alvania epeisodia
Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν τα Τίρανα μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, με αφορμή τη δολοφονία νεός νεαρού από αστυνομικό

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν στα Τίρανα το απόγευμα της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας πολιτών για τη δολοφονία ενός 25χρονου Klodian Rasha από αστυνομικά πυρά το βράδυ της Τρίτης, στην αλβανική πρωτεύουσα.

Εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών της Αλβανίας και επιχείρησαν να εισβάλλουν στο κτίριο, όμως απετράπησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις που επιτέθηκαν με χημικά.

Στη συνέχεια ακολούθησε πετροπόλεμος ενώ το χριστουγεννιάτικο δέντρο που είχε τοποθετηθεί έξω από το υπουργείο παραδόθηκε στις φλόγες. Σύμφωνα με τις αρχές της Αλβανίας, έχουν τραυματιστεί οκτώ άτομα.

Το χρονικό της δολοφονίας

Όπως έγινε γνωστό, όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Τρίτης όταν ένας 25χρονος έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών στην περιοχή Laprakë των Τιράνων. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο νεαρός άνδρας έκανε «ύποπτες κινήσεις» και τράπηκε σε φυγή όταν τού ζητήθηκε να σταματήσει, ενώ σύμφωνα με τις αρχές οπλοφορούσε.

Η αστυνομία ισχυρίζεται μάλιστα ότι το θύμα φέρεται να «έτρεξε, κρατώντας ένα σκληρό αντικείμενο που έμοιαζε με όπλο προς τον αστυνομικό», ενώ «μετά την επιθεώρηση της σκηνής και της γύρω περιοχής, βρέθηκε στο σημείο ένα πυροβόλο όπλο που υποπτεύεται ότι ανήκε στον 25χρονο».

Αργότερα όμως η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ανακοίνωσε ότι το όπλο που συμπεριλήφθηκε στα αποδεικτικά στοιχεία «βρέθηκε σε ένα από τα σοκάκια που περνούσε ο νεαρός όταν τον κυνηγούσε η αστυνομία».

Ο 25χρονος δολοφονήθηκε, καθώς ο αστυνομικός δεν μπόρεσε να τον φτάσει και πυροβόλησε προς το μέρος του. Μετά τον θάνατο του νεαρού ο αστυνομικός συνελήφθη και πλέον αντιμετωπίζει την κατηγορία για ανθρωποκτονία πέρα από τα απαραίτητα όρια αυτοάμυνας.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα