Μητσοτάκης-Τσιόδρας
Ανησυχία για τα αυξανόμενα κρούσματα και για τις εικόνες χαλαρότητας σε beach bar της Μυκόνου

«Ο κορονοϊός είναι εδώ» είναι το μήνυμα που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση, ενώ το πρωί της Τρίτης πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, τον επκεφαλής της ομάδας των ειδικών του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα, τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα στη σκιά των εικόνων που καταγράφηκαν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Εντός της ημέρας αναμένεται να τροποποιηθούν οι διατάξεις για την επιβολή λουκέτων σε επιχειρήσεις που παραβιάζουν τους υγειονομικούς κανόνες προστασίας, μετά τις ανησυχητικές εικόνες σε beach bar της Μυκόνου.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η επιβολή άμεσου λουκέτου σε επιχειρήσεις που παραβιάζουν τα μέτρα, καθώς μέχρι στιγμής επιτρεπόταν η συνέχιση της λειτουργίας για τουλάχιστον πέντε ημέρες, μέχρι την άσκηση έφεσης.

Υπενθυμίζεται ότι επιστρέφει η καθημερινή ενημέρωση για την πορεία της νόσου, μετά την καταγραφή 97 κρουσμάτων σε λίγα εικοσιτετράωρα κατά τη διάρκεια του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από τα 97 κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες, τα 30 αφορούν σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό και τα 29 εντοπίστηκαν στο πλαίσιο οργανωμένων μαζικών ελέγχων στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανερχόταν μέχρι και χθες σε 3.049. Παράλληλα, από την περασμένη Πέμπτη ακόμη δύο βαριά ασθενείς έχασαν τη ζωή τους, ανεβάζοντας τον αριθμό των θανάτων εξαιτίας του Sars-CoV-2 σε 182.

Οι ειδικοί δεν αποκλείουν την επαναφορά περιοριστικών μέτρων, αλλά σε τοπικό και όχι πανεθνικό επίπεδο, όταν παρατηρείται μεγάλη αύξηση κρουσμάτων σε μια περιοχή.

«Δεν μπορούν να υπάρχουν περιοχές που να φαντάζουν ότι είναι εκτός νόμου ή εκτός διαδικασιών. Αυτό δεν είναι επιτρεπτό, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε καμία έκπτωση στη δημόσια υγεία και το βασικότερο από όλα είναι ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε άπαντες ότι οι νόμοι, οι κανόνες, οι οδηγίες είναι για να τους ακολουθούμε όλοι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα