syllifthentes
«Ζήσαμε τη σιδερένια φτέρνα του κατασταλτικού κράτους», σημειώνει η μητέρα του 24χρονου φοιτητή, ο οποίος συνελήφθη με άλλα τρία άτομα

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι συλληφθέντες μετά το νέο γύρο αστυνομικής καταστολής στο μετρό στα Σεπόλια, μετά τη αντίστοιχη κατάσταση που επικράτησε στο κέντρο της ΑθήναςΑφού απαγγέλθηκαν κατηγορίες, οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι. Η δίκη τους προσδιορίστηκε για την 1η Δεκεμβρίου.

Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκε επίσης και ο καταδικασμένος σε πολυετή κάθειρξη ως μέλος του Επαναστατικού Αγώνα που συνελήφθη χθες στο κέντρο της Αθήνας κατά την διάρκεια ελέγχων.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του 24χρονου νεαρού που συνέλαβαν οι αστυνομικοί έξω από το σπίτι του στα Σεπόλια για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοΐο, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, εξύβριση λόγω και έργω, βία κατά υπαλλήλου και πρόκληση σωματικής βλάβης. Άσκησε επίσης δίωξη και στους τρεις φίλους και γείτονες του 24χρονου για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απόπειρα ελευθέρωσης κρατουμένου, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας που αφορά το αστυνομικό τμήμα όπου οδηγήθηκαν.

Όπως ανέφερε χθες εκπαιδευτικός στο alfavita.gr, με αφορμή την προσαγωγή των ατόμων, εκπρόσωποι σωματείων, εκπαιδευτικοί και πολίτες μετέβησαν στο αστυνομικό τμήμα στα Σεπόλια, ζητώντας την απελευθέρωση των τριών συλληφθέντων.

Σε βάρος του 40χρονου καταδικασμένου για τον Επαναστατικό Αγώνα ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράνομη οπλοφορία. Παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο και έλαβε προθεσμία για αύριο. Ο κατηγορούμενος με εντολή δικαστηρίου θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι να δικαστεί.

Κατά την προσαγωγή των συλληφθέντων στην εισαγγελία, αλληλέγγυοι, φίλοι και συγγενείς τους ανέμεναν στην Ευελπίδων, τους χειροκροτούσαν φωνάζοντας συνθήματα. Η μητέρα του 24χρονου κατήγγειλε σε δηλώσεις της αστυνομική βία τόσο σε βάρος του γιου της όσο και σε βάρος της ίδιας και της κόρης της, περιγράφοντας λεπτομερώς το άγριο ξυλοκόπημα που υπέστησαν όλοι τους στην εξώπορτα του σπιτιού τους. Η μητέρα του φοιτητή δήλωσε ότι είναι υπερήφανη για τα παιδιά της.

Η μητέρα άλλου νεαρού συλληφθέντα καταγγέλλοντας επίσης βία από την πλευρά της αστυνομίας δήλωσε χαρακτηριστικά «ζήσαμε τη σιδερένια φτέρνα του κατασταλτικού κράτους».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και prin.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα