emvolio_koronoios
Menelaos Myrillas / SOOC
Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου σε αυτές τις ηλικίες έχει αποδειχθεί πως είναι στο 100% χωρίς καμία παρενέργεια - Εάν όλα πάνε καλά οι μαθητές θα μπορέσουν να βγάλουν τις μάσκες και να πηγαίνουν στο σχολείο χωρίς self test

Ανοίγει ο δρόμος για να εμβολιαστούν τα παιδιά από 12 έως 15 ετών, σύμφωνα με τον παιδίατρο, Σπύρο Μαζάνη, ο οποίος δήλωσε πως η αποτελεσματικότητα του εμβολίου σε αυτές τις ηλικίες έχει αποδειχθεί πως είναι στο 100% χωρίς καμία παρενέργεια.

«Μέχρι τον Σεπτέμβριο αναμένεται να προχωρήσει ο εμβολιασμός για τους μαθητές από 12 έως 15 ετών», είπε συγκεκριμένα ο κ. Μαζάνης, μιλώντας στο OpenTV.

Ο παιδίατρος υπογράμμισε πως το εμβόλιο της Pfizer θα μπορεί να συντηρείται και σε απλό ψυγείο, επομένως ανοίγει ο δρόμος να εμβολιαστούν τα παιδιά και στα ιατρεία των παιδιάτρων. Επίσης ο γιατρός σημείωσε ότι εάν όλα πάνε καλά με τους εμβολιασμούς των παιδιών, θα μπορέσουν οι μαθητές να βγάλουν τις μάσκες και να πηγαίνουν στο σχολείο χωρίς self test.

Την ίδια ώρα ο καθηγητής πνευμονολογίας Στυλιανός Λουκίδης, αναφέρθηκε στους μαζικούς εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού καθώς και στις παρενέργειες του εμβολίου.
 
Ο κ. Λουκίδης μιλώντας για τις παρενέργειες των εμβολίων ξεκαθάρισε, μεταξύ άλλων, πως δεν έχει αποδειχθεί για ποιον λόγο μετά από έναν εμβολιασμό κάποιοι οργανισμοί εμφανίζουν συμπτώματα και κάποιοι άλλοι όχι.

«Στην μέτρηση αντισωμάτων που γίνονται σε επιστημονικό επίπεδο δεν έχει φανεί πως αυτός που ανέπτυξε κλινική συμπτωματολογία μετά το εμβόλιο έχει υψηλότερα αντισώματα σε σχέση με αυτόν που δεν ανέπτυξε συμπτώματα», τόνισε ο καθηγητής.

Για τα συμπτώματα που παρουσιάζονται ο κ. Λουκίδης σημείωσε πως δεν πρέπει να μας ανησυχούν καθόλου. «Είναι κάτι το οποίο συνέβαινε και με το εμβόλιο της γρίπης», τόνισε. Εάν όμως κάποιο σύμπτωμα επιμείνει, τότε θα πρέπει να σκεφτούμε πως ίσως φταίει κάποιος άλλος παράγοντας.

«Εάν κάποιος εμφανίσει 7 μέρες πυρετό δεν πρέπει να το αποδώσει στο εμβόλιο αλλά θα πρέπει να το ψάξει», σημείωσε και πρόσθεσε πως «για να πέσει ο πυρετός μπορεί κάποιος να πάρει παρακεταμόλη». 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

taksi
Το κρυφό πρόσωπο της ελληνικής εκπαίδευσης: Απόφοιτος μιλά για τις απάτες του εκπαιδευτικού συστήματος
Σφοδρές καταγγελίες για το εκπαιδευτικό σύστημα από απόφοιτο Λυκείου: «Η παιδεία έχει εκφυλιστεί σε αποστήθιση και εξετασιοκεντρικότητα»
Το κρυφό πρόσωπο της ελληνικής εκπαίδευσης: Απόφοιτος μιλά για τις απάτες του εκπαιδευτικού συστήματος
lefkovits
Συνελήφθη ο Πέτρος Λεύκοβιτς για τον βιασμό της κόρης του – Στη φυλακή μετά την καταδικαστική απόφαση
Στη σύλληψη του Πέτρου Λεύκοβιτς μετά την καταδίκη του για βιασμό της κόρης του
Συνελήφθη ο Πέτρος Λεύκοβιτς για τον βιασμό της κόρης του – Στη φυλακή μετά την καταδικαστική απόφαση
diakstiria
Μόνιμοι στα Δικαστήρια: Διορισμοί σε 50 πόλεις και χωρίς πτυχίο!
Σε λίγες ημέρες βγαίνει η προκήρυξη για μόνιμες θέσεις δικαστικών γραμματέων σε 50 πόλεις - Συμμετέχουν και οι απόφοιτοι λυκείου στον Διαγωνισμό που...
Μόνιμοι στα Δικαστήρια: Διορισμοί σε 50 πόλεις και χωρίς πτυχίο!