Εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Πώς θα πάρετε την προσαύξηση στη σύνταξη έως 106 ευρώ – Οι πίνακες του ΕΦΚΑ

Εκπαίδευση 0

Άνοιγμα σχολείων: Προκρίνεται η 12η Απριλίου

Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Το άνοιγμα των σχολείων δεν πρέπει να συμπέσει με του λιανεμπορίου υποστηρίζει ομάδα επιστημόνων

Την 12η Απριλίου φαίνεται ότι προκρίνουν οι ειδικοί σαν πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο άμεσου ανοίγματος των σχολείων

Οι κρίσιμες αποφάσεις αναμένονται, σήμερα, καθώς συνεδριάζει η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita, οι επιστήμονες, φαίνεται ότι δεν συμμερίζονται την άποψη της κυβέρνησης για επαναλειτουργία των Γυμνασίων και Λυκείων την ερχόμενη Δευτέρα 5 Απριλίου, ημερομηνία κατά την οποία σχεδιάζεται και το άνοιγμα το λιανεμπορίου.

Αντιθέτως, πιστεύουν ότι δεν πρέπει να συμπέσει το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας με αυτό του λιανεμπορίου και έτσι προκρίνουν την 12η Απριλίου ως πιθανή ημερομηνία για τα σχολεία. Ειδικά μετά το νέο αρνητικό ρεκόρ των 4.340 κρουσμάτων που κατέγραψε, χθες, ο ΕΟΔΥ, οι επιστήμονες φαίνεται ότι βάζουν φρένο στα κυβερνητικά σχέδια.

Πελώνη: Παραμένει προτεραιότητα το λιανεμπόριο και τα Λύκεια

Ανέκρουσε πρύμναν η κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, που μέχρι χθες, έκανε λόγο για άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων, καθώς σε σημερινές της δηλώσεις στο ΣΚΑΙ αναφέρθηκε μόνο στα Λύκεια.

«Παραμένει προτεραιότητα το λιανεμπόριο και η επαναλειτουργία των Λυκείων ελεγχόμενα. Θα δούμε από το μενού επιλογών αν μπορούμε να το αντέξουμε επιδημιολογικά. Το λιανεμπόριο ήταν εξαρχής δραστηριότητα που λειτούργησε συντεταγμένα, κι αν γίνει με κανόνες δε θα έχει επιδημιολογική επιβάρυνση… Θα δώσει ανάσα στην οικονομία και θα είναι μια βαλβίδα εκτόνωσης» σημείωσε η κ. Πελώνη. Ερωτηθείσα αν θα ανοίξουν τα Λύκεια την ερχόμενη Δευτέρα είπε: «Προφανώς δεν μπορούν να γίνουν όλα μαζί». 

Μόνο με self test η επιστροφή στα θρανία

Σε κάθε περίπτωση, η επιστροφή των μαθητών στις τάξεις, θα γίνει μόνο με αρνητικό τεστ κορονοϊού, όπως ορίζει το άρθρο 88 του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε προς ψήφιση, το βράδυ της Δευτέρας, στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, το επίμαχο άρθρο ορίζει ότι εφόσον υφίσταται κίνδυνος δημόσιας υγείας από τη διάδοση του κορονοϊού, και σε κάθε περίπτωση έως τις 31.7.2021, με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Υγείας και Παιδείας θα ορίζεται ως προϋπόθεση συμμετοχής στη διά ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία η διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου.

Δείτε εδώ αναλυτικά το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας

Προχειρότητα

Η προχειρότητα με την οποία η κυβέρνηση επιχειρεί να επιβάλει ένα ακόμη μέτρο, αυτό του διαγνωστικού ελέγχου ως προϋπόθεση φοίτησης, έχει προκαλέσει χάος, με δεκάδες ερωτήματα να παραμένουν αναπάντητα.

Θα είναι υποχρεωτικά τα self test ή όχι; Τι θα γίνει με τον διαγνωστικό έλεγχο των εκπαιδευτικών; Ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος; Το αρνητικό τεστ πού δηλώνεται;

Με υπεύθυνη δήλωση γονέα τα self test στους μαθητές

«Εξετάζεται η δυνατότητα ο γονέας να δηλώνει με υπεύθυνη δήλωση ότι ο μαθητής, το παιδί του, έχει κάνει το self test και είναι αρνητικό», δήλωσε η Αριστοτελία Πελώνη, σημειώνοντας πως οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ανερυθρίαστα πετά το μπαλάκι στους ίδιους τους πολίτες, προτάσσοντας ξανά την ατομική ευθύνη, όταν η ίδια δεν έχει λάβει επαρκή και αποτελεσματικά μέτρα για να προστατεύσει τη δημόσια υγεία. 

«Στόχος είναι ο καθένας να μπορεί να επιτηρεί την υγεία του, να φροντίζει τον εαυτό του και το περιβάλλον του», είπε η Α. Πελώνη στα Παραπολιτικά και πρόσθεσε: «Η Κυβέρνηση διασφαλίζει τέσσερα δωρεάν τεστ το μήνα για κάθε πολίτη με την επίδειξη του ΑΜΚΑ. Είναι θέμα ηθικής και ατομικής ευθύνης όταν κάποιος ξέρει ότι είναι θετικός να ακολουθήσει το πρωτόκολλο».

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Πότε πληρώνονται ο τελευταίος μισθός και η αποζημίωση άδειας

Τι σημαίνει η λέξη «μώμος»;

Ανοιχτή επιστολή  προς τον ανώνυμο βαθμολογητή των Πανελλαδικών Εξετάσεων...

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση