Lockdown: Τι θα ισχύσει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά
Δεν είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο για διεύρυνση του ωραρίου για τις μετακινήσεις για την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, σημείωσε ο Στέλιος Πέτσας, αναφορικά με το lockdown και τα μέτρα ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί θα ισχύσει για την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα. Συστήνουμε σε όλους, αυτές οι γιορτές να μην είναι αφορμή για συγχρωτισμό, τόνισε, αναφερόμενος στο lockdown και στα μέτρα ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού

Σε κάθε περίπτωση, δεν επιτρέπεται η συγκέντρωση σε σπίτια περισσοτέρων των 9 ατόμων προερχομένων από δύο οικογένειες. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Στέλιος Πέτσας επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο για διεύρυνση του ωραρίου για τις μετακινήσεις για την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Γενικά μέτρα - Click Away

Σε σχέση με τα γενικά μέτρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι από χθες οι νυχτερινές μετακινήσεις επιτρέπονται έως τις 10 το βράδυ, αντί για τις 9 που ίσχυε πριν.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι τα μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων, για τον μήνα Δεκέμβριο, παραμένουν σε ισχύ και για τις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, οι οποίες θα λειτουργήσουν με το σύστημα click away.

Μπορούν έτσι και τον Δεκέμβριο:

- Να θέσουν εργαζόμενους σε προσωρινή αναστολή της σύμβασης εργασίας.

- Να έχουν μείωση ενοικίου 40%.

- Να έχουν αναστολή ρυθμισμένων φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων.

- Να συμμετάσχουν στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, που θα καταβληθεί τον Ιανουάριο.

- Να συμμετέχουν στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Εμβολιασμός ενάντια στον κορονοϊό

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η προετοιμασία προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την ώρα του εμβολιασμού. Για τον σκοπό αυτό, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε το Σάββατο ευρεία σύσκεψη με την ηγεσία των εμπλεκόμενων Υπουργείων και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Εξετάστηκαν η προετοιμασία για την παραλαβή, την αποθήκευση και τη διανομή του εμβολίου, η εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών και η εξειδίκευση του τρόπου με τον οποίο οι πολίτες θα κλείνουν ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα. Θα χρησιμοποιηθεί για τον σκοπό αυτό η άυλη συνταγογράφηση και θα δημιουργηθεί η ψηφιακή πλατφόρμα «emvolio.gov.gr». 

Για τους συμπολίτες μας που δεν είναι εξοικειωμένοι με τις ψηφιακές δεξιότητες θα αξιοποιηθούν τα φαρμακεία της χώρας, τα οποία είναι πάνω από δέκα χιλιάδες και ενδεχομένως τα Κ.Ε.Π.. Πρόκειται για ένα τεράστιας έκτασης εγχείρημα με εκατοντάδες μικρές λεπτομέρειες, οι οποίες διευθετούνται έτσι ώστε ο εμβολιασμός να ξεκινήσει αμέσως μετά την παραλαβή της πρώτης παρτίδας εμβολίων.

Τόνισε ότι ο εμβολιασμός θα προχωρήσει σύμφωνα με το σχέδιο που θα έχει εγκρίνει η εθνική επιτροπή εμβολιασμών.

Εκκλησίες

Σε ό,τι αφορά τις εκκλησίες, θα υπάρξει εντός της ημέρας επικοινωνία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη λειτουργία των εκκλησιών, ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι θα υπάρξει επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον aρχιεπίσκοπο σήμερα «προκειμένου να διερευνηθεί αν υπάρχει περιθώριο μεγαλύτερης ευελιξίας, όπως για ακόμη μια ημέρα λειτουργίας πάντα με την τήρηση του ορίου των 9 πιστών στις εκκλησίες και των 25 στις Μητροπόλεις της χώρας. Επίσης είπε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξει δυνατότητα για διπλή λειτουργία με απόφαση της Εκκλησίας, σημειώνοντας ότι η Εκκλησία έχει δείξει υπεύθυνη στάση όλο αυτό το χρονικό διάστημα, σε όλο αυτό το Γολγοθά που ανεβαίνουμε όλοι μας. «Πιστεύω ότι το ίδιο θα εξακολουθήσει να κάνει» είπε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Άνδρος φωτιά
Σε κατάσταση συναγερμού σήμερα η Αττική : Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς- «Κλειστά» δάση και δρυμοί
Σε κατάσταση συναγερμού η Αττική- Ποιες περιοχές είναι στο «πορτοκαλί»
Σε κατάσταση συναγερμού σήμερα η Αττική : Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς- «Κλειστά» δάση και δρυμοί
σχεδιο
Πανελλήνιες 2024: Στο Γραμμικό Σχέδιο εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι
Το alfavita.gr εύχεται καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους και παρουσιάζει πρώτο τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων.
Πανελλήνιες 2024: Στο Γραμμικό Σχέδιο εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι