να πάρει παρακεταμόλη». 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εμπ φυλακιο πυλη
Ε.Μ.Πολυτεχνείο: Ανοικτή ξανά η κεντρική πύλη της Πατησίων μετά από 40 και πλέον χρόνια - Εβαλαν φυλάκιο
Αντιδρούν οι φοιτητές για το φυλάκιο που τοποθετήθηκε δίπλα από την πύλη: "Λεφτά «δεν υπάρχουν» για τα αμφιθέατρά μας, για τα υλικά μας, λεφτά...
Ε.Μ.Πολυτεχνείο: Ανοικτή ξανά η κεντρική πύλη της Πατησίων μετά από 40 και πλέον χρόνια - Εβαλαν φυλάκιο
giatroi
Υπ. Υγείας: Έως αύριο οι αιτήσεις για 704 θέσεις ιατρών στο ΕΣΥ- Οι ειδικότητες
Οι 704 θέσεις ιατρών, κατανέμονται στις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας,  διαφόρων βαθμών και ειδικοτήτων, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του...
Υπ. Υγείας: Έως αύριο οι αιτήσεις για 704 θέσεις ιατρών στο ΕΣΥ- Οι ειδικότητες
κρητη
Σύσκεψη στο ΥΠΑΙΘΑ για την εκπαίδευση στην Κρήτη - Συζήτησαν την αποκατάσταση σχολείων μετά από τον σεισμό του 2021
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης στηρίζει πλήρως και εμπράκτως τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας στο δύσκολο έργο της αποκατάστασης των σχολείων
Σύσκεψη στο ΥΠΑΙΘΑ για την εκπαίδευση στην Κρήτη - Συζήτησαν την αποκατάσταση σχολείων μετά από τον σεισμό του 2021