Thumbnail
Πληρώθηκε χτες άλλη μία δόση της επιστρεπτέας προκαταβολής 4 από το υπουργείο Οικονομικών σε 25.323 δικαιούχους του προγράμματος - Πότε ολοκληρώνεται το πρόγραμμα

Άλλη μία δόση του προγράμματος της επιστρεπτέας προκαταβολής πληρώθηκε χτες, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, σε 25.323 δικαιούχους. Το προσεχές διάστημα αναμένεται να πληρωθούν οι εναπομείναντες δικαιούχοι.

Πιστώθηκαν χτες στους τραπεζικούς λογαριασμούς 25.323 δικαιούχων του 4ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, ποσό συνολικού ύψους 362 εκατ. ευρώ. 

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έχουν λάβει τη χρηματοδότηση ανέρχεται σε 444.170, στους οποίους έχει καταβληθεί άμεση ενίσχυση ύψους 2,16 δισ. ευρώ, σε διάστημα μόλις τριών εβδομάδων.

Η καταβολή της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 4 στους, λίγους, εναπομένοντες δικαιούχους θα ολοκληρωθεί το προσεχές διάστημα.

Συνολικά, η στήριξη των επιχειρήσεων, μέσω των τεσσάρων κύκλων του χρηματοδοτικού σχήματος, θα διαμορφωθεί στα 5,5 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους, αποδεικνύοντας ότι το συγκεκριμένο εργαλείο πέτυχε τον στόχο του, να ενισχύσει με ρευστότητα τις επιχειρήσεις, κυρίως τις μικρές και τις μικρομεσαίες.

Επιστρεπτέα Προκαταβολή  - Οι δικαιούχοι

Οι 10 ΚΑΔ με τον μεγαλύτερο αριθμό ωφελουμένων από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 έως σήμερα

  • Υπηρεσίες που παρέχονται από καφετερία, 5.605 ωφελούμενοι
  • Υπηρεσίες ταξί ή αγοραίων, με οδηγό ιδιόκτητη, 4.644 ωφελούμενοι
  • Υπηρεσίες παροχής γευμάτων με πλήρη εξυπηρέτηση εστιατορίου, 3.750 ωφελούμενοι
  • Νομικές υπηρεσίες (δικηγόρου), 3.575 ωφελούμενοι
  • Υπηρεσίες παροχής γευμάτων από ψητοπωλεία, 3.569 ωφελούμενοι
  • Υπηρεσίες παροχής γευμάτων από εστιατόριο/ταβέρνα, 3.519 ωφελούμενοι
  • Υπηρεσίες που παρέχονται από καφέ-μπαρ, 3.445 ωφελούμενοι
  • Υπηρεσίες που παρέχονται από καφενείο, 3.310 ωφελούμενοι
  • Υπηρεσίες ενοικίασης επιπλωμένων δωματίων ή διαμερισμάτων, 2.991 ωφελούμενοι
  • Λιανικό εμπόριο ειδών ιματισμού, 2.739 ωφελούμενοι.

Επιστρεπτέα προκαταβολή 5 

Το Υπουργείο Οικονομικών δρομολογεί ταυτόχρονα και τον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. 

Πρόκειται για ένα νέο κύκλο, ο οποίος θα προσθέτει στους δύο μήνες του 4ου κύκλου, τους δύο τελευταίους μήνες του έτους, με αποτέλεσμα να αφορά την περίοδο Σεπτεμβρίου 2020 – Δεκεμβρίου 2020, ώστε να αποτυπώνεται ευκρινέστερα το εύρος της επίπτωσης της πανδημίας στον κύκλο εργασιών των ελληνικών επιχειρήσεων.

Όπως στον 4ο κύκλο, έτσι και στον 5ο, το 50% μέσα από τη χρηματοδοτική ενίσχυση προς τις επιχειρήσεις θα είναι μη επιστρεπτέο, υπό την προϋπόθεση να διατηρήσουν το ίδιο επίπεδο απασχόλησης μέχρι τον Ιούνιο του 2021, ώστε να επιτευχθεί ο διττός στόχος της στήριξης τόσο των επιχειρήσεων, όσο και των εργαζομένων.

Το προσεχές διάστημα οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για τα επιμέρους χαρακτηριστικά της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 και το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησής της, σύμφωνα με το οποίο οι αιτήσεις αναμένεται να εκκινήσουν στις αρχές Ιανουαρίου του 2021. Οι αιτήσεις θα γίνουν από τις επιχειρήσεις μέσω της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, θα ακολουθήσει τουλάχιστον άλλη μια Επιστρεπτέα Προκαταβολή - η επιστρεπτέα προκαταβολή 6 -μέσα στο 2021. Όπως είπε στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να στηρίξει τις επιχειρήσεις όχι μόνο για τους μήνες που είναι κλειστές αλλά και για όλη την περίοδο λειτουργίας τους.

Αυτό επιτυγχάνεται τόσο με την αποζημίωση ειδικού σκοπού όσο και με το ποσό ενίσχυσης με τη μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορονοϊού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα