Κοινωνία

Θ. Καμπαγιάννης: Μικρότερες από τις αρμόζουσες οι ποινές στο «διευθυντήριο» της Χρυσής Αυγής

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Με 13 χρόνια φυλάκισης τιμωρούνται οι διευθύνοντες της εγκληματικής οργάνωσης και πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής - Το σχόλιο του συνηγόρου πολιτικής αγωγής

«Οι ποινές των ενταχθέντων στην εγκληματική οργάνωση και των αυτουργών των επιμέρους κακουργημάτων είναι χαμηλότερες από τις αρμόζουσες» τονίζει ο δικηγόρος της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάσης Καμπαγιάννης.

Σύμφωνα με τον Θ. Καμπαγιάννη, εξαιρετικά κρίσιμο κρίνεται το ζήτημα των αναστολών και η πρόβλεψη για να εφαρμοστούν άμεσα οι δικαστικές αποφάσεις και όχι μετά το Εφετείο.

«Οι ποινές των 7 διευθυντών (13 χρόνια κάθειρξη με εξαίρεση τον Ματθαιόπουλο που πήρε 10) είναι ψηλές, αλλά όχι οι αυστηρότερες. Οι ποινές των ενταχθέντων στην εγκληματική οργάνωση και των αυτουργών των επιμέρους κακουργημάτων είναι χαμηλότερες από τις αρμόζουσες. Πλέον το ζήτημα των αναστολών, το αν δηλαδή οι ποινές αυτές θα εκτιθούν τώρα (και όχι μετά το Εφετείο), είναι κρίσιμο για τη δικαίωση των θυμάτων και την τελική αξιολόγησή μας για το δίκαιο αποτέλεσμα της δίκης».

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία