Μετακίνηση από νομό σε νομό: Τα σενάρια που εξετάζονται
Την άρση της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός Νομού, υπό αυστηρές όμως προϋποθέσεις, φαίνεται πως εξετάζει η κυβέρνηση με σκοπό την τόνωση του εγχώριου τουρισμού και το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων

Λύση στο πρόβλημα για την απαγόρευση μετακίνησης μεταξύ νομών προσπαθεί να δώσει η κυβέρνηση, σε συνεργασία πάντα με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, ώστε να ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα και να υπάρξει οικονομική ανάσα στον εγχώριο χειμερινό τουρισμό.

Τα δύο σενάρια που εξετάζονται έχουν να κάνουν τόσο με την «ημερομηνία κλειδί» όσο και με τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα επιτρέπεται η μετακίνηση μεταξύ νομών.

Οι προϋποθέσεις

Αυστηρές προϋποθέσεις θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση αφού σκέφτεται να επιτρέπει την μετακίνηση μεταξύ νομών μόνο με την επίδειξη κράτησης σε κάποιο κατάλυμα ή σε χιονοδρομικό κέντρο.

Με αυτό τον τρόπο δεν θα επιτρέπονται οι μονοήμερες εκδρομές αλλά ούτε και η μετάβαση σε κάποιο εξοχικό.

Οι δύο πιθανές ημερομηνίες

Τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου φαίνεται να σκέφτεται κυβέρνηση ως την επικρατέστερη ημερομηνία για την άρση της σχετικής απαγόρευσης, σύμφωνα με πληροφορίες του Open TV

Ωστόσο πολύ πιθανόν η ημερομηνία αυτή να μεταφερθεί λίγες ημέρες νωρίτερα και συγκεκριμένα, την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, προκειμένου να μη χαθεί ένα ακόμα Σαββατοκύριακο.

Μετακίνηση από νομό σε νομό: Τα σενάριο που εξετάζονται

Οι μετακινήσεις που επιτρέπονται

Μέχρι στιγμής οι μετακινήσεις εκτός νομού επιτρέπονται παρά μόνο στις παρακάτω περιπτώσεις:

  • Μετακίνηση εκτός νομού για εργασία η οποία πιστοποιείται με έγγραφη βεβαίωση εργοδότη και επιστροφή με αποδεικτικό κύριας κατοικίας.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας η οποία πιστοποιείται με σχετική ιατρική βεβαίωση.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή, π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού η οποία πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη
  • Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα τέκνα τους. Αφορά διαζευγμένους ή σε διάσταση γονείς και πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη
  • Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας από την ΑΑΔΕ ή με το Ε1. Προσοχή: η μετάβαση αυτή μπορεί να γίνει μόνο μια φορά, χωρίς δικαίωμα επιστροφής.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές, με επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της σχολής

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Τι επιχειρεί η Κεραμέως με τον ελιγμό - πρόσκληση στην ΟΛΜΕ

Επιμήκυνση του έτους για λόγους… ψυχολογικούς

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

σχετικά άρθρα