Warning message

  • Unable to retrieve https://www.facebook.com/dimitra.kroustalli/posts/920394791831604 at this time, please check again later.
  • Unable to retrieve https://www.facebook.com/thanasis.kampagiannis/posts/10222063145540431 at this time, please check again later.
Δήμητρα Κρουστάλλη
Παραιτήθηκε μετά από 30 χρόνια η διευθύντρια σύνταξης του Βήματος Δήμητρα Κρουστάλλη με αιχμές για «ασφυκτική πίεση από το Μέγαρο Μαξίμου»

Αίσθηση προκαλεί η παραίτηση της διευθύντριας σύνταξης του Βήματος, Δήμητρας Κρουστάλλη και οι καταγγελίες της κατά του Μεγάρου Μαξίμου..

Η Δ. Κρουστάλλη σε ανάρτησή της αναφέρει πως αποχώρησε μετά από 30 χρόνια εργασίας στην εφημερίδα, λόγω ασφυκτικών πιέσεων που ασκήθηκε από το πρωθυπουργικό περιβάλλον για «ενοχλητικό» ρεπορτάζ.

Το επίμαχο ρεπορτάζ, που απασχόλησε και τις εισαγγελικές αρχές, αφορούσε την ύπαρξη διπλού συστήματος καταγραφής κρουσμάτων κορονοϊού από ΗΔΙΚΑ και ΕΟΔΥ.

Χωρίς να αναφέρεται σε πρόσωπα και καταστάσεις, η Δ. Κρουστάλλη κάνει λόγο για «εσωτερική ένταση» που την έφερε ενώπιον του διλήμματος: «προσωπικός και επαγγελματικός ευτελισμός ή παραίτηση».

Η ανάρτησή της:

«Την Δευτέρα αποχώρησα από το Βήμα και ομολογώ οτι αυτό ήταν ένα ενδεχόμενο που δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό. Επειτα από τη δημοσίευση του ρεπορτάζ για το παράλληλο και ατελέσφορο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων κορωνοιού από την ΗΔΙΚΑ και τον ΕΟΔΥ ασκήθηκε ασφυκτική πίεση από το Μέγαρο Μαξίμου. Αυτή μετατράπηκε σε εσωτερική ένταση και με έφερε ενώπιον του διλήμματος: προσωπικός και επαγγελματικός ευτελισμός ή παραίτηση. 

Στο Βήμα πέρασα 30 καταπληκτικά χρόνια, την περίοδο Λαμπράκη - Ψυχάρη, επί Ψυχάρη και τελευταία με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Η ξαφνική στροφή μου υπενθύμισε πόσο εύθραυστα είναι τα δεδομένα στη ζωή μας. Όμως, ο αγώνας που δώσαμε οι δημοσιογράφοι του Βήματος και των Νέων ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, για να μείνουν ζωντανές και όρθιες οι δύο εφημερίδες, με βοηθά να τοποθετήσω τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση. Οφείλω ειδική αναφορά στον Αντώνη Καρακούση, με τον οποίο περάσαμε μαζί και αυτή την τρικυμία. Ευχαριστώ ολόψυχα τους συναδέλφους στο Βήμα για τη συγκινητική τους υποστήριξη. Εύχομαι το Βήμα, τα Νέα και το Mega να έχουν πάντα τη θέση που τους αξίζει στην ενημέρωση».

https://www.facebook.com/dimitra.kroustalli/posts/920394791831604

 

Καμπαγιάννης: Ο Ορμπανισμός είναι εδώ

«Από σήμερα, λοιπόν, δεν υπάρχει κανένα πρόσχημα: μια δημοσιογράφος εξωθήθηκε σε παραίτηση για δημοσίευμα που δεν ήταν αρεστό στο Μέγαρο Μαξίμου αναφορικά με την διαχείριση της πανδημίας. Ο ορμπανισμός είναι εδώ», σημειώνει σχετικά ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης και αναλύει: «Ελέγχει τα ΜΜΕ, λογοκρίνει άρθρα που δεν του αρέσουν, απολύει δημοσιογράφους, θέτει ασφυκτικά όρια στον δημοσιογραφικό έλεγχο, δίνει εντολές σύλληψης δικηγόρων την ώρα άσκησης των καθηκόντων τους, βάζει λουκέτο σε ολόκληρα εισαγγελικά γραφεία όταν δεν μπορεί να απολύσει τους μη αρεστούς εισαγγελείς».

Αναλυτικά:

Η διευθύντρια σύνταξης του Βήματος Δήμητρα Κρουστάλλη αποχωρεί από την εφημερίδα και μιλάει για "ασφυκτική πίεση από το Μέγαρο Μαξίμου" μετά το ρεπορτάζ για το διπλό σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων COVID-19. 

Μέχρι σήμερα, μπορούσε να υπάρχει ο εφησυχασμός ότι όλα αυτά είναι "φαντασιώσεις" των αριστερών. Η συγκεκριμένη δημοσιογράφος δεν αφήνει κανένα περιθώριο με τη δημόσια δήλωσή της για το αν υποστήριζε την προηγούμενη κυβέρνηση ή όχι. Από σήμερα, λοιπόν, δεν υπάρχει κανένα πρόσχημα: μια δημοσιογράφος εξωθήθηκε σε παραίτηση για δημοσίευμα που δεν ήταν αρεστό στο Μέγαρο Μαξίμου αναφορικά με την διαχείριση της πανδημίας.

Ο ορμπανισμός είναι εδώ. Ελέγχει τα ΜΜΕ, λογοκρίνει άρθρα που δεν του αρέσουν, απολύει δημοσιογράφους, θέτει ασφυκτικά όρια στον δημοσιογραφικό έλεγχο, δίνει εντολές σύλληψης δικηγόρων την ώρα άσκησης των καθηκόντων τους, βάζει λουκέτο σε ολόκληρα εισαγγελικά γραφεία όταν δεν μπορεί να απολύσει τους μη αρεστούς εισαγγελείς. Και ο ορμπανισμός στην Ελλάδα έχει ονοματεπώνυμο και διεύθυνση: λέγεται καθεστώς Μητσοτάκη και έχει έδρα το Μέγαρο Μαξίμου.

Όποιοι συνεχίζουν να δημοσιολογούν περί Ουγγαρίας και Πολωνίας και ταυτόχρονα αδυνατούν να πάρουν θέση για τον υπαρκτό ορμπανισμό της ημεδαπής, διεκδικούν για τον εαυτό τους τον ρόλο του φύλλου συκής στα απόκρυφα του βασιλέα Κυριάκου.

Αλλά, μην ματαιοπονείτε: ο βασιλιάς είναι γυμνός. Και το βλέπουμε όλες και όλοι.

https://www.facebook.com/thanasis.kampagiannis/posts/10222063145540431

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

diki-aselgeia
Ιδιοκτήτης φροντιστηρίου κυκλοφορεί ελεύθερος ενώ έχει καταδικαστεί σε 36 χρόνια φυλάκισης για ασέλγεια σε μαθήτριες
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο το Δικαστήριο ήρθε αντιμέτωπο με πρωτοφανή απροθυμία από μεριάς ενόρκων να συμμετέχουν ως ορκωτοί δικαστές...
Ιδιοκτήτης φροντιστηρίου κυκλοφορεί ελεύθερος ενώ έχει καταδικαστεί σε 36 χρόνια φυλάκισης για ασέλγεια σε μαθήτριες
συντάξεις, ΑΤΜ, αναλήψεις, καταθέσεις, τράπεζα
Συντάξεις: Αναδρομικά σε νέους συνταξιούχους άνω των 12.000 ευρώ
Η προσαύξηση στην επικουρική σύνταξη ισχύει για όσους συνταξιοδοτούνται μετά τον Μάιο του 2016 και υπολογίζεται με συντελεστή 0,075%, πλην όμως δεν...
Συντάξεις: Αναδρομικά σε νέους συνταξιούχους άνω των 12.000 ευρώ
Μαργαρίτης Σχοινάς
Και τώρα ... «Ευρωπτυχίο»: Εξαγγελία Μ. Σχοινά στη Σύνοδο Πρυτάνεων - Σήμερα ο Κ. Πιερρακάκης
Η πρόταση  αφορά ένα κοινό πρόγραμμα πανεπιστημίων  από διαφορετικές χώρες της ΕΕ, το οποίο θα αναγνωρίζεται σε όλα τα κράτη μέλη και θα συμβάλει...
Και τώρα ... «Ευρωπτυχίο»: Εξαγγελία Μ. Σχοινά στη Σύνοδο Πρυτάνεων - Σήμερα ο Κ. Πιερρακάκης
bigbrother.jpeg
Ο... Big Brother ξαναχτυπά: Δημοτικό Συμβούλιο αγνοεί γονείς και εγκρίνει κάμερες στα σχολεία
Οι γονείς, παρά την απόφαση του Δημοτικου Συμβουλίου, δήλωσαν ότι συνεχίζουν τον αγώνα να μην εγκατασταθούν και λειτουργήσουν οι κάμερες
Ο... Big Brother ξαναχτυπά: Δημοτικό Συμβούλιο αγνοεί γονείς και εγκρίνει κάμερες στα σχολεία