Εμβόλιο κορονοϊού - Pfizer: Ποιοι δεν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο
Εμβόλιο κορονοϊού: Συστάσεις για τους πολίτες εξέδωσε η  βρετανική Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Υγειονομικών Προϊόντων (MHRA) για το εμβόλιο της Pfizer

Εμβόλιο κορονοϊού: Προειδοποίηση για τους πολίτες με ιστορικό «σημαντικών» αλλεργικών αντιδράσεων εξέδωσε η  βρετανική Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Υγειονομικών Προϊόντων (MHRA) για το εμβόλιο της Pfizer.

Η ανακοίνωση ήρθε μετά την εκδήλωση αλλεργικών αντιδράσεων στο εμβόλιο από δύο μέλη προσωπικού του εθνικού συστήματος υγείας NHS που ήταν εκ των πρώτων που έλαβαν το εμβόλιο στη Βρετανία.

Ο ιατρικός διευθυντής του NHS καθηγητής Στίβεν Πόουις δήλωσε: «Όπως συνηθίζεται με καινούρια εμβόλια, η MHRA έχει συστήσει σε προληπτική βάση άτομα με σημαντικό ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων να μη λαμβάνουν αυτό το εμβόλιο καθώς δύο άτομα με ιστορικό σημαντικών αλλεργικών αντιδράσεων ανταποκρίθηκαν αρνητικά χθες».

Η διοίκηση του NHS διαβεβαίωσε πως όλα τα νοσοκομεία που λειτουργούν ως εμβολιαστικά κέντρα έχουν ενημερωθεί.

«Επιτήρηση σε πραγματικό χρόνο» στη Βρετανία

Η επικεφαλής της MHRA Δρ. Τζουν Ρέιν είπε ότι τώρα που το εμβόλιο έχει αρχίσει να χορηγείται υπάρχει «επιτήρηση σε πραγματικό χρόνο».

Στη συνέχεια, επισήμανε πως παρά τη μεγάλη ταχύτητα στη διαδικασία έγκρισης του σκευάσματος της Pfizer από την υπηρεσία της, δεν υπήρξε καμία απόκλιση από τα αυστηρά διεθνή κριτήρια. Εξήγησε ότι αντί να ακολουθηθεί η συνηθισμένη διαδικασία σταδιακής έγκρισης, η MHRA έκανε όλες τις απαραίτητες επαληθεύσεις ταυτόχρονα.

Η Δρ. Ρέιν τόνισε ότι ακόμα δεν μπορεί να προσδιορίσει χρονικά πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης του εμβολίου της Οξφόρδης και της AstraZeneca. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι η αξιολόγηση του εμβολίου της Moderna θα γίνει αργότερα, καθώς τα πλήρη δεδομένα από τις τελικές κλινικές δοκιμές αναμένονται στην επόμενη μία ή δύο εβδομάδες.

Κορονοϊός: Έως τα μέσα του 2021 τρία ή τέσσερα εμβόλια

Στην ίδια επιτροπή, ο αρχίατρος για την Αγγλία καθηγητής Κρις Γουίτι εκτίμησε ότι έως τα μέσα του άλλου έτους θα υπάρχουν στη διάθεση των γιατρών τρία ή τέσσερα εμβόλια που θα χρησιμοποιούνται κατά του κορονοϊού.

Τέλος, ανέφερε ότι δεν μπορεί να δώσει απάντηση στο ερώτημα για τη διάρκεια της ανοσίας που προσφέρει το εμβόλιο, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρειαστεί και δεύτερος εμβολιαστικός γύρος για τους πιο ευπαθείς πολίτες, ίσως μετά από εννέα μήνες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΕΘ
Καταγγελία «βόμβα» για νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης: Eνημέρωσαν ασθενή ότι έχει καρκίνο έναν χρόνο μετά τη βιοψία
«Φοβάμαι ότι υπάρχουν κι άλλες βιοψίες, που ενδεχομένως δεν έχουν εκτιμηθεί»
Καταγγελία «βόμβα» για νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης: Eνημέρωσαν ασθενή ότι έχει καρκίνο έναν χρόνο μετά τη βιοψία
βια ανηλικων
ΟΛΜΕ: Σχετικά με το πρωτόγνωρο περιστατικό σε Γυμνάσιο της Αθήνας
Η ΟΛΜΕ είχε εγκαίρως προβλέψει και προειδοποιήσει  το υπουργείο Παιδείας για την έξαρση βίας, είχε καταθέσει υπόμνημα με συγκεκριμένες προτάσεις και...
ΟΛΜΕ: Σχετικά με το πρωτόγνωρο περιστατικό σε Γυμνάσιο της Αθήνας