Κορονοϊός: Συναγερμός μετά από κρούσματα σε στρατόπεδο της Θεσσαλονίκης
Σε καραντίνα 14 ημερών τέθηκε ένας ολόκληρος λόχος έπειτα τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων σε στρατιώτες

Κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε στελέχη και στρατιώτες σε μονάδα στο στρατόπεδο Προκοπίδη στην περιοχή του Δρυμού Ωραιοκάστρου (Άσσηρος).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr, ο λόχος Διαβιβάσεων τέθηκε ολόκληρος σε καραντίνα 14 ημερών έπειτα τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων σε στρατιώτες, ενώ υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για κρούσματα και σε στελέχη της μονάδας, με τους ύποπτους να έχουν τεθεί σε καραντίνα 7 μερών προκειμένου να διαπιστωθεί αν θα εμφανίσουν συμπτώματα κορωνοϊού.

Ταυτόχρονα στο λόχο του ΤΥΠ εντοπίστηκαν τέσσερα ύποπτα κρούσματα, τρία σε στελέχη και ένα σε στρατιώτη. Ο στρατιώτης σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr, τέθηκε ήδη σε καραντίνα διότι είχε εμφανίσει πυρετό και βήχα, συμπτώματα της νόσου. Τα στελέχη αναμένεται να πραγματοποιήσουν εξετάσεις στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο για τον κορωνοϊό και, σε περίπτωση που είναι θετικοί αναμένεται να τεθούν σε καραντίνα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το στρατόπεδο εφάρμοζε και εφαρμόζει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσει το νέο κύμα έξαρσης του κορωνοϊού, ενώ έπειτα και τον εντοπισμό των θετικών κρουσμάτων αναμένεται να ληφθούν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα κι ενδελεχή έρευνα για την ιχνηλάτηση του φορέα εντός του στρατοπέδου, καθώς υπάρχει μεγάλη ανησυχία για διασπορά του ιού εντός της μονάδος, η οποία στελεχώνεται από εκατοντάδες άτομα.

Σημειώνεται ότι, την Δευτέρα 19/10, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας ανακοίνωσε ότι η δημοτική αστυνομία θα προχωρήσει σε στοχευμένους ελέγχους πέριξ της Αρχαίας Ρωμαϊκής Αγοράς, στην περιοχή της Αγίας Σοφίας αλλά και στην πλατεία Αριστοτέλους.

Υπενθυμίζεται ότι η Θεσσαλονίκη παραμένει στο επίπεδο 2 του υγειονομικού χάρτη λόγω του κορονοϊού, ωστόσο, βρίσκεται πολύ κοντά στο πορτοκαλί, με τον δήμαρχο να «χτυπά» προειδοποιητικό καμπανάκι ενόψει και των εορταστικών εκδηλώσεων της επόμενης εβδομάδας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα