«Γαλάζια Ανάπτυξη»: Το Πανεπιστήμιο Αθηνών ζητά από την επιτροπή Πισσαρίδη να τη συμπεριλάβει στο σχέδιο ανασυγκρότησης της Οικονομίας
Η «Γαλάζια Οικονομία» μπορεί να αποτελέσει βασικό αναπτυξιακό πυλώνα της χώρας στο Σχέδιο Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία, το οποίο στοχεύει στην αναζήτηση, υιοθέτηση και εφαρμογή ενός αξιόπιστου παραγωγικού μοντέλου που θα οδηγήσει στην επιτάχυνση εξόδου της χώρας από την κρίση

Κείμενο εργασίας υπέρ της «Γαλάζιας Ανάπτυξης», της «Ναυτιλιακής Επιχειρηματικότητας», του «Θαλάσσιου Περιβάλλοντος» και της «Νησιωτικότητας» απέστειλε προς την Επιτροπή Σχεδίου Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία και τον Πρόεδρο της Καθηγητή κ. Χριστόφορο Πισσαρίδη, ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, Πρόεδρος του Κέντρου Αριστείας για τη «Γαλάζια Οικονομία» του ΕΚΠΑ.

Το κείμενο εργασίας αποτέλεσε προϊόν έρευνας του Κέντρου Μελετών και Εκπαίδευσης Χρηματοοικονομικής (ΚΕΜΕΧ), το οποίο συμμετέχει στο Κέντρο Αριστείας, υπό την εποπτεία του Διευθυντή του ΚΕΜΕΧ και μέλους της Συντονιστικής Επιτροπής του Κέντρου Αριστείας, Αναπλ. Καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Δημήτρη Καινούργιου.

Στόχος του κειμένου είναι να αναδειχθεί, με συγκεκριμένα στοιχεία, η σημαντικότητα της Γαλάζιας Οικονομίας για τη χώρα μας και να ευαισθητοποιήσει την “Επιτροπή Πισσαρίδη” έτσι ώστε να συμπεριληφθεί ευκρινώς ο συγκεκριμένος τομέας στο τελικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση της Ελληνικής Οικονομίας που θα κατατεθεί προς την Ελληνική Κυβέρνηση. Η «Γαλάζια Οικονομία» μπορεί να αποτελέσει βασικό αναπτυξιακό πυλώνα της χώρας στο Σχέδιο Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία, το οποίο στοχεύει στην αναζήτηση, υιοθέτηση και εφαρμογή ενός αξιόπιστου παραγωγικού μοντέλου που θα οδηγήσει στην επιτάχυνση εξόδου της χώρας από την κρίση.

Μπορούμε ασφάλεια να υποστηρίξουμε ότι ένα σημαντικό ποσοστό του ΑΕΠ της χώρας μας είναι μέρος της Γαλάζιας Οικονομίας και είναι αναγκαίο λοιπόν να τεθεί άμεσα η Γαλάζια Ανάπτυξη ως (πρώτη;) προτεραιότητα στο οικονομικό μοντέλο που αναζητείται για την χώρα μας. Οι τομείς που απαρτίζουν την Γαλάζια Οικονομία της Ελλάδας είναι αυτοί που θα μπορούσαν να γίνουν οι φάροι για την προώθηση της πράσινης και έξυπνης ανάπτυξης (που αναζητείται τόσο στο πλαίσιο της έκθεσης Πισσαρίδη, όσο και στην πρόσφατη μελέτη του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας με τίτλο «Οι επιπτώσεις της Υγειονομικής Κρίσης στην Ελληνική Οικονομία και οι προτάσεις για την επόμενη μέρα, 2020).

Δείτε εδώ όλο το κείμενο 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα