lignadis dimitris
«Το έχω ακούσει. Ας βγει, αν βγει εδώ είμαι δεν κρύβομαι. Δεν έχω κάτι στα χέρια μου, μόλις πάρω κάτι στα χέρια μου θα δω πως θα το αντιμετωπίσω», σημειώνει ο Δημήτρης Λιγνάδης σχετικά με τις φήμες για επικείμενο ένταλμα σύλληψης

«Το έχω ακούσει. Ας βγει, αν βγει εδώ είμαι δεν κρύβομαι», δηλώνει ο Δημήτρης Λιγνάδης σχετικά με τις φήμες για ένταλμα σύλληψης που αναμένεται να εκδοθεί σήμερα.

Μετά τις δηλώσεις του στο Mega νωρίτερα, ο γνωστός σκηνοθέτης αναφέρει στην Καθημερινή: «Δεν έχω κάτι στα χέρια μου, μόλις πάρω κάτι στα χέρια μου θα δω πως θα το αντιμετωπίσω». Μάλιστα συμπληρώνει πως θα κινηθεί βάσει των θεσμών.

Σχετικά με τις καταγγελίες που κυκλοφορούν κάνουν το γύρο της δημοσιότητας, ο κ. Λιγνάδης αρνείται να σχολιάσει το οτιδήποτε: «Όχι, όχι, δεν θέλω να σας πω αυτή τη στιγμή τίποτα, τόσο καιρό βλέπετε ότι δεν έχω εμφανιστεί χωρίς να κρύβομαι φυσικά, αλλά δεν έχω εμφανιστεί για να μιλήσω, δεν θέλω να μπω σε αυτό το πράγμα γιατί θα αδικήσω και τον εαυτό μου και μπορεί να αδικήσω και άλλους, και δεν θέλω», επισημαίνει.

Για την παραίτηση του, ο κ. Λιγνάδης εξηγεί τους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση: «Είδα έναν κυκλώνα να έρχεται και λέω θέλω να αποσυνδεθώ από το θεσμικό ή το πολιτικό εν πάσει περιπτώσει και να προστατεύσω τον εαυτό μου ως άτομο πια».

Όταν ερωτάται από την «Κ» για αυτό τον «κυκλώνα», ο ίδιος υποστηρίζει πως δεν θα μπει σε διαδικασία να τον κρίνει – «τα πράγματα δεν είναι ή άσπρο ή μαύρο». «Δεν ξέρω τι είναι όλος αυτός ο κυκλώνας, όλο αυτό έτσι ας το πούμε έτσι χωρίς να θέλω να το αξιολογήσω, ένα λαϊκό δικαστήριο που έχει στηθεί πριν από οποιοδήποτε άλλο, apropos οποιασδήποτε άλλης άσκησης δικαιοσύνης και αυτό είναι κάτι που με στεναχωρεί, με πιέζει γιατί δεν μπορεί κανείς να τα βάλει με αυτό», λέει ο κ. Λιγνάδης. «Προσπαθώ να μείνω όσο νηφάλιος και ψύχραιμος γίνεται», τονίζει, και συμπληρώνει. «Εγώ αυτό που ζητάω είναι η διατήρηση του κράτους δικαίου, τίποτα άλλο, προστασία και των δύο πλευρών, αυτό». Σχετικά με την τοποθέτηση της κ. Μενδώνη, ο ίδιος, φυσικά, διαφωνεί. «Δεν νομίζω», δηλώνει στην «Κ», «ότι είμαι ένας επικίνδυνος άνθρωπος».

«Εάν είμαι επικίνδυνος θα το αποφασίσουν οι θεσμοί»

Νωρίτερα, ο Δημήτρης Λιγνάδης, αντιδρώντας στα όσα δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, επισήμανε:

«Πριν από λίγο πληροφορήθηκα μια δήλωση που έκανε η κυρία Μενδώνη και πρώην προϊσταμένη μου για το άτομό μου… Δύο πράγματα θα ήθελα να επισημάνω. Πρώτα από όλα οφείλω να πω ότι θεωρώ την κυρία Μενδώνη μία επαρκέστατη – στη δουλειά της – υπουργό, με την οποία είχαμε μία πάρα πολύ καλή συνεργασία. Αυτό είναι η προσωπική μου άποψη.

Από εκεί και πέρα για το δεύτερο που θα ήθελα να σας πω, είναι το εάν είμαι επικίνδυνος άνθρωπος, είτε στη ζωή μου, είτε πολλώ δε μάλλον στη δουλειά μου, νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να περιμένουμε να το αποφασίσει η ιστορία και άλλοι θεσμοί. Να μην προεξοφλούμε και να μην προδικάζουμε. Και σίγουρα όχι στο λαϊκό δικαστήριο που έχει στηθεί εδώ και ημέρες».

«Μας εξαπάτησε»

«Μας εξαπάτησε ο Δημήτρης Λιγνάδης» δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, υποστηρίζοντας ότι από τις καταγγελίες φαίνεται ότι είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος. Υποστήριξε μάλιστα ότι την εξαπάτησε γιατί κατέχει την υποκριτική τέχνη.

«Με υποκριτική τέχνη προσπάθησε να μας πείσει ότι δεν έχει σχέση με αυτά. Ότι οι φήμες δεν αφορούν αυτόν» είπε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σχεδόν εν κρυπτώ και μόνο σε διαπιστευμένους συντάκτες, στον απόηχο των καταγγελιών που έχουν έρθει εδώ και πολλές ημέρες στο φως της δημοσιότητας. 

Αναφερόμενη στις σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Δημήτρη Λιγνάδη υποστήριξε ότι δεν τον γνωρίζει προσωπικά παρά μόνο ως ηθοποιό στο σανίδι και ότι δεν γνώριζε για τις φήμες που υπήρχαν σχετικά με την προσωπική του ζωή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

synedriasi
ΚΥΣΕΕΠ: Συνεδρίαση την Τρίτη (02/04) για επικύρωση κενών και Μεταθέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ για το 2024
Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης του Συμβουλίου από τους Αιρετούς ΚΥΣΕΕΠ Γεωργία Μπουλμέτη και Βασίλη Βούγια
ΚΥΣΕΕΠ: Συνεδρίαση την Τρίτη (02/04) για επικύρωση κενών και Μεταθέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ για το 2024
ΕΜΠ
Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κορυφαίο Δημόσιο Πανεπιστήμιο στην παραγωγή νέας επιχειρηματικότητας
Ο Πρύτανης του ΕΜΠ κ. Ιωάννης Χατζηγεωργίου, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πρωτιά του Ιδρύματος στη σχετική μελέτη, δήλωσε ότι η συμβολή...
Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κορυφαίο Δημόσιο Πανεπιστήμιο στην παραγωγή νέας επιχειρηματικότητας