Νικόλαος Καπραβέλος
Σήμα κινδύνου από τον Διευθυντή της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» για τα κρούσματα και τους θανάτους από κορονοϊό - «Αν είμαστε ικανοποιημένοι με 60 νεκρούς τη μέρα, στο τέλος της άνοιξης θα φτάστουμε τους 10.000 με 15.000 νεκρούς» - «Οι μαθητές δε νοσούν, αλλά μεταδίδουν»

Έκκληση προς τους πολίτες και την πολιτεία απηύθυνε ο Διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νικόλαος Καπραβέλος, σχετικά με τις διαστάσεις που μπορεί να λάβει η επιδημία του κορονοϊού, αν επικρατήσει κλίμα ευφησυχασμού.

«Η τάση σταθεροποίησης είναι στον αριθμό διασωληνωμένων και των θανάτων. Αν κάποιος είναι ικανοποιημένος με 50-60 νεκρούς τη μέρα, με 3.000 νεκρούς τον Νοέμβριο, θα φτάσουμε στο τέλος της άνοιξης τους 10.000-15.000 νεκρούς. Πρέπει να δούμε έκρηξη θανάτων για να κλείσουμε πάλι την αγορά;», δήλωσε στον ΣΚΑΪ.

Συμπλήρωσε πως βρισκόμαστε ακόμα σε ένα πολύ κρίσιμο κι επικίνδυνο σημείο, καθώς «αυτή τη στιγμή τα νούμερα στα νοσοκομεία είναι απαράδεκτα. Οι κλίνες ΜΕΘ είναι γεμάτες. Σήμερα ξεκινάμε μια ημέρα γενική εφημερίας με 130 ασθενείς στα τμήματα, πάνω από 40 διασωληνωμένους και 3 κρεβάτια ΜΕΘ ελεύθερα».

Επικίνδυνη συνθήκη τα ρεβεγιόν

Σύμφωνα με τον Ν. Καπραβέλο, κατά την περίοδο των εορτών δεν πρέπει να υπάρξουν μετακινήσεις πολιτών για να γιορτάσουν με συγγενείς και φίλους τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά διότι «ακόμα και ο επιτρεπόμενος αριθμός των 9 ατόμων για τα ρεβεγιόν είναι πολύ επικίνδυνος. Η κινητικότητα θα αυξήσει τα κρούσματα, τη νοσηρότητα και τον αριθμό των θανάτων. Από το τι θα κάνουμε τώρα εξαρτάται η σφοδρότητα του τρίτου κύματος».

Μάλιστα, αναφέρθηκε και σε μια τραγική ιστορία από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου μια μητέρα 69 ετών έχασε τη μάχη με τη ζωή, ενώ ο γιος της νοσηλεύεται σε δπλανή ΜΕΘ, διασωληνωμένος. «Χθες στη ΜΕΘ έχασα μια μητέρα 69 ετών μετά από μάχη 2-3 εβδομάδων και ο γιος της, 37 ετών είναι δίπλα, σε άλλη Μονάδα διασωληνωμένος, σε κρίσιμη κατάσταση», δήλωσε.

Οι μαθητές δεν νοσούν, αλλά μεταδίδουν

Με αυτά τα δεδομένα, ο διευθυντής ΜΕΘ του Παπανικολάου, εξέφρασε την αντίθεσή του με το άνοιγμα των εκκλησιών, αλλά και των σχολείων επισημαίνοντας ότι «τα παιδιά μπορεί να μη νοσούν, αλλά μεταδίδουν» και κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι η συζήτηση για την άρση των μέτρων θα πρέπει να ξεκινήσει τον Μάρτιο-Απρίλιο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα