ΟΑΕΔ: Κλειστές οι εκπαιδευτικές δομές μέχρι τις 7 Ιανουαρίου
Παρατείνεται έως τις 7 Ιανουαρίου 2021 η προληπτική αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών ΟΑΕΔ

Ο Οργανισμός Ανέργων Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία πληροφορεί όλους τους ενδιαφερόμενους ότι παρατείνεται μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021 η αναστολή για όλες τις οι δια ζώσης εκπαιδευτικές λειτουργίες στις εκπαιδευτικές δομές του οργανισμού.

Οι Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία του ΟΑΕΔ συνεχίζουν κανονικά τη δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία, με υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Η ανακοίνωση του ΟΑΕΔ

Κατόπιν της δημοσίευσης της ΚΥΑ «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 6:00 έως και την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00» (ΦΕΚ B’ 5486/12.12.2020).

Παρατείνεται η προληπτική αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας στις εκπαιδευτικές δομές του ΟΑΕΔ (ΒΝΣ – Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, ΕΠΑΣ – Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας, ΙΕΚ – Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης και ΚΕΚ – Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης) έως και την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00.

Οι διοικητικές λειτουργίες των εκπαιδευτικών δομών δεν θίγονται από την εφαρμογή της ΚΥΑ.

Σύμφωνα με τη ΚΥΑ, οι Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία του ΟΑΕΔ συνεχίζουν τη δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία, με υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, με εξαίρεση τις περιπτώσεις που δεν είναι συμβατή με τον βαθμό και το είδος της ειδικής εκπαιδευτικής ανάγκης.

Δώρο Χριστουγέννων ΟΑΕΔ

Η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων από τον ΟΑΕΔ έχει ξεκινήσει ήδη από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020. Η πίστωση του δώρου στους τραπεζικούς λογαριασμούς των επιδοτούμενων ανέργων αναμένεται να πραγματοποιηθεί φέτος νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του οργανισμού.

Η πληρωμή εκτός από το δώρο Χριστουγέννων αφορά και την προπληρωμή των κοινωνικών επιδομάτων, όπως είναι το επίδομα ανεργίας, το επίδομα των μακροχρόνια ανέργων, το έκτακτο επίδομα των 400 ευρώ, το βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολουμένων και η ειδική παροχή προστασίας μητρότητας.

Σε κάθε περίπτωση το δώρο Χριστουγέννων καθώς και τα παραπάνω επιδόματα θα έχουν πληρωθεί μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου 2021.

Η επιδότηση του δώρο Χριστουγέννων είναι ίση με το ποσό του μηνιαίου επιδόματος ανεργίας, εφόσον κάποιος άνεργος έχει επιδοτηθεί για όλο το χρονικό διάστημα από 1ης Μαΐου μέχρι 31 Δεκεμβρίου. Αν οι επιδοτούμενοι έχουν συμπληρώσει μικρότερη διάρκεια επιδότησης, δικαιούνται οικονομική ενίσχυση ίση με τρία (3) ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης. Σημειώνεται ότι το ημερήσιο επίδομα ανεργίας διαμορφώνεται στα 15,97€ ευρώ ενώ το μηνιαίο στα 399,25€ ευρώ.

ΟΑΕΔ Coursera- Πάνω από 34.000 αιτήσεις

Περισσότερες από 34.000 ηλεκτρονικές αιτήσεις υποβλήθηκαν για τη δωρεάν πρόσβαση ανέργων σε διαδικτυακά μαθήματα διαφορετικών ειδικοτήτων και θεματικών ενοτήτων, στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΟΑΕΔ με το Coursera. Έως σήμερα έχουν εγγραφεί 16.200 ωφελούμενοι που έχουν επιλέξει 82.500 μαθήματα και έχουν παρακολουθήσει περισσότερες από 52.000 διδακτικές ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία επιλογής των μαθημάτων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου και η παρακολούθηση των μαθημάτων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 15 Φεβρουαρίου 2021.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σχολικοι σεισμογραφοι
Οταν οι σχολικοί σεισμογράφοι καταγράφουν έγκαιρα σεισμό, αλλά το πρόγραμμα καθυστερεί
Αυτού του τύπου οι σχολικοί σεισμογράφοι είναι πολύ εύκολο να κατασκευαστούν και μπορούν να αξιοποιηθούν εκπαιδευτικά
Οταν οι σχολικοί σεισμογράφοι καταγράφουν έγκαιρα σεισμό, αλλά το πρόγραμμα καθυστερεί
ypaith
Μεταθέσεις Πρωτοβάθμιας: Το Υπουργείο Παιδείας αθέτησε δέσμευση για συμπερίληψη νέων οργανικών θέσεων
Ν.Φασφαλής: «Αυτή η στάση εκθέτει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και απαίτησή μας είναι η ίδρυση των νέων οργανικών θέσεων άμεσα»
Μεταθέσεις Πρωτοβάθμιας: Το Υπουργείο Παιδείας αθέτησε δέσμευση για συμπερίληψη νέων οργανικών θέσεων