Κορονοϊός- Ελλάδα: Οι 17 νομοί που δεν έχουν νεκρούς και οι νομοί με το υψηλότερο ποσοστό θυμάτων
Στις 18 πρώτες ημέρες Νοεμβρίου, χάθηκαν όσοι τους πρώτους οκτώ μήνες της πανδημίας - Ποιοι νομοί δεν έχουν θρηνήσει ούτε ένα νεκρό (Πίνακας)

Σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο στην Ελλάδα τον Νοέμβριο, με τους θανάτους από την πανδημία του κορονοϊού μέσα στις 18 πρώτες ημέρες του του μήνα να ανέρχονται στους 660 και το ποσοστό τους να είναι 51% σε σχέση με το σύνολο των θανάτων από την αρχή της πανδημίας, οι οποίοι ήταν 1.268.

Θλιβερή πρωτιά στα θύματα ανά 100.000 κατοίκους καταγράφει ο νομός Καστοριάς, με 32 θύματα, σύμφωνα με το Έθνος.

Πρώτες 18 ημέρες του Νοεμβρίου

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι στις πρώτες 18 ημέρες του Νοεμβρίου 6 νομοί κατέγραψαν τους πρώτους θανάτους λόγω κορονοϊού, σε 8 νομούς δεν καταγράφηκαν θάνατοι6 νομοί παρουσίασαν ποσοστά των θανάτων μεγαλύτερα από 60% σε σχέση με το σύνολο των θανάτων από την αρχή της πανδημίας, ενώ σε 17 νομούς δεν καταγράφηκαν θάνατοι λόγω COVID μέχρι σήμερα.

Στην παρούσα μελέτη, αναλύονται τα στοιχεία που αφορούν τους θανάτους που οφείλονται στη νόσο του κορονοϊού από 1 έως 17 Νοεμβρίου ανά νομό της χώρας μας, με βάση τα δεδομένα της εφαρμογής LAB.IMEDD.ORG, αν και ο ΕΟΔΥ δεν ανακοινώνει αναλυτικά στοιχεία θανάτων λόγω κορονοϊού ανά νομό.

Στον παρακάτω πίνακα που επιμελήθηκε ο Νίκος Καρδούλας (Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός του Ε.Μ.Π.,  MSc στην Αγγλία και Συνταγματάρχης ε.α.) αποτυπώνονται το σύνολο των θυμάτων κορονοϊού και οι θάνατοι ανά 100.000 κατοίκους από την αρχή της πανδημίας, οι θάνατοι που καταγράφηκαν από 1 έως 17 Νοεμβρίου και το ποσοστό των θανάτων των 17 ημερών του Νοεμβρίου σε σχέση με το σύνολο των θανάτων από την αρχή της πανδημίας, ανά νομό της χώρας μας.

000_0.jpg

Οι 17 νομοί χωρίς θανάτους

Στους νομούς Αργολίδας, Αρκαδίας, Βοιωτίας, Δωδεκανήσου, Ευρυτανίας, Κεφαλληνίας, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λασιθίου, Λευκάδας, Μεσσηνίας, Πρέβεζας, Ρεθύμνου, Σάμου, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Χίου δεν καταγράφηκαν θάνατοι λόγω κορονοϊού μέχρι σήμερα.

Πρώτη η Καστοριά σε θανάτους ανά 100.000 κατοίκους

Όσον αφορά τους θανάτους ανά 100.000 κατοίκους από την αρχή της πανδημίας, οι περιοχές που παρουσίασαν πάνω από 10 θανάτους ανά 100.000 ήταν η Καστοριά (32), η Κοζάνη (21), ο Έβρος (17), η Θεσσαλονίκη (17), η Ξάνθη (13), η Λέσβος (13) και οι Σέρρες (11), ενώ στην καλύτερη θέση με λιγότερο από 1 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους είναι τα Χανιά, το Ηράκλειο, η Κορινθία, η Καρδίτσα και η Αιτωλοακαρνανία.

Πρώτες οι Σέρρες στο ποσοστό θανάτων Νοεμβρίου

Στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Εύβοιας, Θεσπρωτίας, Κιλκίς, Κορινθίας και Φλώρινας καταγράφηκαν οι πρώτοι θάνατοι λόγω κορoνοϊού μέσα στο Νοέμβριο. Στους νομούς Γρεβενών, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Καρδίτσας, Καστοριάς, Λέσβου, Ξάνθης και Χανίων δεν καταγράφηκαν θάνατοι στις 17 ημέρες του Νοεμβρίου.

Όσον αφορά το ποσοστό των θανάτων των 17 ημερών του Νοεμβρίου σε σχέση με το σύνολο των θανάτων από την αρχή της πανδημίας, ποσοστά μεγαλύτερα από 60% παρουσίασαν οι Σέρρες, η Δράμα, η Μαγνησία, τα Ιωάννινα, τα Τρίκαλα και η Καβάλα, ενώ ποσοστά μικρότερα από 30% παρουσίασαν η Αττική, η Κοζάνη, η Αχαΐα  και η Λάρισα.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

 

logo alfavita

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις έγκυρα και έγκαιρα από το alfavita.gr

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Δεν αποκλείστηκε περιορισμός των γιορτών των Χριστουγέννων

Τηλεκπαίδευση: Οδηγός εκπαιδευτικού για το Webex Meetings

Γιατί εκτοξεύτηκε η ζήτηση του σεμιναρίου "Διαπολιτισμική Εκπαίδευση"

Το κορυφαίο σεμινάριο στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Στον αέρα η τράπεζα θεμάτων για τις Πανελλήνιες 2021


 

σχετικά άρθρα

Μαθαίνουμε στο σπίτι: Το πρόγραμμα της εβδομάδας 30 Νοεμβρίου- 4 Δεκεμβρίου
Μαθαίνουμε στο σπίτι: Το πρόγραμμα της εβδομάδας 30 Νοεμβρίου- 4 Δεκεμβρίου
Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης από σήμερα Δευτέρα 30/11 έως και την Παρασκευή 4/12/2020
Μαθαίνουμε στο σπίτι: Το πρόγραμμα της εβδομάδας 30 Νοεμβρίου- 4 Δεκεμβρίου
Κορονοϊός -Βρετανία: Το καθολικό lockdown έφερε 30% μείωση στα κρούσματα
Κορονοϊός -Βρετανία: Το καθολικό lockdown έφερε 30% μείωση στα κρούσματα
Οι νέες λοιμώξεις από τον κορωνοϊό έπεσαν κατά περίπου 30% στη Βρετανία μετά από σχεδόν τρεις εβδομάδες εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων (εθνικό...
Κορονοϊός -Βρετανία: Το καθολικό lockdown έφερε 30% μείωση στα κρούσματα
ΟΑΕΔ: Επίδομα έως και 1.000€ σε εργαζόμενους - Ποιοι το δικαιούνται
ΟΑΕΔ: Επίδομα έως και 1.000€ σε εργαζόμενους - Ποιοι το δικαιούνται
Συνεχίζονται μέχρι και σήμερα οι αιτήσεις για το ειδικό εποχικό βοήθημα από τον ΟΑΕΔ - Ποια είναι τα ποσά; Ποιοι το δικαιούνται
ΟΑΕΔ: Επίδομα έως και 1.000€ σε εργαζόμενους - Ποιοι το δικαιούνται