Καταστήματα: «Φρένο» στον κόφτη - Συνεχίζονται τα sms
Άκυρος φαίνεται ότι είναι τελικά ο «κόφτης» μηνυμάτων για ψώνια στα καταστήματα. Τι ίδιο ισχύει και για την εφαρμογή e-katanalotis - Τι θα γίνει με τα χιονοδρομικά κέντρα και τις μετακινήσεις εκτός Νομού

Κόφτη στα μηνύματα στο 13033 σχεδίαζε να βάλει η κυβέρνηση ώστε να αποφύγει τις εικόνες συνωστισμού στα καταστήματα που παρατηρήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο «κόφτης» μηνυμάτων θα ειδοποιούσε τους καταναλωτές που είχαν βγει για ψώνια, στέλνοντας sms τον κωδικό 2 στο 13033, έπειτα από την πάροδο δύο ωρών. Ωστόσο οι καταναλωτές βρήκαν τρόπο να «ξεπερνούν τον χρόνο», στέλνοντας διπλά ή και τριπλά μηνύματα.

Την πληροφορία για «κόφτη» στα μηνύματα επιβεβαίωνε και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης. Ο ίδιος ανέφερε σχετικά ότι η κυβέρνηση μελετά σχέδιο για χρονικό περιορισμό στους πολίτες για να κάνουν τις αγορές τους, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός, στο πλαίσιο των μέτρων για τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού.

Το σχέδιο αυτό όμως πως είναι μη υλοποιήσιμο αφού τα sms σχεδιάστηκαν ώστε να έχουν την ίδια χρήση με το χαρτί μετακίνησης και δεν μπορεί να ενσωματωθεί κάποιου είδους «κόφτη» στα πολλαπλά SMS. Το ίδιο εξάλλου συμβαίνει και με τη διαδικασία με τις γραπτές βεβαιώσει μετακίνησης.

Πάντως όπως φαίνεται η κυβέρνηση δεν σκέφτεται να επιστρέψει και στην υπηρεσία click away.

Άκυρο και στην εφαρμογή « e-καταναλωτής»

Στην συνέχεια η κυβέρνηση σκέφτηκε να επιτρέψει τα ψώνια στους καταναλωτές μέσω της ψηφιακής εφαρμογής e-καταναλωτής. Η πλατφόρμα e-καταναλωτής θα λειτουργούσε μέσω smartphones και θα κατέγραφε την διάρκεια «εξόδου» μέσα από ειδική λειτουργία της εφαρμογής.

Επιπλέον ή εφαρμογή δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τους καταναλωτές πάνω από μία φορά κατά τη διάρκεια της ημέρας, κάτι που θα αντιμετώπιζε τα διπλά sms.

Όμως και αυτό το σχέδιο φαίνεται πως τελικά εγκαταλείφθηκε σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση.

shopping_bags_psonia_katastimata_magazia.jpg

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, το σχέδιο της εφαρμογής e-καταναλωτής δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει αφού αφενός δεν διαθέτουν όλοι smartphones και αφετέρου θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα στη χρήση του από τους ηλικιωμένους.

Ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε, σχετικά με το ζήτημα του συνωστισμού και στην σωματική άσκηση. Όπως είπε το ίδιο φαινόμενο, με τα πολλαπλά μηνύματα, παρατηρείται και με τον κωδικό 6 που στέλνουμε για σωματική άσκηση.

Για αυτό ακριβώς το λόγο πάνω από όλα απαιτείται προσωπική υπευθυνότητα τόνισε ο κ. Παπαθανάσης και είπε πως πρέπει όλοι να σεβαστούμε τη λειτουργία της αγοράς και να περιορίσουμε την κινητικότητα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Δεν ανοίγουν τα χιονοδρομικά κέντρα

«Όχι» της κυβέρνησης και στο άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων. Υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση σκεπτόταν να επιτρέψει το άνοιγμα τους και κατ' επέκταση την μετακίνηση μεταξύ νομών από την Παρασκευή.

Ωστόσο, όπως δήλωσε σχετικά ο αναπληρωτής υπουργός Εμπορίου, δεν είναι στα σχέδια της κυβέρνησης το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων και η μετακίνηση μεταξύ των Νομών αφού προτεραιότητα έχει το άνοιγμα των σχολείων, τη Δευτέρα, 1 Ιανουαρίου 2021.

Ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε πως, σε συμφωνία με τους λοιμωξιολόγους, θα εξεταστούν πρώτα οι επιπτώσεις από το άνοιγμα των σχολείων σε όλους τους τομείς και έπειτα θα παρθούν αποφάσεις.

Υπάρχει σχέδιο αν συνεχιστεί ο συνωστισμός

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σχολίασε την κίνηση της αγοράς και το άνοιγμα των καταστημάτων μέσα από το twitter αναφέροντας:

«Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων παρακολουθεί στενά την κίνηση στην Αγορά. Τα μέτρα από τις Επιχειρήσεις τηρούνται κατά γράμμα και θερμά ευχαριστώ γι´αυτό. Οι καταναλωτές φορούν όλοι μάσκα πράγμα που είναι κρίσιμο. Οι εικόνες συνωστισμού που είδαμε, ήταν η εξαίρεση και έχουμε σχέδιο εάν χρειαστεί».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα