koronoios-test
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
«Μαύρο» ρεκόρ με 4.000 κρούσματα κορονοϊού αναμένεται σήμερα

Τεράστια αύξηση στα κρούσματα κορονοϊού αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ, σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται τα κρούσματα να κυμανθούν από 3.500 μέχρι και 4.000, καταρρίπτοντας όλα τα ρεκόρ.

Ίσως μάλιστα, δούμε τις νέες μολύνσεις Covid-19 να ξεπερνούν και τις 4.000.

Ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, εκτίμησε στον ΣΚΑΪ ότι θα γίνει άρση των μέτρων με 3.000 κρούσματα.

«Δεν ανησυχώ για 4ο κύμα ανησυχώ για την έκρηξη του 3ου κύματος που δεν την έχουμε περάσει ακόμα» είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι υπέρ της ανθρώπινης δραστηριότητας όμως αυτή την στιγμή η Αθήνα με τέτοια πίεση που έχει και την μεγάλη διασπορά που υπάρχει είναι σαν ένα ηφαίστειο που μπορεί να εκραγεί και διερωτήθηκε «κλείσαμε με 1200 κρούσματα θα ανοίξουμε με 3000 και με γεμάτες τις ΜΕΘ;»

Στη συνέχεια, τόνισε ότι αυτό μπορεί να μην γίνει με αλλαγή στρατηγικής και απομόνωση κρουσμάτων και αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Με τέτοια διασπορά του ιού οτιδήποτε την διευκολύνει θα έχει ως αποτέλεσμα να την παρατείνουμε, θα είναι δύσκολη μετά η αποκλιμάκωση αυτό υποστηρίζουμε οι υγειονομικοί» συμπλήρωσε.

Παυλάκης: Αν ανοίξουμε πρόωρα θα τριπλασιαστούν τα κρούσματα

«Αν ανοίξουμε πρόωρα μπορεί να τριπλασιαστούν τα κρούσματα» είπε στον ΣΚΑΪ ο ερευνητής στο Εθνικό Ινστιτούτο καρκίνου των ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.

Όπως ανέφερε, θα πρέπει να γίνει προσπάθεια να φανεί πρώτα αν το επιδημικό κύμα αρχίζει να χαμηλώνει και τότε σιγά σιγά να αρχίσει μια αποσυμπίεση.

Επιπλέον, ανέφερε τα μέτρα που υπάρχουν αυτή την στιγμή δουλεύουν και ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει Πορτογαλία αν ανοίξει απρόσεχτα.

Όπως εξήγησε, «άνοιξαν μια βδομάδα παραπάνω από την Ελλάδα και είχαν φοβερό επιδημικό κύμα με αποτέλεσμα να τραβήξουν μεγάλο κύμα που είδαν και έπαθαν να το κατεβάσουν. Η Ελλάδα κινδυνεύει να πάθει το ίδιο».

Σημείωσε πως μπορούν να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες αλλά μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Επίσης, υπογράμμισε πως το τρίτο κύμα στην Ελλάδα έχει κρατηθεί πολύ χαμηλά.

Μόσιαλος: Υπάρχει κίνδυνος να πάμε πάλι από την αρχή στην πανδημία

Υπάρχει κίνδυνος να πάμε πάλι από την αρχή στην πανδημία, λόγω των μεταλλάξεων που θα προκύψουν, όσο καθυστερούν οι εμβολιασμοί ιδίως στις αναπτυσσόμενες χώρες, υποστηρίζει ο διευθυντής του τμήματος Δημόσιας Υγείας, καθηγητή Πολιτικής Υγείας του London School of Economics Ηλίας Μόσιαλος.

Ο κίνδυνος μπορεί να είναι υπαρκτός σύμφωνα με τον καθηγητή, όμως το δυσμενές αυτό σενάριο δεν θα ευοδωθεί πιθανότατα. Εξάλλου, ήδη οι φαρμακευτικές προετοιμάζονται, είτε με την επικαιροποίηση των εμβολίων, είτε με το ενδεχόμενο τρίτης, αναμνηστικής, δόσης.

Ο καθηγητής, διαβλέπει όμως και ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας τον ερχόμενο Δεκέμβριο, το οποίο θα πλήξει τους αρνητές των εμβολίων και ενδεχομένως και τα παιδιά για τα οποία δεν προβλέπεται ο εμβολιασμός ακόμη, καθώς τώρα διενεργούνται οι κλινικές μελέτες για παιδιά από 6 – 16 ετών. (Τα αποτελέσματα των μελετών αυτών αναμένονται τον ερχόμενο Σεπτέμβριο). Σε κάθε περίπτωση όμως, το τέταρτο κύμα, δεν θα έχει τις δραματικές επιπτώσεις του τρέχοντος κύματος ή των προηγουμένων, καθώς αφορά μικρότερες ομάδες πληθυσμού και άτομα συνήθως κάτω των 30 ετών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα