foto-maska
George Vitsaras / SOOC
Στις 18:00 το απόγευμα οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά για τα σχολεία και τη χαλάρωση των μέτρων

Ανακοινώσεις για την σταδιακή χαλάρωση των μέτρων αλλά και για το τα σχολεία αναμένεται να κάνει στις 18:00 το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 13:30 συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών του υπουργείο Υγείας, προκειμένου να εξετάσει πότε και με ποιο τρόπο δύνανται να ανοίξουν οι εμπορικές δραστηριότητες, τα σχολεία και να επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που η συνεδρίαση των ειδικών διαρκέσει περισσότερη ώρα, οι ανακοινώσεις ενδεχομένως μετατεθούν για αύριο ή μεθαύριο.

Ασκούνται ισχυρές πιέσεις από την κοινωνία και η αγορά βρίσκεται στα πρόθυρα του γκρεμού με τους επιχειρηματίες να ζητούν άμεσα επανεκκίνηση, καθώς οι απώλειες του τζίρου και η οικονομική ζημία που υφίσταται το λιανεμπόριο είναι ανυπολόγιστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι λοιμωξιολόγοι υποστηρίζουν ότι απαιτείται αναβολή μίας εβδομάδας για την λήψη αποφάσεων, για να υπάρξει πιο καθαρή εικόνα για τα επιδημιολογικά δεδομένα, ενώ άλλοι εκτιμούν ότι είναι σημαντικό να ανοίξουν ορισμένες δραστηριότητες, οι οποίες δεν επιβαρύνουν το επιδημιολογικό φορτίο, δεδομένου ότι η παρατεταμένη καραντίνα δεν είναι πλέον αποτελεσματική.

foto-sxoleia-mathites

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο άμεσου ανοίγματος των σχολείων

Οι κρίσιμες αποφάσεις αναμένονται, σήμερα, καθώς συνεδριάζει η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας.

Πληροφορίες του alfavita αναφέρουν ότι οι ειδικοί φαίνεται ότι δεν συντάσσονται με την άποψη της κυβέρνησης για επαναλειτουργία των Γυμνασίων και Λυκείων την ερχόμενη Δευτέρα 5 Απριλίου, ημερομηνία κατά την οποία σχεδιάζεται και το άνοιγμα το λιανεμπορίου.

Αντιθέτως, πιστεύουν ότι δεν πρέπει να συμπέσει το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας με αυτό του λιανεμπορίου και έτσι προκρίνουν την 12η Απριλίου ως πιθανή ημερομηνία για τα σχολεία. Ειδικά μετά το νέο αρνητικό ρεκόρ των 4.340 κρουσμάτων που κατέγραψε, χθες, ο ΕΟΔΥ, οι επιστήμονες φαίνεται ότι βάζουν φρένο στα κυβερνητικά σχέδια.

Εξαδάκτυλος: Επικίνδυνο να ανοίξουν τα σχολεία μαζί με το λιανεμπόριο

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων, υπογραμμίζοντας ότι «θα πρέπει να επιλέξουμε τη δραστηριότητα που θα φέρει τη μικρότερη επιβάρυνση», σημείωσε και συμπλήρωσε: 

«Η μόνη δραστηριότητα που θα μπορούσε να λειτουργήσει και ίσως στις 12 Απριλίου είναι το λιανεμπόριο, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ταυτόχρονα με άλλη δραστηριότητα- όπως τα σχολεία - θα είναι επικίνδυνο βήμα και θα έχει επιδράσεις που θα τις δούμε μετά από 2-3 εβδομάδες και δεν θα είναι καθόλου ευχάριστες».

Δερμιτζάκης: Να ανοίξουν τα σχολεία

«Αν συνεχίσουμε έτσι μπορεί να φτάσουμε στα 5.000 κρούσματα την ημέρα» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Γενετικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης και πρότεινε να ανοίξουν τα σχολεία.

Ο καθηγητής προτείνει άνοιγμα με ένα υπολογισμένο ρίσκο για συγκεκριμένες δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους.

Επίσης πρότεινε άμεσα άνοιγμα λιανεμπορίου με ραντεβού, εστίασης, καθώς και άνοιγμα σχολείων με σκοπό την κοινωνική αποσυμπίεση των πολιτών

Να ανοίξουμε γιατί έτσι όπως πάμε δεν πάμε καλά. Για να μειώσουμε την μετάδοση γιατί αυτό το lockdown δεν δουλεύει, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εοφ
ΕΟΦ: «Προσοχή σε επικίνδυνο σκεύασμα που διαφημίζεται για την ανακούφιση και αντιμετώπιση των πόνων των αρθρώσεων»
«Επικίνδυνο το σκεύασμα που διαφημίζεται για την ανακούφιση και αντιμετώπιση των πόνων των αρθρώσεων», λέει ο ΕΟΦ - Ποιο είναι
ΕΟΦ: «Προσοχή σε επικίνδυνο σκεύασμα που διαφημίζεται για την ανακούφιση και αντιμετώπιση των πόνων των αρθρώσεων»
Φωτιά στον Έβρο
Φωτιές: Τα δάση και οι περιοχές της Ανατολικής Αττικής που θα κλειδώνουν σε δείκτη επικινδυνότητας 4 και 5
Αυτές οι περιοχές θα κλείνουν λόγω κινδύνου πυρκαγιάς
Φωτιές: Τα δάση και οι περιοχές της Ανατολικής Αττικής που θα κλειδώνουν σε δείκτη επικινδυνότητας 4 και 5
columbia
Έληξε το τελεσίγραφο του Κολούμπια - «Διαλυθείτε οικειοθελώς», απειλεί τους φοιτητές
Η πρόεδρος του πανεπιστημίου Κολούμπια κάλεσε τους φοιτητές να διαλυθούν οικειοθελώς, χωρίς να πει τι θα συμβεί στην περίπτωση που δεν το κάνουν
Έληξε το τελεσίγραφο του Κολούμπια - «Διαλυθείτε οικειοθελώς», απειλεί τους φοιτητές